Cultuur

Nieuw: projectsubsidie

Wil je graag zelf een leuke activiteit organiseren? Een kookworkshop, comedy, free-podium,...? Maak dan voortaan gebruik van onze projectsubsidie! Check de voorwaarden hier (pdf, 59 KB). Het aanvraagformulier vind je via jouw elektronisch studentendossier.

Pexels Josh Sorenson 976866

STUDENTENVOORZIENINGEN ZET CULTUUR IN THE PICTURE!

Houd onze social media pagina's (@stuvouhasselt) in de gaten alle voor culturele activiteiten.

OP DE AGENDA

07/12/2022
Gratis uitstap naar de kerstmarkt in Aken.

Deze uitstap wordt jullie gratis aangeboden door UHasselt, UCLL en PXL op woensdag 7 december. De bus vertrekt in Hasselt, Diepenbeek en Genk om 13u stipt. We vertrekken terug naar huis om 21u stipt.

Inschrijven verplicht, want de plaatsen zijn beperkt!

Wat kan je nog verwachten in academiejaar 2022-2023? Data en info worden later meegedeeld.

SEMESTER 2

* Workshop: Vegan koken

* Bezoek C-mine

* Gedichtenwedstrijd 'Write It'

* Workshop: Kalligrafie

* én nog veel meer...

ONTDEK ONS VOLLEDIG CULTUREEL AANBOD: 

Tegemoetkomingen voor studenten: 

 • CASHBACK CULTUUR! UHasselt studenten kunnen een tussenkomst van 50% aanvragen voor hun persoonlijk ticket van alle voorstellingen van de Culturele Centra in Vlaanderen, de Muziekodroom, het Nieuwstedelijk (Hasselt) én Cinema Zed met een maximum van € 30 per academiejaar (aanvraagformulier via het elektronisch studentendossier).
  NIEUW!!! 
  Vanaf nu is de cashback cultuur ook geldig bij aankoop van een Museumpas én voor je toegangsticket tot één van de Belgische musea. 
  Voor een Museumpas betaal je als UHasselt student slechts 21 in plaats van 59 euro (tussenkomst van 30 euro via de cultuurtoelage + een extra korting van 8 euro, aangeboden door Museumpas)! 
  Vraag eerst je kortingscode aan via cultuur@uhasselt.be, koop daarna je Museumpas met 8 euro korting aan en vraag tot slot een cultuur cashback van 50% aan via het formulier in je studentendossier. 
  Opgelet: deze tegemoetkoming geldt niet voor studenten die onder een creditcontract zijn ingeschreven.
 • Goedkope tickets voor voorstellingen in CCHA: Alle -26 jarigen kunnen bij het CCHA standaard genieten van een reductieprijs van 50% met een minimum van 8 euro voor theater, dans, klassieke muziek, jazz,... De UHasselt doet er nog een schepje bovenop en biedt zelfs 50% tussenkomst aan voor alle voorstellingen cabaret, comedy en poprock binnen het CCHA.
  Dankzij het cashbacksysteem ontvang je dus nog eens 50 % korting op jouw reeds verlaagde inkomprijs!

 • Projectsubsidie!
  Wil je graag zelf een leuke activiteit organiseren? Een kookworkshop, comedy, free-podium,...? Maak dan voortaan gebruik van onze projectsubsidie! Check het reglement voor het toekennen van projectsubsidies.  (pdf, 59 KB)

Jaarlijkse events i.s.m culturele partners: 

 • Student Take Off: dé start van het academiejaar op het Kolonel Dusartplein in Hasselt, georganiseerd door de UHasselt, PXL, UCLL en Stad Hasselt.
 • Gratis filmpremière bij Kinepolis: 1x per jaar organiseert studentenvoorzieningen een gratis avant-première in Kinepolis Hasselt.
 • Jaarlijkse culturele uitstap, vb. kerstmarkt Aken,...
 • Grote culturele voorstellingen aan heel voordelige tarieven vb Bart Peeters, Alex Agnew, Night of The Proms,...

Beleving op de campus: 

 • Piano op de agora: laat je muzikale talent horen!
 • Culturele activiteiten op en rond de campus (workshops, wandelingen, optredens,...)
 • Tal van andere events i.s.m interne partners

Wedstrijden: 

We doen regelmatige leuke give-aways of wedstrijden met gratis tickets voor culturele activiteiten.. Houd zeker je mailbox en onze social media pagina's (@stuvouhasselt) in de gaten. Wedstrijdreglement 

Heb je leuke suggesties? Mail cultuur@uhasselt.be!

Contactpersoon: Hanne Kuczwalski

Cashback Cultuur

Ga voortaan dankzij onze tussenkomst met 50% korting naar een voorstelling van keuze in de culturele centra van Limburg of de Muziekodroom!

Concert 768722 960 720