Logo UHasselt

menu

Toekomstige studenten


Start je studie

Toekomstige studenten

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

INSCHRIJVEN AAN UHASSELT

Fijn dat je hier bent! En welkom aan de universiteit van vandaag.
De universiteit waar doen een hoofdvak is, waar jij je richting richting geeft en waar je alles in vraag mag stellen. Zelfs het concept van de universiteit zelf. Want dat hebben wij ook gedaan. Daarom gaan wij voor kleine groepen, veel interactie, korte lesperiodes en snelle feedback.

Heb je nog vragen, over hoe en waar en wanneer je je moet inschrijven? We hebben de belangrijkste info hieronder even op een rijtje gezet. Lees even mee. 

Door je inschrijving sluit je een contract af met UHasselt.

Een diplomacontract
Je kan kiezen voor een diplomacontract. Dit doe je als je een opleiding volgt met als doel: het behalen van een diploma.

Een creditcontract
Je kiest voor een creditcontract wanneer je enkele afzonderlijke opleidingsonderdelen wil volgen en een creditbewijs wil behalen. Met een creditcontract kan je gewoon deelnemen aan alle activiteiten van het programma waarvoor jij je hebt ingeschreven. Je krijgt uiteraard dezelfde mogelijkheden van begeleiding en omkadering als alle andere studenten. 

Een examencontract
Je kan ook kiezen voor een examencontract. Dat kan wanneer je bijvoorbeeld een diploma of creditbewijs wil halen maar de lessen niet wenst te volgen. Je verwerkt de examenstof via zelfstudie. Ook dat kan.


Inschrijven, hoe gaat dit precies?
Als je je voor de eerste keer inschrijft aan UHasselt, dan doe je dat in twee stappen. Heb je echter geen diploma secundair onderwijs uit Vlaanderen of VWO-diploma of Nederlandstalige propedeuse uit Nederland of wil je je inschrijven voor een Engelstalige masteropleiding, vraag dan eerst toelating aan.

Stap 1: de voorinschrijving

Voorinschrijven is verplicht en doe je online. Dit kan je doen waar en wanneer jij maar wil, thuis in de zetel, onderweg naar een festival, of terwijl je wacht op de bus. Jij kiest. Dit kan vanaf 1 februari t.e.m. 1 oktober 2020 (voor academiejaar 2020-2021).
Via deze link kan je je voorinschrijven:

 

Stap 2: definitief inschrijven

Vanaf 29 juni 2020 kan je je ook definitief inschrijven.
Waar is dat? Aan de inschrijfbalie in de Oude Gevangenis op campus Hasselt.
Wanneer? Iedere werkdag van 9.00 tot 16.00 uur en dit van 29 juni tot en met 10 juli en terug vanaf 17 augustus tot en met 1 oktober. We zijn ook open op zaterdag 4 juli en zaterdag 12 september van 9.00 tot 12.00 uur. We sluiten van 11 juli tot en met 15 augustus.

Vergeet volgende dingen zeker niet mee te brengen: 
• een kopie van je diploma secundair onderwijs
• je identiteitskaart;
• enkel als je je voor geneeskunde wil inschrijven: het attest van slagen voor het toelatingsexamen arts 

Hoe en wanneer moet ik mijn studiegeld betalen?
Bij je definitieve inschrijving betaal je een voorschot. Betalen doe je met bancontact. In de loop van november ontvang je een afrekening voor het resterende saldo.

Het studiegeld voor 2020-2021 bestaat uit een vast bedrag aangevuld met een bedrag per opgenomen studiepunt.
Indien je 60 studiepunten opneemt in 2020-2021, betaal je:
€ 947,20 als niet-beursstudent,
€ 503,20 als bijna-beursstudent en
€ 111,90 als beursstudent.

Is er iets niet duidelijk?
Je kan ons ook altijd bellen of e-mailen.

E: studentenadministratie@uhasselt.be
T: + 32(0)11 26 81 00

 

Je bent hier al voor je tweede jaar*? Fijn.
Dan kan je je gewoon herinschrijven.

* Hiermee bedoelen we een tweede opeenvolgend jaar. Als je je studies een jaartje (of meer) hebt onderbroken, dan moet je je aanmelden aan de inschrijfbalie in de Oude Gevangenis op campus Hasselt. Kijk voor meer info bij de tab 'na onderbreking'.

Hoe en wanneer? Vanuit je studentendossier en vanaf 11 juli. Je krijgt dan een mail met de gegevens om de betaling van het voorschot op het studiegeld in orde te brengen.  Nu je hier toch bent. Breng het meteen in orde.
En doe het zéker voor de start van het academiejaar, want na 1 oktober kan je je niet meer online herinschrijven omdat je gebruiksnummer en paswoord vervallen zijn. Schrijf je dus zo snel mogelijk in. 

Informatie voor niet-EER studenten betreffende de verlenging van hun verblijfsvergunning is op deze pagina terug te vinden.

 

 

Je hebt je studies aan UHasselt een jaar (of meer) onderbroken en je wil je nu terug inschrijven? Geen probleem. Dan meld je je best aan bij de inschrijfbalie in de Oude Gevangenis (campus Hasselt). Zij maken samen met jou je herinschrijving helemaal in orde. 

Dat kan vanaf 29 juni 2020!
Iedere werkdag van 9.00 tot 16.00 uur. 
Van 29 juni tot en met 10 juli en vanaf 17 augustus tot en met 1 oktober. 
We zijn ook open op zaterdag 4 juli en zaterdag 12 september, van 9.00 tot 12.00 uur.
We zijn gesloten van 11 juli tot en met 15 augustus.

Ben je een uitwisselingsstudent?
Welkom! Om je registratie te voltooien, meld je je best aan bij de studentenadministratie (Martelarenlaan 42, 3500 Hasselt). Dan krijg je meteen je studentenkaart en heel wat andere praktische info. Tot dan!