Online infosessie Masterclass Participatietools bij ruimtelijk ontwerp

13 juni 2024
11:00 - 12:30
Online
Participatietools Docenten Small Participatietools Docenten Small

Dit event is reeds afgelopen

Masterclass Participatietools bij ruimtelijk ontwerp

Dit najaar plant UHasselt (Faculteit Architectuur en Kunst) alweer de vierde editie van de masterclass Participatietools.

In 3 interactieve dagen doorloopt de masterclass een volledig participatietraject, van initiëren over plannen, uitvoeren, documenteren en reflecteren tot bijsturen van een traject, en koppelt aan elk van de stappen de juiste tools.

Academisch onderzoek rond participatieve ruimtelijke planningsprocessen genereert heel wat data die onderzoekers vervolgens analyseren, interpreteren en evalueren. Deze data laten toe om een diversiteit aan participatietools te ontwikkelen én af te toetsen aan de praktijk. In de masterclass ‘Leren analyseren en faciliteren van participatieve processen’ willen we onze kennis over het ontwikkelen en inzetten van deze participatietools met een breed publiek delen.

De masterclass situeert zich in het veld tussen opleiding en lerend netwerk. Vanuit hun academische achtergrond lichten professoren Liesbeth Huybrechts en Oswald Devisch de ontwikkelde participatietools toe: het onderzoek waaruit de tools ontstaan zijn, het ontwikkelingsproces, mogelijke toepassingen in de praktijk, … Ze geven daarbij de nodige praktische handvaten om de participatietools optimaal in te kunnen zetten in de praktijk van de deelnemers. Daarnaast gaan de professoren en medeonderzoekers in gesprek met de deelnemers over hun praktijk en hun cases.

Ben je benieuwd of deze masterclass iets voor jou kan zijn?
Ontdek er alles over tijdens onze online infosessie op donderdag 13 juni 2024 om 11.00 uur.

Deelnemen aan de infosessie is vrijblijvend maar inschrijven is nodig.

Schrijf nu in via deze link!

Meer info over de masterclass 'Participatietools bij ruimtelijk ontwerp'.

Terug naar het Agenda Levenslang Leren overzicht