UHasselt toont zich PAARS op 17 mei

Elk jaar op 17 mei is het de internationale dag tegen homofobie, bifobie, transfobie en interseksefobie. Op deze dag vragen we aandacht voor de haat en onverdraagzaamheid gericht tegen de LGBTQIA+ gemeenschap. 17 mei is ook bekend als IDAHOT: International Day Against Homophobia or Transphobia. Op deze dag hangen we de regenboogvlag uit. Doe mee!

Campagne Paars 1920 Campagne Paars 1920

PAARS

Op 17 mei voeren we ook de PAARS campagne die een oproep is om een paarse outfit of paarse accessoires aan te doen in teken van solidariteit voor de LGBTQIA+ gemeenschap. Waarom nu precies 17 mei? Op 17 mei 1990 schrapte de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) homoseksualiteit uit de lijst van geestesziekten.

Mx. Paars wedstrijd!

Draag zoveel mogelijk paars op 17 mei. Als teken van dankbaarheid schenkt studentenvereniging Queer Up de persoon die de meest opvallende paarse outfit aandoet een mand vol paarse prijzen. Kom gewoon even langs met je outfit op 17 mei tussen 12 en 13 uur op de Agora om kans te maken op deze prijs!

AgoraTalk

Om 12.30 u beantwoordt Queer Up jullie vragen aan de LGBTQIA+ gemeenschap tijdens de AgoraTalk. Wat heb je altijd al willen vragen aan een LGBTQIA+ persoon? Wat snap je misschien nog niet zo goed? Stel je vragen gerust op voorhand via dit formulier en dan babbelen we er gezellig even samen over via een panelgesprek. Ondertussen kunnen we genieten van een gratis verse paarse smoothie vanaf 12u15.

Verkiezingen

Ben je na de paars wedstrijd en de AgoraTalk nog niet uitgepaarsd? Ga dan nog even naar de verkiezingen waar paarse shotjes en Queer cocktails verkocht worden door Rekinea en ASG! Dans daarna nog even goed mee tijdens het Queer kwartier vol geweldige, queer muziek. Dit zal doorgaan om 12 u ‘s middags bij Rekinea en om 13 u bij ASG.

Praktisch

Studenten van campus Hasselt kunnen gratis aan de studentenbalie een busticket vragen om naar campus Diepenbeek te komen voor PAARS op 17 mei.

Wie is Queer Up?

PAARS UHasselt wordt mede georganiseerd door Queer Up, de nieuwe vereniging voor jongeren en studenten uit de LGBTQIA+ gemeenschap in regio Hasselt-Diepenbeek. Ons doel is een safe space voor jongeren voorzien. Wil je meer over ons weten of lid worden? Neem dan eens een kijkje op

instagram/queeruphasselt en facebook.com/QueerUpHasselt