Anatomiecentrum

Heeft u interesse om gebruik te maken van onze anatomiezaal?
Of heeft u graag wat bijkomende informatie over onze faciliteiten.

Aarzel dan niet om ons te contacteren. We staan u graag te woord en bekijken samen met u de mogelijkheden.

Anatomiezaal Anatomiezaal

Anatomische navormingen

Graag dragen wij ons steentje bij om van u een nog betere zorgverlener te maken.

Op dit moment zijn we volop bezig met het ontwikkelen van navormingen voor huisartsen, ambulanciers, verpleegkundigen,… De navormingen die in de pijplijn zitten bevatten telkens een klinisch anatomische insteek. Op deze manier wordt niet enkel  anatomische kennis opgefrist maar is de opgedane kennis direct toepasbaar in de dagelijkse praktijkvoering.

Wilt u uw kennis van anatomie verdiepen en klinisch kunnen toepassen? Hou dan zeker deze website in de gaten voor toekomstige activiteiten!

Hebt u zelf een voorstel / idee dat we kunnen uitwerken in de vorm van een navorming? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Bij interesse kan je contact opnemen met:

UH Zaal2 3
Quotes van deelnemers

De accommodatie, de kwaliteit van de anatomische specimens, de toewijding van het personeel van het Lab Anatomie concurreert met één van de beste locaties waar ik ooit heb mogen deelnemen. Deze universiteit, samen met het enthousiasme dat me dunkt toch uniek is aan Limburg, is voor mij qua aanpak een revelatie: keep up this fantastic job!

Jean Goubau, Prof. of Orthopaedics & Traumatology, VUB

Anatomische dienstverlening

Vraaggestuurde dienstverlening

Het anatomiecentrum wil het verdiepen van de kennis en kunde van zorgverleners faciliteren door middel van dienstverlening. Deze dienstverlening wordt vraaggestuurd georganiseerd. Zie hieronder een greep uit de vele voorbeelden waar we tot nu toe graag aan meewerkten:

  • Orthopaedic Research Foundation Genk is een organisatie die onder andere opleidingen aanbiedt aan artsen en hulpverleners. Wij zorgen dat ze kadaverworkshops kunnen organiseren bij ons aan de UHasselt zodat de nieuwste orthopedische operatietechnieken aangeleerd kunnen worden aan collega’s.
  • Prof. Dr. Mark Plazier laat collega’s kennis maken met een “neuromodulation basic implant course” in het anatomiecentrum. Tijdens deze hands-on kadaver cursus krijgen deelnemers de kans om hun vaardigheden te oefenen in het plaatsen van percutane en chirurgische geleiders naar het ruggenmerg om neuropathische pijnsyndromen te behandelen.
  • IOMFCOT heeft een grote workshop georganiseerd in samenwerking met het anatomiecentrum voor de MKA assistenten met als thema esthetische gezichtschirurgie.
  • De studenten van de opleiding verpleegkunde en ergotherapie komen hun anatomische kennis verdiepen in de anatomiezaal.
  • ….

Wilt u een workshop organiseren die aansluit bij uw expertise? Aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen om te bekijken wat wij voor u kunnen betekenen.

Onderzoek

Denkt u aan wetenschappelijk onderzoek waarbij donorlichamen noodzakelijk zijn, dan zijn wij graag uw partner. Samen met u bekijken we hoe we kunnen bijdragen aan het onderzoeksproject. Op basis van de vraagstelling bekijken we hoe we op maat kunnen samenwerken.

Orgaanmuseum

Een andere vorm van dienstverlenging die we aanbieden is via ons orgaanmuseum. In het orgaanmuseum van de UHasselt kunnen studenten, onderzoekers én leken meer dan 200 normale en door ziekten/infecties aangetaste organen en misvormde foetussen ontdekken. “Het orgaanmuseum toont bezoekers, letterlijk, de binnenkant van ons lichaam. Ze zien wat een chirurg zoal ziet”, zegt Dr. Johan Van Robays. Hij bracht alle zeldzaamheden uit zijn ruim 30-jarige carrière als patholoog-anatoom samen in één museum.

Anatomiecentrum

Bij interesse kan je contact opnemen met: