Naar het buitenland

Jaarlijks trekken heel wat studenten van de faculteit Geneeskunde & Levenswetenschappen naar het buitenland als onderdeel van hun studies.

Lees hieronder wat voor jou mogelijk is en laat je overtuigen door de verhalen van je medestudenten.

Off you go!

716Cd2e7 9B84 44C0 8B27 39Edbfd8f30f 716Cd2e7 9B84 44C0 8B27 39Edbfd8f30f

Mogelijkheden binnen jouw opleiding

De mogelijkheden om tijdens je studies naar het buitenland te gaan, verschillen per opleiding. Klik door en ontdek alle opties binnen jouw studierichting.

Geneeskunde

In de bachelor Geneeskunde heb je de mogelijkheid om op inleefstage te gaan in een ontwikkelingsland. Meer info ontvang je via de academisch coördinator, prof. dr. Muriël Vermariën.

Mail de coördinator

Biomedische Wetenschappen

Tijdens je opleiding Biomedische Wetenschappen heb je zowel in de bachelor- als in de masterjaren de mogelijkheid om naar het buitenland te gaan tijdens je studies.

Meer info

Verpleeg- en vroedkunde

Tijdens de opleiding master Verpleeg- en vroedkunde heb je de mogelijkheid om in je masterjaar naar het buitenland te gaan. Interesse? Mail naar de coördinator internationalisering, Ilse Broekx.

Mail de coördinator

Systeem- en procesinnovatie in de gezondheidszorg

Er zijn momenteel nog geen mogelijkheden om tijdens de opleiding Systeem- en procesinnovatie in de gezondheidszorg naar het buitenland te gaan. We werken aan opties voor een Masterproef in het buitenland.

Jouw medestudenten aan het woord
First Time In The Clean Room

Charlotte Theunis

2e master BMW stage in Linköping (Zweden)

On Erasmus you get the chance to experience so much new and cool stuff. I travelled to the pool circle, got to see the nothern lights, explored several islands (first time on a ferry) and went on kayak trips. During my Erasmus I met with people from all over the globe. Having discussions about different traditions, beliefs and opinions really gives new perspectives. I will never forget the friendships I made. I somehow found a grou of people that became like a family. After my defence in Sweden, my friends organized a Swedish style graduation party. Having beers and doing karaoke with people from Sweden, Finland, The Netherlands, Belgium, Brazil and Poland is quite the experience. Just do it, you will not regret it!

IMG 8858 (1)

Willem Sarkol

Inleefstage Geneeskunde in Mombasa (Kenia)

Op inleefstage gaan, voelt altijd als een sprong in het onbekende. Ik was ontzettend benieuwd wat die ervaring met mij als mens en als arts in spe zou doen. Het bleek een enorm positieve ervaring die nog lang blijft nazinderen.

Wat ik uit deze ervaring het meest meeneem is een open en bredere blik op de wereld. Het besef dat geneeskunde er overal ter wereld wat anders uitziet, maar dat we in essentie toch allemaal hetzelfde proberen te doen: de patiënt die voor ons zit, helpen.

Kobe Neven 1 Bijgesneden

Kobe Neven

1e master BMW studie in Lund (Zweden)
Mijn Erasmus in Lund was de beste ervaring die ik kon wensen en ik zou het iedereen aanraden!
Best letterlijk van minuut 1 toen ik aankwam in Lund en ik op de bus stapte met al mijn valiezen, heb ik onmiddellijk 2 studenten leren kennen die me diezelfde avond nog een rondleiding door Lund gegeven hebben. Dit zijn ook direct heel dichte vrienden van mij geworden gedurende mijn hele Erasmus uitwisseling! Dag twee was al even zot als dag 1 waar ik onmiddellijk met het lab mee op teambuilding mocht en ik voorgesteld werd aan het team. Zo kan ik blijven door gaan… heel mijn Erasmus was de ene geweldige ervaring na de andere met iedere dag super veel nieuwe, toffe en interessante mensen om te leren kennen!
Majeed Ahmed Tampere Landscape

Majeed Ahmed Ammar Mohammed

3e bachelor BMW studie in Tampere (Finland)

I’ve always knew I wanted to travel the world as a part of my career. And what better way to gain some experience than doing it
whilst studying? However I was afraid of the idea at the start, I had many doubts and felt lazy to prepare all the administrative
obligations. The thing that cemented my resolve to go on Erasmus is my friend who went on Erasmus first, last year. She reassured me that it’s a once in a lifetime experience that I should definitely try.
And I didn’t regret that decision whatsoever.

Jaipur India

Liselore Loverix

Inleefstage Geneeskunde in Jaipur (India)

Samen met drie medestudenten werkten we vooral in een klein plaatselijk ziekenhuisje in de sloppenwijken van Jaipur. We verzorgden mee het medisch schooltoezicht van de kinderen in die wijken, inventariseerden eenvoudige parameters, probeerden hun vaccinaties in kaart te brengen en controleerden hen op o.a. luisjes en wonden. We legden hen uit hoe ze hun tanden moesten poetsen, leerden hen op een speelse manier hun handen wassen met zeep. Beetje bij beetje merkten we dat we vooruitgang boekten.

Mijn inleefstage heeft mijn blik op de wereld echt veranderd. Op medisch vlak was de ervaring een eyeopener. Ik heb geleerd om met weinig middelen te werken. Zonder dure onderzoeken, vaak zelfs zonder stroom, gewoon de patiënt die voor jou zit proberen te helpen. Dat is de basis van geneeskunde.

IMG 0800

Mathilde Biront

1e master BMW studie in Kuopio (Finland) én 2e master BMW stage in Berlijn (Duitsland)
Mijn ervaring op Erasmus was werkelijk onvergetelijk. Het was zot om te zien hoe twee steden, Kuopio (Finland) en Berlijn (Duitsland), zo verschillend konden zijn en toch allebei op hun eigen manier fascinerend en uitdagend waren. Het was een unieke kans om in beide steden alleen te zijn en op totaal verschillende manieren uitgedaagd te worden.
Wat deze ervaring nog fijner maakte, was de mogelijkheid om vrienden voor het leven te maken. Tot op de dag van vandaag onderhoud ik dagelijks contact met sommige van mijn Erasmus-vrienden, en hun vriendschap is van onschatbare waarde.
Erasmus was voor mij een niet te missen ervaring in mijn leven. Het bracht niet alleen geweldige herinneringen en leermomenten met zich mee, maar ook de minder goede momenten hebben me gevormd. Als ik nu terugkijk, beschouw ik mijn tijd op Erasmus als de beste periode in mijn leven, en ik ben zo dankbaar voor alle lessen en ervaringen die ik daar heb opgedaan.
Emma Richter Madrid 2020 2021

Emma Richter

3e bachelor BMW studie in Madrid (Spanje)

I’ve always wanted to experience living abroad for a while and this was the ideal opportunity to do so. I’ve always had a feeling with Spain, so therefore it was not a hard choice to pick Madrid. I love the Spanish mindset, it’s much more chilled there and I didn’t feel the pressure the society here in Belgium gives us to achieve. The people were lovely and I improved my Spanish so my experience abroad was lovely. No regrets at all.

If you’re in doubt to go just ask yourself: why would you not go? My Erasmus was an experience I will be looking back to with a smile for the rest of my life and I’m very happy and proud of myself I did it.

Kiruna

Daphne Berden

2e master BMW stage in Lund (Zweden)

‘Exchange isn’t a year in your life, it’s a life in a year’.

Lund vind ik echt een aanrader als uitwisselingslocatie. Het is een gezellige, kleine studentenstad, die bovendien ook zeer veilig is. Het lijkt wel of de stad speciaal is ontworpen rondom de universiteit, met alle voorzieningen die een student nodig zou kunnen hebben binnen handbereik. De stad bruist van het leven en is duidelijk een populaire bestemming voor internationale studenten.
Het vinden van een interessant onderwerp binnen de biomedische wetenschappen was ook vrij eenvoudig. Er wordt op verschillende gebieden onderzoek gedaan en de groepen staan ook open voor internationale stagiaires.  De mentaliteit van de Zweedse bevolking ten opzichte van de werkomgeving is ook geweldig, met een hoge prioriteit voor de mentale gezondheid. Hierdoor hebben we ook veel kansen gehad om zowel Zweden, Denemarken, als Noorwegen te verkennen in onze vrije tijd.

Entrance Coast General Teaching And Referral Hospital Mombasa Kenya

Louise Langenberg

Inleefstage Geneeskunde in Mombassa (Kenia)

Vijf weken lang liep ik stage in het grote ziekenhuis van Mombassa. een heel bijzondere ervaring. Het was de eerste keer dat de universiteit studenten naar Kenia stuurde, en dat maakte het extra spannend. Je wist niet helemaal wat je te wachten stond. Met een open blik ben ik vertrokken.

Mijn inleefstage in Kenia was voor mij een bijzonder mooie en positieve ervaring. Het heeft van mij een meer empathische en cultureel bewustere arts gemaakt, die zich beter kan inleven in de leefwereld van patiënten. In een hyperdiverse wereld komt die open blik ontzettend goed van pas.

Studenten GLW in de wereld

Op het kaartje hieronder zie je waar studenten GLW in het verleden heen trokken voor hun buitenlandse avontuur. Klik op het kaartje op de legende te tonen en/of het kaartje groter te maken.

Bezoek de internationaliseringspagina van jouw opleiding of contacteer de coördinator om te weten te komen welke bestemmingen voor jou beschikbaar zijn.