1E Snelle Verwerking Apart Voor Brochure 003 1E Snelle Verwerking Apart Voor Brochure 003

Beleef een dag als student aan UHasselt

UHasselt geeft op donderdag 24 oktober 2024 en dinsdag 25 februari 2025 laatstejaarsleerlingen en hun leerkrachten de kans om te ontdekken wat studeren aan onze universiteit precies inhoudt. Tijdens deze twee proefdagen kunnen leerlingen zelf kiezen welke opleiding hen interesseert en waarvan ze een les willen volgen. Eerst is er een deel theorie tijdens een hoorcollege, daarna gaan de leerlingen zelf aan de slag.

AANBOD
Iedere opleiding van UHasselt heeft tijdens deze proefdag een apart programma klaar voor de student-in-spé waarbij ze het onderwijs aan een universiteit zelf ervaren. Een kleine greep uit het ruime aanbod: bij geneeskunde breng je een bezoek aan de anatomiezaal, bij mobiliteitswetenschappen trekken de leerlingen dan weer de straat op met speedguns en geluidsmeters. En interesse in (interieur) architectuur? Dan kan je hier leren schetsen. Voor elk wat wils dus!

HOE?
U kan een klas gratis inschrijven voor een van de twee volledige dagen of kiezen voor enkel een voor- of namiddag. De leerlingen bepalen zelf van welke opleiding ze een proefles willen volgen. Op deze manier komen ze te weten of een bepaalde opleiding ook echt is wat zij ervan verwachten én proeven ze van de unieke sfeer aan UHasselt.

TIMING

Onthaal: vanaf 8.30u (Trixxo Arena | Gouverneur Verwilghensingel 70 | 3500 Hasselt)
Sessie 1: 9.30u tot 11.30u
Lunch: 11.30u tot 13u
Sessie 2: 13u tot 15u

PROEFLESSEN

Onderstaande opleidingen voorzien allemaal een proefles. Klik op de opleiding voor meer uitleg.

Het gezamenlijke programma van hogeschool PXL en UHasselt van de vorige editie vind je hier (pdf, 569 KB).