Beursaanvragen buiten Europa

Om een beurs aan te vragen voor je studie/stage buiten Europa (inclusief Zwitserland en het VK), dien je een aantal gegevens aan te leveren via een Google form en je ingevuld aanvraagformulier op te laden in datzelfde Google form. Meer tekst en uitleg vind je ook terug in de oproep (call) voor beurzen buiten Europa.

- Google Form
- Aanvraagformulier
- Call (pdf, 156 KB)

Voor een stage- of studieverblijf buiten Europa zijn er verschillende beurzen beschikbaar, afhankelijk van de duur van je verblijf, de bestemming,… . Dit kan een beurs van de Vlaamse overheid zijn, de Europese commissie of een interne UHasselt beurs. Het minimum beursbedrag voor een verblijf buiten Europa is € 1.500,00, maar kan variëren afhankelijk van duur en bestemming.

Op basis van je beursaanvraag en je selectiegesprek bij de faculteit, krijg je al dan niet een beurs toegekend. De dienst Internationalisering & ontwikkelingssamenwerking brengt je hiervan per mail op de hoogte en geeft instructies met betrekking tot de bijkomende administratie. Voor meer informatie kan je altijd terecht bij je facultaire coördinator of bij Niels Lambrichts.