Over IMOB

Het Instituut voor Mobiliteit is actief binnen de domeinen mobiliteit en verkeersveiligheid en focust daarbij op verplaatsingsgedrag. We doen dit door de interactie te bestuderen tussen gedrag, infrastructuur en technologie. Die interactie is complex, maar de inzichten die eruit voortkomen maken het mogelijk dat wij mobiliteitsstromen voorspellen en het verkeer veiliger maken. Bij het uitvoeren van deze activiteiten komen we uiteraard voortdurend in aanraking met andere disciplines zoals gezondheid, klimaat, toerisme ... waardoor we impact kunnen realiseren op de samenleving, zowel maatschappelijk als economisch.

IMG 20230117 122445 IMG 20230117 122445
Geertwets2

IMOB werd opgericht in 2003 en bestaat ondertussen 20 jaar. In die voorbije 20 jaar durven we stellen dat we vooral focussen op het creëren van impact: sociaal en economisch, lokaal en wereldwijd. Dit doen we door anderen van informatie te voorzien om de toekomst van transport vorm te geven. Het verzamelen en verspreiden van die informatie gebeurt aan de hand van geavanceerd onderzoek en onderwijs dat resulteert in innovatieve oplossingen, ontwikkeld door een multidisciplinair en internationaal geöriënteerd team.

IMOB blijft volop in beweging, realiseert projecten zowel op nationaal als internationaal niveau en is niet meer weg te denken uit de mobiliteitswereld in Vlaanderen, België en ver daarbuiten. De staf van een 50-tal medewerkers bestaat uit professoren, onderzoekers, PhD-studenten, meestal met een achtergrond in verkeersveiligheid en transport. Maar er is ook expertise aanwezig op het vlak van economie, psychologie, sociologie, communicatie, engineering, wiskunde, architectuur en informatica. Dit team wordt geleid door Prof. dr. Geert Wets, directeur.

IMOB in cijfers

50
Onderzoekers
5
Spin-offs
35
Lopende onderzoeken

Jobs @UHasselt

De universiteit van vandaag en IMOB zijn nieuwsgierig naar elk talent. Ook naar dat van jou. We koesteren dit talent en willen het elke dag laten groeien. Wil jij ook een gezicht worden van onze universiteit? Bekijk dan zeker het aanbod aan vacatures hieronder. Deze lijst wordt regelmatig bijgewerkt, dus kom snel nog eens een kijkje nemen!

Header Personeelsdienst

Heeft u een vraag of wilt u graag samenwerken met IMOB?

Aarzel dan niet en neem contact met ons op. We zijn elke weekdag bereikbaar van 9 tot 17 uur.

IMG 20230117 122702