Over IMOB

Het Instituut voor Mobiliteit is actief binnen de domeinen mobiliteit en verkeersveiligheid en focust daarbij op verplaatsingsgedrag. We doen dit door de interactie te bestuderen tussen gedrag, infrastructuur en technologie. Die interactie is complex, maar de inzichten die eruit voortkomen maken het mogelijk dat wij mobiliteitsstromen voorspellen en het verkeer veiliger maken. Bij het uitvoeren van deze activiteiten komen we uiteraard voortdurend in aanraking met andere disciplines zoals gezondheid, klimaat, toerisme ... waardoor we impact kunnen realiseren op de samenleving, zowel maatschappelijk als economisch.

Instrumented Vehicle 25 Instrumented Vehicle 25
Zoekverkeer (1)

IMOB werd in 2003 opgericht en voert fundamenteel en toegepast onderzoek uit, naast opleidingen, in het veld van verkeersveiligheid en reisgedrag en dit op lokaal, nationaal en internationaal vlak.

IMOB is een van de grootste onderzoeksinstellingen op het vlak van transport in België. De staf van een 50-tal medewerkers bestaat uit professoren, onderzoekers, PhD-studenten, meestal met een achtergrond in verkeersveiligheid en transport. Maar er is ook expertise aanwezig op het vlak van economie, psychologie, sociologie, communicatie, engineering, wiskunde, architectuur en informatica.

Het Instituut voor Mobiliteit (IMOB) is volop in beweging. We realiseren projecten zowel op nationaal als internationaal niveau.

IMOB in cijfers

50
Onderzoekers
5
Spin-offs
35
Lopende onderzoeken

Jobs @UHasselt

De universiteit van vandaag en IMOB zijn nieuwsgierig naar elk talent. Ook naar dat van jou. We koesteren dit talent en willen het elke dag laten groeien. Wil jij ook een gezicht worden van onze universiteit? Bekijk dan zeker het aanbod aan vacatures hieronder. Deze lijst wordt regelmatig bijgewerkt, dus kom snel nog eens een kijkje nemen!

Header Personeelsdienst

Contactformulier

Heeft u een vraag of wilt u graag samenwerken met IMOB?

Aarzel dan niet en neem contact met ons op via het onderstaande invulformulier of via de contactgegevens die bovenaan op de pagina vermeld staan. We zijn elke weekdag bereikbaar van 9 tot 17 uur.