Portfolio

Bij IMOB geven we vorm aan de mobiliteit van de toekomst door wetenschappelijk onderbouwde oplossingen aan te reiken voor de grote uitdagingen waarmee de maatschappij en de industrie geconfronteerd worden. We werken voortdurend aan tal van projecten en realisaties die hedendaagse uitdagingen aanpakken en innovatieve oplossingen aanreiken.

Algemeen Beeld Imo 10 8 2021 Algemeen Beeld Imo 10 8 2021
Instrumented Vehicle 26

i-DREAMS

i-DREAMS is een driejarig project dat wordt gefinancierd door het onderzoeks- en innovatieprogramma Horizon 2020 van de Europese Unie en dat een platform wil opzetten om een "veiligheidstolerantiezone" te definiëren, te ontwikkelen, te testen en te valideren om te voorkomen dat bestuurders te dicht bij de grenzen van onveilig rijgedrag komen door de risico's in realtime en na de rit te beperken.

Adobestock 206004658

Sustainable Tourism: Training for Tomorrow

Het ERASMUS+-project "Sustainable Tourism: Training for Tomorrow" heeft tot doel de capaciteit van belanghebbenden in beschermde gebieden op het gebied van duurzaam toerisme op te bouwen. Het project duurde 3 jaar en eindigde in augustus 2021.

SLIDER 1 900 Px

Track & Know

Track & Know is een Horizon2020-project, met een focus op Big Data. Meer specifiek heeft Track & Know, wat een acroniem is voor "Big Data for Mobility Tracking Knowledge Extraction in Urban Areas", een nieuw softwarekader onderzocht, ontwikkeld en geëxploiteerd dat tot doel heeft de efficiëntie van Big Data te verhogen.

Dit zal worden toegepast in de sectoren vervoer, mobiliteit, motorrijtuigenverzekering en gezondheidszorg. Het project werd beëindigd in 2020.

Instituut voor Mobiliteit

 • Locatie
  Wetenschapspark 5 bus 6, 3590 Diepenbeek, Belgium

 • E-mail
  imob@uhasselt.be

 • Telefoon
  011 26 91 11

 • Contactformulier

 • Openingsuren
  Elke weekdag (behalve feest- en brugdagen) geopend van 09.00 tot 17.00 uur

BaMa opleiding Mobiliteitswetenschappen

Bezoek onze onderwijspagina's

Vacatures

 • Wilt u werken voor UHasselt? Bekijk regelmatig de vacaturepagina.

 • Publiceer uw vacature voor onze (oud)studenten via Jobteaser.

Volg IMOB online