Geïnstrumenteerd voertuig

Hoewel rijsimulatoren een uitstekend hulpmiddel zijn voor ex-ante evaluatie, bieden ze niet de mogelijkheid om menselijk gedrag in een naturalistische setting te bestuderen. Ons IMOB voertuig dat uitgerust is met speciale onderzoekstechnologie doet dat wel!

Instrumented Vehicle 25 Instrumented Vehicle 25
Instrumented Vehicle 26

Een naturalistisch rijonderzoek is een innovatieve onderzoeksmethode die gekenmerkt wordt door de continue registratie van rij-informatie met behulp van geavanceerde instrumenten onder reële rijomstandigheden. Om bijvoorbeeld nieuwe technologieën 'van het lab naar de weg' te brengen, of om menselijk rijgedrag te bestuderen onder reële rijomstandigheden, biedt een geïnstrumenteerd voertuig grote nieuwe onderzoeksmogelijkheden.

Instrumented Vehicle2

In 2019 financierde de UHasselt de aankoop van een voertuig dat vervolgens door het IMOB werd geïnstrumenteerd in het kader van het Horizon 2020 i-DREAMS project. Een MobilEye-camera, waarschuwings- en herkenningsdisplay voor de bestuurder, 4G- en GPS-ontvanger, dual-facing (in/out) camera en event data recorder werden geïnstalleerd. Alle piloottechnologie die binnen het i-DREAMS-project werd ontwikkeld, werd eerst getest in het geïnstrumenteerde voertuig. Het voertuig is ook uitgerust met een extra set bestuurderspedalen aan de passagierskant om in te grijpen tijdens experimenten wanneer dat nodig is.

Adobestock 614140137

Coming soon...

In een volgende stap zal IMOB een Plug-in Hybrid Electric Vehicle (PHEV) aanschaffen dat is uitgerust met geavanceerde sensoren en AI-verwerkingseenheden om 3D point-cloudgegevens te verzamelen. De ultramoderne technologie waarmee het voertuig wordt uitgerust, zal geavanceerde analyses mogelijk maken en mogelijkheden bieden voor verbeterde veiligheid en efficiëntie in de context van duurzaam transportgebruik.

Heeft u een vraag of wilt u graag samenwerken met IMOB?

Aarzel dan niet en neem contact met ons op. We zijn elke weekdag bereikbaar van 9 tot 17 uur.

IMG 20230117 122702