Medewerkers die zichzelf kunnen zijn op het werk, die gezien worden voor wie ze zijn en die kunnen groeien - daar gaat het UHasselt Career Center voor.

Een goed functionerende universiteit, die excellent onderzoek en onderwijs aflevert en actief bijdraagt tot de ontwikkeling van de maatschappij, is enkel mogelijk met gemotiveerde medewerkers die de mogelijkheid en ruimte krijgen om zich maximaal te ontwikkelen.

Het UHasselt Career Center staat in voor het ondersteunen en stimuleren van de loopbaanontwikkeling van UHasselt-medewerkers, met als basisprincipes actiegerichtheid, oplossingsgerichtheid en transparantie.

Thema's als competentie- en talentmanagement, job crafting en leiderschap krijgen specifieke aandacht. Daarnaast wordt er sterk ingezet op zelfinzicht en zelfsturing.

 • Zelf aan de slag met online tools
  Aan de hand van online tools kunnen medewerkers meer inzicht krijgen in zichzelf en hun loopbaan actief in handen nemen.

 • Loopbaanworkshops & individuele coaching
  Loopbanen zijn geen statisch gegeven: zowel mensen als de context waarin ze werken en leven veranderen doorheen de tijd. Om op die veranderingen te kunnen inspelen, is het belangrijk dat men eigenaarschap over de eigen loopbaan kan en wil opnemen. Soms lukt dat wat minder goed. Het Career Center helpt UHasselt-medewerkers graag om opnieuw aan het stuur van hun loopbaan te gaan staan. Aan de hand van workshops en/of individuele gesprekken wordt men professioneel ondersteund in het proces van ontdekken, versterken en/of ontwikkelen van zogenaamde 'loopbaancompetenties'. Dit zijn competenties die nodig zijn om zélf antwoorden te vinden op loopbaanvragen. Zo helpen we onze medewerkers om van hun loopbaan een persoonlijk project te maken.

 • Mentor-trajecten
  'Mentoring' verwijst naar een steunende interpersoonlijke relatie tussen een meer ervaren persoon (mentor) en een minder ervaren persoon (mentee), gericht op het stimuleren van groei op vlak van loopbaan en professionele ontwikkeling. Omdat de mentor met twee voeten in de praktijk staat, is hij/zij een belangrijke inspiratiebron en krachtige partner.
  Voor jonge onderzoekers maken we het onderscheid tussen academische mentoring (gericht op het ontwikkelen van een academische carrière, met een UHasselt-professor als mentor) en 'civic' mentoring (gericht op een succesvolle intrede op de externe arbeidsmarkt, met iemand van een niet-academische organisatie als mentor).

 • Career week
  Jaarlijks wordt er een heuse 'career week' georganiseerd: een week tot de nok gevuld met activiteiten gerelateerd aan loopbaanontwikkeling. Op het programma staat een waaier aan workshops en sessies die medewerkers toelaten om: meer inzicht te krijgen in hun sterktes en mindset, hun CV en LinkedIn-profiel te verbeteren, loopbaanvragen te stellen aan een coach of recruiter, te speeddaten met collega's, en nog veel meer.

UHasselt-medewerkers vinden alle informatie op het intranet. Het Career Center past binnen de bredere context van loopbaan en ontwikkeling.

Loopbaan & ontwikkeling

Voor jonge onderzoekers wordt het Career Center nog versterkt door het aanbod vanuit de doctoral schools.

Doctoral schools

Ben je op deze pagina terechtgekomen als bedrijf / externe organisatie? Via onderstaande knop vind je de verschillende mogelijkheden tot samenwerking.

Bedrijven en organisaties

UHasselt Career Center

Locatie

Universiteit Hasselt - campus Hasselt

Postadres: Martelarenlaan 42 - 3500 Hasselt
Bezoekadres: Witte Kazerne, ingang via Meldertstraat - 3500 Hasselt

Ben je als externe organisatie op zoek naar talent met een onderzoeksachtergrond? Of zoek je iemand met werkervaring voor een functie op masterniveau?

Verspreid je vacature via de PhD Talent Pool Flanders en bereik doctoraatshouders van de vijf Vlaamse universiteiten.

Phd Talent Pool