Project R-9774

Titel

Begeleidingsinitiatieven UHasselt om de toegang tot het universitair onderwijs van verdienstelijke studenten uit minder begoede milieus te vergemakkelijken.

Abstract

Als civic university in een regio met een mijn- en migratiegeschiedenis is het UHasselt-onderwijs gericht op het realiseren van gelijke onderwijskansen. Daarnaast biedt de groeiende diversiteit in de studentenpopulatie heeft een grote meerwaarde: studenten met verschillende achtergronden brengen een schat aan onderwijs-, sociaal en cultureel kapitaal in. Daarom ontwikkelde de dienst Onderwijs van UHasselt een aantal initiatieven ter bevordering van de academische en sociale integratie van (toekomstige) studenten met een specifieke achtergrond: -Infomomenten "Studeren in het hoger onderwijs" voor toekomstige studenten en hun ouders met een migratie-achtergrond -Meter-peterwerking voor studenten met migratie-achergrond -Tutorprojecten voor studenten met onvoldoende voorkennis wiskunde -Studentenproject ten behoeve van internationale studenten.

01 oktober 2018 - 30 september 2019