StudentStartUP

Open de deur naar een ondernemende toekomst!

Of je ondernemer, vrijberoeper, ambtenaar of werknemer wordt, dat maakt niet uit. Het is belangrijk om tijdens je studententijd te ontdekken waar je goed in bent en wat je graag doet.

Je studeert af met een zeer degelijk diploma maar ook tijdens je studie kan je je ondernemende skills verfraaien, jezelf ontwikkelen en ervaringen opdoen die je in je dagelijkse leven en carrière vooruithelpen.

Event Pitch Please2 Event Pitch Please2

StudentStartUP focust op 3 pijlers:

  • je ondernemende vaardigheden versterken
  • begeleiden bij de start van je eigen zaak
  • opleidingsonderdelen gelinkt aan ondernemen faciliteren

Jaarverslag 2022-2023 (pdf, 5,3 MB)


Ondernemende skills

Ik wil (nog) geen eigen zaak starten, maar wel mijn ondernemende vaardigheden op een toffe manier verder ontwikkelen:

Wat doe ik graag? Waar liggen mijn talenten? Welke richting wil ik uit? Wat wil ik?  Dit zijn existentiële vragen die je je wellicht meermaals tijdens je leven zult stellen. De antwoorden vind je in jezelf, maar ook door te proeven van diverse ervaringen.

Je kan op een ongedwongen manier deelnemen aan tal van activiteiten zoals brainstormsessies, pitch-events, infosessies, workshops, bootcamps en wedstrijden. De kennis en de kunde die je bij deze activiteiten meekrijgt, helpen je ‘ondernemende vaardigheden’ te ontwikkelen. Ook als ‘intrapreneur’ in een bestaand bedrijf kan je later deze vaardigheden beslist goed gebruiken!

StudentStartUP biedt je via de events van PITCH PLEASE de kans om jezelf te stretchen, te verrijken.

pitch please logo

logo's

Pitch Please is een samenwerking tussen steden de Hasselt en Genk en alle Limburgse hoger onderwijsinstellingen: LUCA school of arts, UCLL, PXL en UHasselt. Pitch Please stimuleert studenten om meer ondernemend te denken en te handelen.


Start je eigen zaak

Ik wil een eigen zaak starten of mijn bestaande onderneming laten groeien en wens begeleiding:

Je universitaire studie combineren met een eigen bedrijf of een eigen bedrijf opstarten tijdens je studie is niet gemakkelijk. Daarom wil StudentStartUP je verder helpen van idee tot je eigen onderneming. Afhankelijk van de fase waarin je bedrijf of idee zich bevindt, bekijken we samen welk traject of stappenplan we best volgen.

Bij StudentStartUP kan je een beroep doen op een uitgebreid netwerk van experten die gratis advies geven over alle facetten die komen kijken bij de opstart van een zaak (personeel, financieel, investeerders zoeken, marketing….).

Je kan gebruik maken van een zeer ruim netwerk van socio-economische organisaties en ondernemers in levende lijve ontmoeten op netwerkevents, die gericht zijn op ervaringsuitwisseling en kennisdeling.

We wijzen je indien nodig de weg naar een (pré-) incubator of accelerator, waar je, naast het gebruik van de kantoorruimte en bijhorende faciliteiten, kan kennismaken met andere starters en in contact kan komen met andere zaakvoerders, mentors en coaches.

UHasselt voorziet ook een aantal onderwijs- en examenfaciliteiten om de combinatie van studeren en ondernemen te vergemakkelijken. Hiervoor kan je de faciliteiten van student-ondernemer aanvragen.


Opleidingsonderdelen ondernemen

UHasselt hecht enorm veel belang aan de inzetbaarheid van studenten op de arbeidsmarkt. Een ondernemende attitude is van primordiaal belang en zal steeds gewichtiger worden.

Daarom richt UHasselt vakken in rond het topic ondernemen waarbij je als student ofwel je technische kennis (boekhouden, btw, businessplan..) kan verrijken en/of je ondernemende mindset kan activeren.

OndernemersZIN

Waarom is de ene persoon beter geschikt om te ondernemen dan de andere? Ontdek het bij het opleidingsonderdeel ‘OndernemersZIN’. Rasechte ondernemers vertellen over hun leven zoals het is: wat drijft hen? Wie zijn ze? Je wordt ondergedompeld in de context van het Limburgse ondernemerschap, neemt deel aan een groots netwerkevent, bezoekt bedrijven en incubatoren. Je steekt zelf de handen uit de mouwen door een event te organiseren met je mede-studenten uit alle opleidingen van de UHasselt.

Bouwstenen van OndernemerSCHAP

Je leert de theorie, methodiek, analyse, de elementen van een businessplan. Ook al ga je zelf niet ondernemen, toch nog zijn de basisbeginselen van een ondernemingsplan iets dat je zeker kan gebruiken in je professionele en dagelijkse leven.

Businessplanning

Of je nu zelf gaat ondernemen of niet. Naast kennis over de inhoud van een businessplan, is het zelf kunnen opmaken ervan zeer waardevol, zowel voor startende ondernemers, als voor afdelingshoofden, projectmanagers,.. binnen bestaande ondernemingen. In het opleidingsonderdeel ‘businessplan in de praktijk’ leer je onder mentorship van de docenten je eigen of een fictief bedrijfsplan opmaken.


Best practises


Student-ondernemers

StudentStartUP bestaat sinds 1 september 2015. Gedurende de voorbije jaren hebben we meer dan 600 studenten die een eigen zaak wensen te starten begeleid. Hiervan zijn er al meer dan 200 effectief opgestart.

pitch event


Ondernemende studenten

StudentStartUP werkt nauw samen met diverse studentenorganisaties die ondernemerszin en ondernemerschap mee ondersteunen.

Pimp je vaardigheden en doe praktijkervaring op door deel uit te maken van ondernemende initiatieven door studenten voor studenten

Ook stimuleert StudentStartUP studenten om deel te nemen aan businessplanwedstrijden want je wordt op zeer korte tijd in een ondernemersbad van kennis en kunde ondergedompeld en doet ervaring op die de rest van je leven nuttig is.


Contact & Events

Els huysman

Definitief Els Huysman 5 01
Locatie

Universiteit Hasselt, Campus Diepenbeek, Gebouw D, Agoralaan, 3500 Hasselt, Kantoor B 265

Functie

coördinator StudentStartUP