Logo UHasselt

menu

Campusleven


Op kot en op weg

Campusleven

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

OP KOT

Op zoek naar een kot in Hasselt of Diepenbeek?

Raadpleeg ons kamerbestand op: www.kotatlimburg.be

Deze website is een belangrijk hulpmiddel in jouw zoektocht naar een studentenkamer in Diepenbeek, Hasselt of Genk. 

UHasselt heeft geen kamers in eigen beheer (we hebben dus ook geen ‘sociale koten’). Ons  kamerbestand is een samenwerking tussen UHasselt, Hogeschool PXL, Hogeschool UCLL en verschillende privé eigenaars.  Je kan er meer dan een 2.500 studentenkamers  terugvinden. Je herkent deze kamers op straat aan de affiche ‘Studentenkamer te huur’ met de logo’s van de drie instellingen. De kamers zijn in orde met de nodige formaliteiten betreffende uitbatingsvergunning/conformiteitsattest, EPC-Attest en  brandverzekering. Een kamer huren uit dit bestand doe je via het gestandaardiseerd modelhuurcontract. 

Lees zeker onze FAQ een keertje door en bekijk ons informatie filmpje. Hier vind je een antwoord op verschillende vragen, gaande van de beste periode om te zoeken naar een kamer, tot de voordelen van het huren via ons kamerbestand.

Huisvestingsdienst 

Onze dienst geeft je informatie en advies over je studentenkamer.

Huur je een kamer uit het kamerbestand? Dan kan je in het geval van problemen met je huisbaas onze hulp inroepen. We kunnen niet enkel jou adviseren, maar ook een bemiddelende rol opnemen in geval van een conflict. 

Wij zijn geen juridische dienst. Voor juridische vragen verwijzen we je graag door naar huuradvies of het  huurderssyndicaat. Via onze dienst kan je voor het huurderssyndicaat een gratis doorverwijskaart aanvragen. 

Als je ons voor 31 oktober  een kopie van je huurcontract bezorgt, sluiten we een gratis brandverzekering voor je af.

Heb je vragen over je huurcontract, hulp nodig bij het vinden van een kot of problemen met je huisbaas? Wij staan voor je klaar! 

Je kan ons vinden aan de studentenbalie van de Campus Hasselt, oude gevangenis. We werken enkel op afspraak, zodat we voldoende tijd voor je kunnen vrijmaken.

Opgelet: Tijdens deze Coronacrisis zijn onze fysieke deuren gesloten.

Via deze link kan je een digitale afspraak met ons maken via google meet. We blijven ook via e-mail bereikbaar.

OPGELET: Je Google Agenda moet in je juiste tijdzone ('Brussel') staan. Dit kan je controleren door je Google Agenda te openen, uiterst rechts bovenaan op het symbool van het wieltje te klikken en dan naar 'Instellingen' te gaan. Daar kan je de tijdzone op 'Brussel' zetten (ook zie je in de linkerbovenhoek van de agenda GMT +01 staan).

Meer informatie

huisvesting@uhasselt.be – 011 26 80 56

Informatie waarvoor je NIET bij huisvestingsdienst terecht kan:

  • Heb je vragen rond tussenkomst in je huur, dan kan je terecht bij de sociale dienst.
  • Kom je met bus en/of trein naar UHasselt  of ben je nog op zoek naar een fiets, contacteer onze dienst vervoer om na te gaan hoe je een tussenkomst in openbaar vervoer kan aanvragen en/of je een fiets via UHasselt kan huren?