Praktisch

Het congres gaat door in de één van onze universiteitsgebouwen in het hartje van Hasselt, 'de hoofdstad van de smaak'. Hasselt staat bekend om de grote Japanse tuin maar ook om lekkernijen zoals speculaas en jenever.

Op Conftool kan je onder andere het volledige programma en je eigen inschrijvingen bekijken of de reviews lezen.

Oude Gevangenis Nieuw Logo 06 Oude Gevangenis Nieuw Logo 06

Hotels

Als deelnemer van ORD 2022 kan u genieten van enkele kortingen op hotels in de buurt van het congres.

Holiday Inn Express Hasselt 2533154865 Original

HasHotel

 • Hoe van de korting genieten? Je boekt je kamer via mail info@hashotel. Je vermeldt hierbij volgende code: 06 07 22 UHASSELT.
Meer info
52848936

YUP Hotel

 • Hoe van de korting genieten? Je boekt je kamer online via onderstaande knop. Je vermeldt bij promotion code: ORD2022. Nadat je een kamer hebt geselecteerd, kan je een kamer boeken aan een voordeeltarief.
Boek een kamer
8342314

Holiday Inn Express

 • Hoe van de korting genieten? Als je op de link klikt, lijkt het in eerste instantie een normaal boekingsvenster. Als je de datum van het ORD ingeeft, zie je Rate Preference: Universiteit Hasselt. Op die manier bekom je het voordelig tarief.
 • In Holiday Inn Express zijn er enkel nog kamers vrij van 6-7 juli.
Boek een kamer
1819 Masterflyer AR Toelatingsvoorwaarden 2

Holiday Inn

 • Hoe van de korting genieten? Als je op de link klikt, lijkt het in eerste instantie een normaal boekingsvenster. Als je de datum van het ORD ingeeft, zie je Rate Preference: Universiteit Hasselt. Op die manier bekom je het voordelig tarief.
 • In Holiday Inn zijn er enkel nog kamers vrij van 6-7 juli.
Boek een kamer
5C60ecdc51fdb71847dd10dea135c0b6

Radisson Blu Hotel

 • Hoe van de korting genieten? Stuur een mail naar meetings.hasselt@radissonblu.com en vermeld 'UHasselt ORD 2022'. Je ontvangt een korting van 20% op de dagprijs. De hotelprijzen zijn veranderlijk per dag.
Meer info

Vervoer

Met de fiets

Campus de Oude Gevangenis beschikt over een overdekte fietsenstalling aan het Koekerellenpad (pad tussen de Oude Gevangenis en het groene Rectoraatsgebouw) en een fietsenstalling op het binnenplein van de Oude Gevangenis (zijde kleine ring).

In de stad Hasselt is op volgende locaties camerabewaking bij de openbare fietsenstallingen voorzien:

 • Station (voorkant van het station)
 • Bibliotheek (zowel de zone tegen de kleine ring als die in de Witte Nonnenstraat) - gelegen vlakbij campus Hasselt
 • Quartier Bleu (ondergrondse fietsenstalling van Parking Blauwe Boulevard) - gelegen op enkele minuten wandelen van campus Hasselt
 • Capucienenplein (aan de Twee Torenwijk)
 • Stadhuis (Groenplein achter het stadhuis)

Meer info over de bewaakte fietsenstallingen en het gebruik van deelfietsen vind je op de website van Stad Hasselt.

Met het openbaar vervoer

 • Per trein
  Vanuit Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Leuven en Luik zijn er om het uur, zeven dagen op zeven, rechtstreekse verbindingen met de Limburgse hoofdplaats. Meer informatie is terug te vinden op de website van de Nationale Maatschappij van de Belgische Spoorwegen: www.nmbs.be

  Vanuit het station Hasselt geraak je snel met de fiets of te voet naar de campus, maar je kan ook een bus of taxi nemen aan de ingang van het station tot aan het Kolonel Dusartplein. Vanaf het K. Dusartplein kunt u naar campus Hasselt wandelen via de bewegwijzering naar de faculteit Rechten – Universiteit Hasselt.

 • Per bus
  Aan het stationsplein van Hasselt komen regelmatig snelbusdiensten aan uit Maaseik, Lommel, Neerpelt en Geel. Ook vanuit praktisch alle Limburgse gemeenten zijn er goede verbindingen naar Hasselt. De bushalte “Kolonel Dusartplein” ligt vlakbij campus Hasselt. Wanneer je uitstapt aan het K. Dusartplein volg je de bewegwijzering naar de faculteit Rechten – Universiteit Hasselt.

  Aan het station in Hasselt vertrekt om de 5 minuten de “Boulevardpendel” die je in ongeveer 8 minuten naar halte "Kolonel Dusartplein" brengt. 
  Vanaf campus Diepenbeek vertrekken de lijnen 45, 20A, 36 en 11 naar het Kolonel Dusartplein.
  Vanaf Genk-Station vertrekken de lijnen 1 en 45 naar het Kolonel Dusartplein.

  Meer informatie vind je bij De LijnInfo op het nummer 070 220 200 (0,30 euro/minuut), de Lijnwinkels of www.delijn.be. Er is een infokantoor op het Stationsplein.

  real-time info halte Dusartplein Hasselt

Met de auto

UHasselt kiest resoluut voor een duurzaam mobiliteitsbeleid. We raden je daarom aan om je zoveel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer te verplaatsen. Als je geen andere mogelijkheid hebt, is Hasselt goed bereikbaar via de autosnelwegen E313 (afritten 27-28-29) en E314 (afrit 29). Er zijn heel wat parkings in en rondom het stadscentrum.

Je kan de auto gratis achterlaten op één van de Park & Rides aan de rand van de stad en verder reizen met de bus (van carpoolparking Zuid en Parking H kan je voor 1 euro naar de binnenstad). Vlakbij campus Hasselt zijn er de ondergrondse betaalparkings aan het Dusartplein (Parking Dusart) of Quartier Bleu (Parking Blauwe Boulevard). Vanaf de grote ring volg je de ledborden naar deze parkings. Gratis parkeren nabij campus Hasselt kan aan de Koning Boudewijnlaan (Parking Boudewijnlaan).

De parkeermogelijkheden in Hasselt op een rijtje

De stad Hasselt

Hasselt biedt alles wat je maar kunt verlangen van een onvergetelijke city- of dagtrip. En misschien nog een tikkeltje meer. Want Hasselt, dat is een echte smaak- én spraakmaker.

Ontdek de stad, ga shoppen of geniet van de groene natuur: Hasselt heeft het.

Hasselt Voor Beginners 1000X611