Seniorenuniversiteit

De Seniorenuniversiteit Hasselt organiseert jaarlijks meer dan twintig lezingen voor senioren. De onderwerpen van de lezingen zijn zeer afwisselend en van een wetenschapsjournalistiek niveau. Verder biedt de Seniorenuniversiteit zijn leden jaarlijks een culturele daguitstap en een meerdaagse culturele reis aan.

De organisatie is in handen van een stuurgroep, die bestaat uit een team van vrijwillige medewerkers. De UHasselt zorgt voor administratieve en logistieke ondersteuning en versterkt de stuurgroep met een stafmedewerker van Wetenschapscommunicatie. Hierdoor is de Seniorenuniversiteit nauw verankerd met de UHasselt.

Ouderworden 4 Ouderworden 4

Info omtrent lid worden en reservelijst

Alle inschrijvingen van leden alsook de inschrijvingen van personen uit de reservelijst zijn afgesloten. De nieuwe lidkaarten voor het jaar 2022-2023 zijn per post bezorgd! Opname op de reservelijst is nog steeds mogelijk (zie lid worden) maar de lijst is momenteel erg lang.

Programma

In deze sectie vindt U alle details omtrent het huidige programma, de ééndaagse uitstap en de meerdaagse reis die de Seniorenuniversiteit jaarlijks aanbiedt aan haar leden.

Ook kan U hier vroegere lezingen terugvinden in het archief.

Tot slot vermelden we ook meer details omtrent de GDPR-regeling die binnen onze organisatie van toepassing is.

Programmaboekje 2022-2023

Agenda

10 okt

In dialoog met de fiscus

10 oktober 2022 14.00 Campus Diepenbeek H5 en H6
17 okt

Wat leert ons de geschiedenis over de toekomst van België?

17 oktober 2022 14.00 Campus Diepenbeek H5 en H6
24 okt

Autonoom rijden gaat niet vanzelf.

24 oktober 2022 14.00 Campus Diepenbeek H5 en H6
Alle agendaitems

Stuurgroep

Stuurgroep

De begeleiding van dit programma wordt toevertrouwd aan een stuurgroep. Deze is als volgt samengesteld:

Voorzitter: Jos Thys

Erevoorzitter: Willy Goetstouwers

Leden:

 • Agnes Delsaer
 • Jacques Dewez
 • Betty Goens
 • Willy Meertens
 • Willy Orlandini
 • Patrick Reygel
 • Jos Schepers
 • Lambert Stals
 • Marc Thoelen
 • Jef Vanvoorden
 • Koos Jaap van Zwieten
 • Jos Wilmots
 • Els Smeyers (Stafmedewerker Wetenschapscommunicatie)

CoördinatorClaire Prenten

Adobestock 316658916 Preview

Lid worden?

Seniorenuniversiteit UHasselt kent een groot succes. Hierdoor kun je niet onmiddellijk lid worden. Om lezingen bij te wonen zijn er twee mogelijkheden:

 1. Je kan vrij naar een lezing komen als het onderwerp je aanspreekt én er voldoende ruimte beschikbaar is. Dit laatste is pas kort voor de aanvang van de lezing duidelijk (telkens stipt om 14.00 uur). Kom dus niet te vroeg! Je betaalt dan een vast bedrag van 8 euro.

 2. Natuurlijk kun je ook een gewoon lidmaatschap nastreven. Daartoe moet je je aanmelden op de reservelijst. Dit doe je door je gegevens (voornaam, naam, adres en e-mail adres) te sturen naar seniorenuniversiteit@uhasselt.be met als onderwerp (subject) "Opname reservelijst Seniorenuniversiteit UHasselt". Hierdoor kom je op de reservelijst terecht waaruit we na afloop van elk academiejaar, in volgorde van inschrijving, nieuwe leden rekruteren. Gelieve echter te noteren dat deze reservelijst momenteel erg lang is. (>300 kandidaten) Als je weet dat we elk academiejaar gemiddeld een 100 tal nieuwe leden kunnen uitnodigen heb je een idee van de wachttijd. Gelieve ons ook te verontschuldigen dat we niet elke aanvraag tot opname op de reservelijst persoonlijk beantwoorden. Je mailtje is voldoende om op de lijst te komen. Alle verdere uitleg zal steeds beschikbaar zijn op deze website.

Contact en ligging

Terug naar aparte sites UHasselt