Fac ARK in UHasselt Magazine

Met 3 artikels in het recentste UHasselt Magazine is onze faculteit goed vertegenwoordigd. Je maakt er kennis met Pauline Borremans, het verhaal achter de Schets Atlas en het onderzoek rond inclusief toerisme.

ark_facark in magazines ark_facark in magazines

Schets Atlas

"Computertekeningen kan je niet meer wegdenken uit de moderne architectuur, maar daarnaast blijft ook handmatig schetsen een cruciale vaardigheid. Daar gaat in onze opleiding dan ook veel aandacht naar uit", zegt prof. Saidja Heynickx.

Hoe zorg je ervoor dat deze generatie digital natives het schetsen in de vingers krijgt? En hoe til je de kwaliteit van je schetslessen naar een hoger niveau? De faculteit Architectuur en Kunst ontwikkelde de Schets Atlas. Meer dan 8,5u gespecialiseerde videotutorials in full HD in een didactisch doordacht traject.

ark_Schetsatlas Uhasselt

Onderzoek Inclusief Toerisme

Het toerisme in Vlaanderen groeit. De bezoekersaantallen zitten in de lift. Maar de bezettingsgraden van Vlaamse logies kunnen nog beter. Kan inclusief toerisme de sector verder helpen groeien? En hoe begin je eraan?

Jan Vanrie en Elke Ielegems, onderzoekers van Faculteit Architectuur en Kunst UHasselt, bundelden de krachten met collega´s van Hogeschool PXL (Zorginnovatie en Innovatief Ondernemen) om Vlaamse logiesverstrekkers hierbij te ondersteunen.

Elke Ielegems Jan Vanrie

Interview Pauline Borremans

Op het einde van academiejaar 20-21 won Pauline De Wanatoeprijs (en de publieksprijs) met haar eindproject: De Vlaamse Waterbatterij. De jury loofde haar ontwerp als een uiterst maatschappelijk relevant statement-project waarin ze de grenzen van haar discipline verkent.

In het magazine praat Pauline niet alleen over haar ontwerp, maar ook over het huidige watersysteem, haar inspiratie en hoe architecten kunnen bijdragen aan oplossingen voor actuele problemen.

ark_Pauline Borremans Luc Dalemans