BEW Exchange

Elk jaar trekken meer en meer studenten van de faculteit Bedrijfseconomische wetenschappen naar het buitenland. Sommigen gaan een semester studeren op een ander, anderen verbreden tijdens de zomermaanden hun kennis bij een buitenlandse universiteit, nog anderen doen na afstuderen een stage op een wereldse locatie. 

Op deze pagina warmen we je alvast op voor een buitenlandse ervaring om je gedurende het academiejaar verder onder te dompelen in alle 'ins and outs' over studie en stage in het buitenland.

Stuur jij ons binnenkort ook je zaligste exchange kiekje vanuit het buitenland?

Pexels Porapak Apichodilok 346885 Pexels Porapak Apichodilok 346885

Naar het buitenland?

Er zijn verschillende mogelijkheden om tijdens je studieperiode naar het buitenland te trekken. We lijsten ze hier alvast even kort op:

 

Lang studieverblijf

Bij BEW komt iedere student minstens 1 keer in aanmerking om een semester in het buitenland te studeren:

 • Derde bachelorjaar TEW/HI/BI/HW (kandidaatstelling in 2de bachelor)
 • Eerste masterjaar HI/BI (kandidaatstelling in 3de bachelor)

Summer School

Een korte opleidingsgerelateerde cursus (2 à 3 weken) aan een buitenlandse universiteit tijdens de zomermaanden.

 • Vrije keuze alle studenten
 • Erkenning studiepunten indien Keuzevak "Summer School"

Stage na afstuderen

 • Werkervaring door buitenlandse stage
 • Min. 2 mnd, max. 1 jaar
 • Aanvraag voor afstuderen
 • Stage binnen jaar na afstuderen
Getuigenissen
Image 50427393

Kyrian Gonzalez Maseda

Studie Athene, Griekenland

Athene is een stad met een rijke cultuur en heel wat historiek, maar ook mooi weer en lekker eten. De prachtige zonsondergangen en de nabijheid van het strand maakten Athene bijzonder. Het is ook een ideale uitvalsbasis om de Griekse eilanden te verkennen.

De meeste vakken hebben groepswerken of midterm examens waardoor je al een deel van de punten hebt voor de examenperiode. De groepswerken waren een leuke manier om samen te werken met internationale studenten.

Het lokale Erasmus Student Network organiseerde verschillende tripjes. Zo zijn we bijvoorbeeld in de introductieweek naar Mykonos gegaan. Daarnaast hebben we een roadtrip door Griekenland gedaan, waar we heel wat steden hebben bezocht.

Image 6483441

Charlotte Gulix

Bordeaux, Frankrijk

Bordeaux heeft veel te bieden: een mooie stad, de wijnstreek en de kust. De stad wordt wegens zijn architectuur ook wel het mini-Parijs genoemd. Elke dag viel er wel iets te ontdekken, gaande van een vintagemarkt tot een wijnfestival.

Studeren aan de Kedge Business School beviel me heel goed. Door de tussentijdse testen vallen de examens mee. Je krijgt enkel les in kleine groepen en theorie wordt altijd gekoppeld aan oefeningen. Er wordt veel belang gehecht aan aanwezigheden, en je hebt een goeie band met de docenten.

De wijnstreek en de kastelen zijn de moeite om te bezoeken. De Atlantische oceaan is dichtbij, daar heb ik leren surfen! De omstandigheden zijn ideaal, want het is lekker warm tot november.

Kamperen Activiteit Aangepast

Maxine Groosman en Roos Elsen

Newfoundland, Canada

Canada stond al lang op de bucketlist en er is geen betere manier om een land of streek te leren kennen dan er op Erasmus te gaan. De prachtige natuur, de gekleurde huisjes en de meest vriendelijke mensen die we ontmoet hebben maakt St. John’s een wonderlijke stad om te studeren. De vele hikes langs de East Coast Trail tijdens het weekend en een heel tof kampeertripje met vrienden naar het nationaal park Terra Nova waren onze favorieten activiteiten tijdens onze Erasmus. Je maakt vriendschappen met mensen vanuit heel de wereld. Samen op Erasmus, dat is samen een kamer delen, naar de les gaan, met de vrienden rondhangen of een mooie hike in het weekend. We deden het altijd samen en dat creëert een vriendschap voor het leven.

Image00028

Florian Milani

Michigan, Verenigde Staten

Mijn favoriete activiteit in Amerika was het bijwonen van College Football games van the University of Michigan. Deze wedstrijden lokten meer dan honderdduizend toeschouwers waarvan veel studenten. Ik heb ook geprobeerd om zoveel mogelijk te reizen. Rondlopen in Chicago, New York en Toronto zal ik zonder twijfel nooit vergeten. Het systeem in Amerika is anders dan in België: gedurende het semester meer huiswerk en kleine examens. Dit zorgt ervoor dat je door het jaar wat meer moet doen, maar dat de examens op het einde van het jaar wel meevallen. Ik had nood aan een “stapje” in de wereld en om even op mijn eigen benen te staan. Bovendien staat een studie in het buitenland goed op je CV.

D397FC85 95F9 4E66 98B9 8E79704C2823

Mirthe Claes

Rome, Italië

Sinds mijn studies Latijn-wiskunde ben ik geboeid door de Romeinse cultuur. Het prachtige en bruisende Rome leent zich perfect als centrale uitvalsbasis voor het verkennen van de omgeving. Ik vond het leuk om de niet toeristische plekjes te ontdekken. In Italië is er een andere mindset: alles op het gemak, communicatie verloopt altijd heel last minute, en elke dag kwam wel iets onverwacht op je pad. De leerstof is niet gemakkelijk, maar de proffen zijn wel guller met hun punten.

Mogelijke bestemmingen op de wereldkaart

Ontdek op onderstaand kaartje alle mogelijke bestemmingen waar je als student BEW mogelijk naar toe kan.
Klik op de zwarte balk bovenaan het kaartje om de legende te tonen en/of het kaartje groter te maken. Je kan er ook filteren per opleiding.

Surf je via een mobiel toestel, dan is het misschien makkelijker om het kaartje hier te bekijken in een ander venster.

Ontdek de BEW bestemmingen...

Ontdek via deze BEW Exchange website alle mogelijke bestemmingen (zowel binnen als buiten Europa) waar je als BEW student naartoe kan.

Deze site:

 • Is het resultaat van exchange studenten die hun ervaringen delen
 • Is exclusief voor studenten van BEW
 • Is een levend platform en wordt regelmatig aangepast/aangevuld

Schrijf jij binnenkort mee aan dit verhaal?

 

Ontdek de internationale wereld op onderstaande data

Noteer alvast deze momenten in je agenda:

 • 25 oktober 2023: Launch Exchange (UHasselt) 

 • 26 oktober 2023: World Evening (UHasselt) 

 • 28 November 2023: Infosessie BEW: 'Naar het buitenland tijdens je studie'

 • 12 December 2023: Internationale Markt BEW

 • 20 februari 2024: Deadline kandidaatstelling exchange via studentendossier
Bekijk zeker ook volgende online plekken:

 

Agenda

28 nov

BEW Infosessie 2023: "Naar het buitenland tijdens je Studie"

28 november 2023 12:15 - 13:00 B4
12 dec

BEW Internationale Markt

12 december 2023 17:00 - 20:30 Wintertuin

Contactpersonen internationale werking BEW

Els Welkenhuyzen

Els Hannes
Functie

Internationaal Coördinator BEW

Rachel Moreau

Foto Rachel
Functie

Stafmedewerker Internationalisering BEW