Faculteit Bedrijfseconomische Wetenschappen

De opleidingen aan de faculteit Bedrijfseconomische Wetenschappen - handelswetenschappen, toegepaste economische wetenschappen, handelsingenieur (in de beleidsinformatica) en de internationale Engelstalige masteropleiding, Master of Management - bereiden je voor op leidinggevende functies in een continu veranderende economische realiteit.

1E Snelle Verwerking Apart Voor Brochure 001 1E Snelle Verwerking Apart Voor Brochure 001

In de kijker

Uhasselt Wunsch (5)

Openingscollege economie door Pierre Wunsch

Dit academiejaar werd het openingscollege economie verzorgd door Pierre Wunsch, Gouverneur van de Nationale Bank van België. 

Agenda

31 mrt

Doctoraatsverdediging Sandra Bogaers

31 maart 2023 14:00 - 16:00 Auditorium H1, UHasselt Campus, Agoralaan gebouw D, 3590 Diepenbeek België
31 mrt

Doctoraatsverdediging Nils Wuytens

31 maart 2023 17:30 - 19:30 TBD, UHasselt Campus, Agoralaan gebouw D, 3590 Diepenbeek België
10 mei

Doctoraatsverdediging Jannes Zwaenepoel

10 mei 2023 12:00 - 14:00 TBD, UHasselt Campus, Agoralaan gebouw D, 3590 Diepenbeek België
Gebouw D Agora Gang Studieplaatsen HR 29

Studeren

Ons unieke onderwijsmodel

  • We willen een krachtige en activerende onderwijsleeromgeving creëren met een waaier aan interactieve werkvormen.
  • Om je maximaal te ondersteunen in het eerste jaar geven we snel feedback. Na elke onderwijsperiode volgt er een examenperiode. Op deze manier krijgt je snel zicht of de opleiding bij je past en of je de studiemethode hanteert.
  • Voor vakinhoudelijke ondersteuning en begeleiding kan je steeds met al je vragen terecht bij docenten en assistenten. De drempel is erg laag. Naast vakinhoudelijke ondersteuning zijn er ook begeleidingsmogelijkheden bij je studiemethode, -keuze en -loopbaan.
Gebouw D Bibliotheek HR 21

Onderzoek

Goed academisch onderzoek is het draagvlak voor kwalitatief academisch onderwijs en is een belangrijke schakel in de innovatieketen. Het onderzoek van de faculteit BEW richt zich op een aantal speerpuntdomeinen. Verschillende van deze speerpuntthema's zijn nauw verbonden met sociaal-economische uitdagingen en opportuniteiten in de regio: ondernemerschap en het bestuur van familiebedrijven, milieueconomie, logistiek en diversiteit in organisaties zijn enkele voorbeelden.

Onderzoeksgroepen

Stage BEW Fruit At Work 09

Samenwerken

De faculteit Bedrijfseconomische Wetenschappen heeft korte communicatielijnen met overheden, organisaties, bedrijven en sectoren. Meer dan ooit luisteren we naar de noden en wensen van die sectoren om ons onderwijs inhoudelijk af te stemmen. We zoeken nieuwe synergieën op door connectie te zoeken met de regio en de samenleving.

De faculteit kan trots voortbouwen op haar diepgaande relatie met toonaangevende figuren uit het bedrijfsleven en de samenleving in de regio, van wie velen alumni zijn. Deze relaties creëren een toegangspoort om de missie van de school in onderwijs, onderzoek en maatschappij te implementeren. De school bereikt een steeds groter ecosysteem van organisaties en mensen, in het bijzonder in het kader van de speerpuntonderzoeksdomeinen van de school.

Over de faculteit

Gebouw D Trappen Vanvoor HR 14

Missie en visie

Missie

Wij vormen jonge mensen opdat ze kunnen groeien tot professionele besluitvormers, steeds sterker in hun streven naar meer duurzame (bedrijfs-)economische waarde. Wij voeden de wetenschap en dragen zo bij aan duurzame economische waarde in het ecosysteem van de faculteit.

De fundamenten van deze missie zijn academisch onderzoek dat stoelt op internationale standaarden, en een organisatiecultuur die studenten en collega’s actief motiveert om de hand te reiken aan de gemeenschap waarin wij leven en haar duurzame waarde te brengen. Zo wil de Faculteit een scharnierpositie innemen in haar groeiende gemeenschap.

Visie

Wij veranderen het bedrijfskundig en economisch denken in het ecosysteem van de Faculteit en wij vergroten dit ecosysteem. Zo dragen wij structureel bij aan meer duurzame economische waarde.

Gebouw D Mooi Weer Mei 2017 05

Geschiedenis

Lees hier het volledige verhaal over de oprichting van de faculteit Bedrijfseconomische wetenschappen:

Geschiedenis Faculteit Bedrijfseconomische Wetenschappen

Structuur en contact

Contact

Locatie

Faculteit BEW

UHasselt Campus

Agoralaan gebouw D

3590 Diepenbeek

België