Faculteit Bedrijfseconomische Wetenschappen

De opleidingen aan de faculteit Bedrijfseconomische Wetenschappen - handelswetenschappen, toegepaste economische wetenschappen, handelsingenieur (in de beleidsinformatica) en de internationale Engelstalige masteropleiding, Master of Management - bereiden je voor op leidinggevende functies in een continu veranderende economische realiteit.

1E Snelle Verwerking Apart Voor Brochure 001 1E Snelle Verwerking Apart Voor Brochure 001

In de kijker

Beeld Uhasselt
25 jun

Doctoraatsverdediging Luca Campion

25 juni 2024
17:00
H2, UHasselt Campus Diepenbeek, Agoralaan gebouw D, 3590 Diepenbeek België
01 juli 2024

Verplichte ijkingstoetsen (starttoetsen) - 1 juli

9u Agoralaan, gebouw D, 3590 Diepenbeek
04 juli 2024

Infodag, 4 juli

14u - 17u30 Campus Diepenbeek én campus Hasselt
24 augustus 2024

Verplichte ijkingstoetsen (starttoetsen) - 24 augustus

9u Agoralaan, gebouw D, 3590 Diepenbeek
29 augustus 2024

Infodag, 29 augustus

14u tot 17u30 Campus Diepenbeek & campus Hasselt
Alle BEW agenda items
Gebouw D Agora Gang Studieplaatsen HR 29

Studeren

Ons unieke onderwijsmodel

  • We willen een krachtige en activerende onderwijsleeromgeving creëren met een waaier aan interactieve werkvormen.
  • Om je maximaal te ondersteunen in het eerste jaar geven we snel feedback. Na elke onderwijsperiode volgt er een examenperiode. Op deze manier krijgt je snel zicht of de opleiding bij je past en of je de studiemethode hanteert.
  • Voor vakinhoudelijke ondersteuning en begeleiding kan je steeds met al je vragen terecht bij docenten en assistenten. De drempel is erg laag. Naast vakinhoudelijke ondersteuning zijn er ook begeleidingsmogelijkheden bij je studiemethode, -keuze en -loopbaan.

AACSB accreditatie

AACSB Foto BEW

Faculteit Bedrijfseconomische Wetenschappen behaalt prestigieuze internationale accreditatie AACSB

16 november 2023
We zijn ontzettend trots op dit resultaat. Een kwaliteitslabel als AACSB is slechts weinig business school of faculteiten gegeven. Deze accreditatie bevestigt onze kwaliteit en zet onze faculteit nog meer op de internationale kaart. Het AACSB-label opent deuren voor nog nauwere samenwerkingen met andere bedrijfseconomische opleidingen wereldwijd, en dat zowel op het vlak van onderzoek als voor uitwisselingsprojecten voor studenten.
Prof. dr. Piet Pauwels

AACSB verticaal logo

Gebouw D Bibliotheek HR 21

Onderzoek

Goed academisch onderzoek is het draagvlak voor kwalitatief academisch onderwijs en is een belangrijke schakel in de innovatieketen. Het onderzoek van de faculteit BEW richt zich op een aantal speerpuntdomeinen. Verschillende van deze speerpuntthema's zijn nauw verbonden met sociaal-economische uitdagingen en opportuniteiten in de regio: ondernemerschap en het bestuur van familiebedrijven, milieueconomie, logistiek en diversiteit in organisaties zijn enkele voorbeelden.

Onderzoeksgroepen

Stage BEW Fruit At Work 09

Samenwerken

De faculteit Bedrijfseconomische Wetenschappen heeft korte communicatielijnen met overheden, organisaties, bedrijven en sectoren. Meer dan ooit luisteren we naar de noden en wensen van die sectoren om ons onderwijs inhoudelijk af te stemmen. We zoeken nieuwe synergieën op door connectie te zoeken met de regio en de samenleving.

De faculteit kan trots voortbouwen op haar diepgaande relatie met toonaangevende figuren uit het bedrijfsleven en de samenleving in de regio, van wie velen alumni zijn. Deze relaties creëren een toegangspoort om de missie van de school in onderwijs, onderzoek en maatschappij te implementeren. De school bereikt een steeds groter ecosysteem van organisaties en mensen, in het bijzonder in het kader van de speerpuntonderzoeksdomeinen van de school.

Over de faculteit

Gebouw D Trappen Vanvoor HR 14

Missie en visie

Mission

Educate responsible management professionals and contribute to science to enhance sustainable economic value in the School’s ecosystem.

Vision

Transform business and economic thinking in the School’s ecosystem and enlarge this ecosystem to enhance sustainable economic value.

Gebouw D Mooi Weer Mei 2017 05

Geschiedenis

Lees hier het volledige verhaal over de oprichting van de faculteit Bedrijfseconomische wetenschappen:

Geschiedenis Faculteit Bedrijfseconomische Wetenschappen

Structuur en contact