Studenten getuigen

Jaarlijks proeven heel wat studenten aan de faculteit Revalidatiewetenschappen van een buitenlandse stage-ervaring. Ben je benieuwd hoe zij dat ervaren? Hieronder lees je hun getuigenissen.

Getuigenis Buitenland 1

Lauren Moors

Kliniken Valens

Tijdens de eerste week van de stage krijg je rondleidingen en heel veel
informatie over hoe het er allemaal aan toe gaat. Dit kan een beetje
overweldigend zijn maar je bent er snel mee weg.

Het hele team is zeer hartelijk en iedereen komt zich ook persoonlijk
voorstellen en je succes wensen.

Ook wordt er in je eerste week een foto getrokken die ze samen bij de andere therapeuten op de muur hangen, zo voel je je echt als een collega.

Fitcare4u Dagmar Elvira Febe Laura Lauren Lenne Maurene Ellen2

Lenne Helsen

Adelante Valkenburg, Nederland

Tijdens Fitcare4U, in Valkenburg te Nederland, sta je dicht bij de jongeren en leer je hoe je ze kan inschatten. Hierdoor kan je gericht werken op hun hulpvragen. Ik leerde vooral dat jongeren vaak veel hebben aan een aanmoediging of schouderklopje.

Dit geeft hen de moed om verder te blijven werken aan hun doelen. Verder was het superleuk om met een groep studenten te vertrekken en terug te komen als vrienden.

Picture7

Sarah Haesevoets

Medikal Park Berlin, Duitsland

Het moment dat ik me echt een Berlijnse voelde, was toen we in een van de laatste weken een fietstocht maakten door de stad van wijk naar wijk, om geregeld een pauze te houden met een take-away drankje.

Momenten van intens geluk en een zorgeloze tijd overvallen je wanneer je in de lentezon aan het genieten bent. Dit kon ik elke dag ervaren wanneer ik van en naar mijn stageplaats door deze prachtige stad fietste.

Victorine Coopman Lauterbrunnen1

Victorine Coopman

2 Buitenlandse stages in Zwitserland

From a patient I received a booklet with the most beautiful pictures of places in Switzerland. When I went through it, I saw that during my stay I already visited the first 10 pages. I have probably seen more places in Switzerland than the average Swiss person.

Every weekend I planned something with friends and discovered this versatile country. I was able to experience the change from winter to summer and enjoy both seasons to the fullest but during the transition this country offers so much more.