REKI Alumni

De mogelijkheden voor een gediplomeerde en professionele kinesitherapeut zijn in het beroepsveld zeer divers. Op deze pagina kan je getuigenissen van alumni terugvinden. 

Heb je zelf gestudeerd aan onze faculteit en wil je graag deel uitmaken van onze alumnivereniging? Fijn! Stuur ons een mail en wij houden je mee op de hoogte.

19 07 03 Proclamatie RWS 132 19 07 03 Proclamatie RWS 132

REKI Alumni 2022

We wilden jullie verhalen horen, maar we wilden jullie vooral ook samenbrengen om onder mekaar de leukste herinneringen uit jullie studententijd herbeleven. Het was een geslaagde avond.

Herbeleef hem aan de hand van deze fotoreportage:

Oud-studenten getuigen
Charly

Charly Keytsman, 2013.

Zelfstandig kinesitherapeut Hoepertingen

Doorheen de opleiding Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie doe je uiteraard zeer veel klinische ervaring op en wordt je getraind om mensen, met allerlei aandoeningen, beter te maken via beweging en oefentherapie. Ook leer je op een kritische en wetenschappelijke manier naar revalidatietechnieken te kijken.

Die kennis gebruik ik nu in mijn huidige job, waar ik wetenschappelijk onderzoek doe naar revalidatie in Multiple Sclerose. Op die manier kan ik via mijn training in de opleiding vandaag bijdragen aan de revalidatie van morgen.

Ilse Lamers

Ilse Lamers, 2008

Manager Paramedical services in Rehabilitation and MS Center Pelt

De belangrijkste reden dat ik koos voor deze opleiding, was omdat ik actief met mensen wou werken en dit specifiek in de gezondheidszorg. En dat kon in deze opleiding! Je verwerft niet alleen kinesitherapeutische vaardigheden, maar ook onderzoeksvaardigheden.

In de laatste twee jaar werk je aan je masterthesis, waardoor je voeling krijgt met wetenschappelijk onderzoek binnen de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie. Mijn interesse in dit laatste werd zodanig aangewakkerd dat ik nadien mijn aanvraag voor een doctoraatsbeurs indiende. Zo werkte ik als doctoraatsstudent aan UHasselt en verrichtte ik onderzoek naar de arm-hand functie bij personen met Multiple Sclerose.