Green Office

Welkom op de webpagina van de Green Office van UHasselt!

Veggie of vegan, plasticvrij, klimaat,… Zin om andere studenten te leren kennen die hierin geïnteresseerd zijn en actie willen ondernemen? Zelf een duurzaam initiatief op poten zetten of bijwonen?

Dan is de Green Office iets voor jou!

Logo Green Office

Agenda 2023-2024

Nieuws

422015335 780108817492608 5158356243673319690 N

Ga samen met Green Office UHasselt de Veggie Challenge aan in maart!

Natuurpunt

Werken aan een groene campus

Pexels Valentin S 589802

42 bomen gespaard door wijziging printinstelling @ UHasselt

Uitleenmateriaal Mooimakers

Vanaf nu kan je gratis Mooimakersmateriaal uitlenen om tijdens je pauze de omgeving rond de campussen proper te maken. Aarzel niet en ga alleen of samen met je medestudenten langs aan één van de twee studentenbalies om het materiaal uit te lenen.

Wij geven je een grijpstok, een vuilzak en handschoenen mee!

Hoe ga je te werk? 

1) Download de Weplog app en registreer je wandeling.

Zo weet de stad of gemeente waar je hebt opgeruimd en kan je makkelijk de locatie van je vuilniszak communiceren!

2) Geniet van je wandeling.

Is je vuilniszak vol of zit de tijd erop? Laat je vuilniszak achter op een plaats waar deze niet in de weg staat.

- Hasselt: geef via de app aan waar je de vuilniszak hebt achtergelaten of stuur een mailtje met een foto en de straatnaam naar leefmilieu@hasselt.be.

- Diepenbeek: laat de zak(ken) achter in de buurt van de campus en stuur een mailtje met een foto en de straatnaam naar mooimakers@diepenbeek.be

3) Breng het materiaal terug naar de studentenbalie.

Vragen? Aarzel niet om ons te contacteren.

Poster VERSIE 2 MMP NL (1)

Waarom een Green Office?

Green Office UHasselt laat studenten het voortouw nemen in duurzaamheid. Ons doel: een duurzame UHasselt-community door te informeren, te inspireren en te activeren. Zowel in het studentenleven, op de campus, in het onderwijs en het onderzoek van onze universiteit.

Samen met de UHasselt community van studenten, proffen, onderzoekers, staf en management maken we van onze planeet en onze toekomst een topprioriteit.

Hoe ziet onze Green Office er uit?

De hele UHasselt-community kan deelnemen aan onze activiteiten. Ons team bestaan uit jobstudenten, vrijwilligers en stafmedewerkers die voor je klaarstaan.

Je kan je steeds opgeven als vrijwilliger of nieuwe initiatieven voorstellen! Neem contact met ons op via greenoffice@uhasselt.be of binnenkort via onze sociale media (@GreenOfficeUHasselt). We lanceren daar regelmatig oproepen om vrijwilligers te zoeken voor specifieke events.

We maken ook deel uit van een groter netwerk van Green Offices binnen België en Europa!

Wat doet de Green Office?

We zijn jouw aanspreekpunt rond duurzame initiatieven bij UHasselt, willen de visibiliteit van bestaande duurzaamheidsinitiatieven verhogen en er nog een schepje bovenop doen.

We organiseren daarvoor activiteiten, rollen campagnes uit en we werken ook nauw samen met het beleid van UHasselt om de universiteit de campussen te verduurzamen.

Lid worden?

 • Wil je zelf een duurzame actie opstarten? Green Office denkt graag met je mee. We kunnen je helpen met het praktische en financiële aspect of je in contact brengen met andere initiatieven.
  Stuur ons een DM op Facebook of Instagram of mail naar greenoffice@uhasselt.be.
 • Heb je zin om als vrijwilliger de handen uit de mouwen te steken bij één van onze activiteiten? Spreek ons aan tijdens de startactiviteiten of stuur ons een berichtje via social media. We lanceren regelmatig oproepen om te komen helpen bij onze activiteiten.

  Concreet zoeken we op verschillende vlakken vrijwilligers:

  • Meedenken in brainstorms/workshops rond nieuwe thema's die we opstarten (vb. duurzaam printen, catering,...). We nodigen je dan uit als we een brainstorm/workshop organiseren.
  • Green influencer: zorg voor duurzame content op onze social media pagina's.
  • Zelf een duurzame activiteit organiseren die gekoppeld kan worden aan Green Office, met onze financiële en ondersteunende hulp. We werken ook aan een duurzame week van 8-12 mei. Mocht je hieraan willen meehelpen, ook steeds welkom.
  • We zijn momenteel aan het werken rond minder plastic en méér veggie / vegan. Misschien is er iets dat je zelf graag anders zou zien en waar je samen actie wil ondernemen. Altijd welkom om ons hierover te contacteren.
  • Uiteraard ben je ook welkom op onze activiteiten. Meer info op onze Facebook én Instagram-pagina @GreenOfficeUHasselt.
  • Reclame maken voor de Green Office is altijd welkom :) 


 • Op de hoogte blijven? Zin om leuke, duurzame activiteiten bij te wonen. Volg onze socials voor concrete/meer info.

Contact

Wil je ons graag beter leren kennen, zit je met vragen of heb je een tof idee, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

E-mail: greenoffice@uhasselt.be

Facebook en Instagram: @GreenOfficeUHasselt

Ons lokaal vind je terug op de agora op campus Diepenbeek, iets verder dan het onthaal, naast het lokaal van de sportdienst.