Green Office

Welkom op de webpagina van de Green Office van UHasselt!

Veggie of vegan, plasticvrij, klimaat,… Zin om andere studenten te leren kennen die hierin geïnteresseerd zijn en actie willen ondernemen? Zelf een duurzaam initiatief op poten zetten of bijwonen?

Dan is de Green Office iets voor jou! We lanceren bij de start van het academiejaar 2022-2023.

Logo Green Office

Nieuws

Green Office loves donuts!

Al gehoord van de donuteconomie? De Green Office benadert duurzaamheid als volgt: voorzien in ieders primaire levensbehoeften met respect voor de draagkracht van onze planeet. Niemand vertelt het beter dan econome Kate Raworth. Meer weten? Bekijk hier haar TED-talk.

Green Office UHasselt verwelkomt eerste studenten 

‘Ik zat al in het ecoteam van de scouts en probeer tweedehands te shoppen of in duurzame, lokale kledingwinkels. Verder ging ik ook met de trein op Erasmus naar Praag. Dus ik zie het helemaal zitten om met andere studenten te werken rond duurzaamheid.’ geeft Tine aan. Ze wil - naast het lanceren van de Green Office - vegan en veggie toegankelijker maken voor studenten. Mira vult aan: ‘Je zet je bij de Green Office in voor onze planeet, maar je leert ondertussen ook iets bij. We gaan leuke activiteiten opzetten, maar wegen ook op het beleid van de universiteit. Zelf wil ik graag het gebruik van wegwerp plastic waterflesjes drastisch verminderen op de campus.’

Samen dromen over duurzaam onderwijs

De Higher Education Summit (hierna HES) begon zoals elke conferentie start: een gezellige receptie om de deelnemers al een beetje te leren kennen. Tijdens deze receptie kwam de schepen van klimaat, milieu en energie, circulaire economie, duurzame stad en internationale solidariteit, Nele Kelchtermans een korte toelichting geven over de duurzame acties die de Stad Hasselt onderneemt. Het was zeer interessant om te horen welke initiatieven de stad zoals neemt om haar eigen werking maar ook de gemeente te verduurzamen.

HES Conferentie NL

Waarom een Green Office?

Green Office UHasselt laat studenten het voortouw nemen in duurzaamheid. Ons doel: een duurzame UHasselt-community door te informeren, te inspireren en te activeren. Zowel in het studentenleven, op de campus, in het onderwijs en het onderzoek van onze universiteit.

Samen met de UHasselt community van studenten, proffen, onderzoekers, staf en management maken we van onze planeet en onze toekomst een topprioriteit.

Hoe ziet onze Green Office er uit?

De hele UHasselt-community kan deelnemen aan onze activiteiten. Ons team bestaan uit jobstudenten, vrijwilligers en stafmedewerkers die voor je klaarstaan.

Je kan je steeds opgeven als vrijwilliger of nieuwe initiatieven voorstellen! Neem contact met ons op via greenoffice@uhasselt.be of binnenkort via onze sociale media (@GreenOfficeUHasselt). We lanceren daar vanaf september regelmatig oproepen om vrijwilligers te zoeken voor specifieke events.

We maken ook deel uit van een groter netwerk van Green Offices binnen België en Europa!

Wat doet de Green Office?

We zijn jouw aanspreekpunt rond duurzame initiatieven bij UHasselt, willen de visibiliteit van bestaande duurzaamheidsinitiatieven verhogen en er nog een schepje bovenop doen.

We organiseren daarvoor activiteiten, rollen campagnes uit en we werken ook nauw samen met het beleid van UHasselt om de universiteit de campussen te verduurzamen.

Lid worden?

  • Wil je zelf een duurzame actie opstarten? Green Office denkt graag met je mee. We kunnen je helpen met het praktische en financiële aspect of je in contact brengen met andere initiatieven.
    Stuur ons een DM op Facebook of Instagram (online vanaf september) of mail naar greenoffice@uhasselt.be.

  • Heb je zin om als vrijwilliger de handen uit de mouwen te steken bij één van onze activiteiten? Spreek ons aan tijdens de startactiviteiten of stuur ons een berichtje via social media. We lanceren regelmatig oproepen om te komen helpen bij onze activiteiten.

  • Op de hoogte blijven? Zin om leuke, duurzame activiteiten bij te wonen. Volg vanaf september onze socials voor concrete/meer info.

Contact & Events

OP DE AGENDA

Wil je ons graag beter leren kennen, zit je met vragen of heb je een tof idee, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

E-mail: greenoffice@uhasselt.be

Facebook en Instagram: @GreenOfficeUHasselt