Proef van een les

Wil je graag een beter beeld krijgen van de opleidingen aan UHasselt en ben je benieuwd hoe het onderwijs aan UHasselt werkt? Of wil je gewoon het ‘student’-gevoel opsnuiven? Wij organiseren hiervoor openlesdagen, proefritten en tastings. Meer info hierover vind je onder de tabel.

Pen Uhasselt 01 Pen Uhasselt 01

Type les

WanneerWatWaar
Woensdag 20 april 2022 14:00 - 17:00Proefrit Sociale wetenschappenCampus Hasselt (Oude Gevangenis) - Martelarenlaan 42 - 3500 Hasselt Meer info
Woensdag 27 april 2022 12:00Openlesdag Industrieel ingenieur (1)Campus Diepenbeek - Agoralaan - Gebouw D - 3590 Diepenbeek Meer info
Woensdag 27 april 2022 14:00 - 17:00Proefrit GeneeskundeCampus Diepenbeek - Agoralaan - Gebouw D - 3590 Diepenbeek Meer info
Woensdag 4 mei 2022 14:00 - 16:00Proefrit Informatica: 4 meiCampus Diepenbeek - Agoralaan - Gebouw D - 3590 Diepenbeek Meer info
Woensdag 18 mei 2022 14:00 - 16:00Proefrit Informatica: 18 meiCampus Diepenbeek - Agoralaan - Gebouw D - 3590 Diepenbeek Meer info
;

Openlesdag

Je loopt mee met onze bachelorstudenten tijdens hun normale lessen en practica. Deze ‘open lesdag’ dompelt je onder in het leven van de student.

Proefrit

Tijdens de proefritten verdiep je je samen met andere leerlingen uit het secundair onderwijs in een actuele topic uit de bacheloropleiding op basis van speciaal ingerichte hoorcolleges, practica of opdrachten.

TAST-INGs (ingenieur)

Tijdens TAST-INGs sta je in de schoenen van een industrieel ingenieur.

Je voert een projectopdracht uit samen met je leeftijdsgenoten en proeft van alle aspecten van het ingenieur zijn.

YOUNG PHYS-X-ACADEMY

Met deze academie willen we via tal van activiteiten jongeren uit de derde graad middelbaar onderwijs warm maken voor een opleiding in de wetenschappen.
Studenten van UHasselt dompelen tijdens workshops of proeflessen de leerlingen hier laagdrempelig onder in de wereld van fysica.

Opgenomen hoorcolleges en werkzittingen faculteit Bedrijfseconomische wetenschappen

Om je een idee te geven hoe een ‘echte’ les er onder de huidige omstandigheden aan toe gaat, hebben we een selectie gemaakt van echte hoorcolleges en werkzittingen uit de eerste weken van het academiejaar 2020-2021. Deze lessen vonden live op de campus plaats voor een beperkte groep en werden gestreamd voor de overige studenten.

Voor bijkomende vragen of om ons te laten weten wat je van de lessen vond, kan je ons bereiken via onderwijsBEW@uhasselt.be.

Bachelor handelswetenschappen

Bachelor toegepaste economische wetenschappen

Bachelor handelsingenieur/handelsingenieur in de beleidsinformatica