Algemene infoavond over studeren in het hoger onderwijs

27 oktober 2022
Campus Diepenbeek - gebouw D
Gebouw D Buiten LR 24 Gebouw D Buiten LR 24

Beste toekomstige student

Binnenkort sta je voor een belangrijke keuze in je leven. Een keuze die je toekomst bepaalt. Je start namelijk de zoektocht naar een opleiding die bij je past. Universiteit Hasselt wil je helpen om een doordachte studiekeuze te maken. Daarom organiseren we voor jou en je ouders een algemene infoavond over studeren in het hoger onderwijs.

Volgende topics komen aan bod:

- Wat is het verschil tussen een hogeschool en een universiteit?
- Hoe is het bachelor- en mastersysteem opgebouwd?
- Hoe verloopt een academiejaar?
- Wat is het leerkrediet?
- Wat kost studeren in het hoger onderwijs?
- Hoe maak je een goede studiekeuze?
- Waarom kiezen voor UHasselt?

We organiseren twee identieke sessies. Je kiest gewoon het moment dat jou het best past! Je kan hiervoor terecht op onze campus in Diepenbeek, maar je kan ook sessie 2 online thuis meevolgen en zo je vragen stellen.

Sessie 1: 18u30 - 19u50  - campus Diepenbeek

Sessie 2: 20u00 - 21u30  - campus Diepenbeek + live stream met live chat

Na de sessie krijg je een drankje aangeboden en kan je al eens kort kennismaken met onze opleidingen. Lijkt UHasselt iets voor jou? Dan ben je opnieuw welkom op onze infodagen in het voorjaar: 11 maart en 22 april 2023, waar elke opleiding in detail wordt toegelicht.

Locatie:
Fysiek: Campus Diepenbeek - Agoralaan - Gebouw D
Online: de link voor de online sessie zal hier verschijnen

Inschrijven
Voor deze infoavond is een inschrijving noodzakelijk, zowel voor fysieke als voor online deelname.

Inschrijven

Online beurs

En waarom niet: "elke dag infodag"?! Je hoeft immers niet te wachten op een infodag om de informatie te vinden die jij wilt weten. Op deze virtuele beurs kan jij op elk moment terecht. Je kan er online presentaties bekijken van onze verschillende opleidingen, je nodige voorkennis checken, de beroepsmogelijkheden ontdekken, onze studentenbegeleiding bekijken, je studiefinanciering berekenen,...

Vraag een brochure aan

Alle informatie over onze opleidingen vind je in de digitale brochures. Heb je toch liever een exemplaar in je handen? Dat kan zeker ook! Zo'n fysiek boekje is zeker zo handig om aantekeningen in te maken, je vragen te noteren, post-its te kleven bij belangrijke informatie, etc. Een brochure per post aanvragen doe je op deze pagina.

Vragen over je studiekeuze?

Achter studiekeuze@uhasselt.be zit een enthousiast team voor je klaar dat al je vragen zal beantwoorden! Aarzel dus zeker niet om contact op te nemen met ons. Elke vraag wordt met de nodige aandacht en discretie behandeld.

Virtuele rondleiding

Terechtkomen in een nieuwe omgeving kan spannend zijn. Dat begrijpen wij maar al te goed. Om je goed voor te bereiden maakten we enkele filmpjes van onze campussen. Zo kan je direct ontdekken waar je kan parkeren, waar de ingang is, waar je les hebt, etc.

Blijf op de hoogte van het studieaanbod & infodagen!

• Ontvang in je mailbox alle informatie over infodagen
  • Gepersonaliseerde info op jouw maat
  • Ontdek gaandeweg wat jij wil!
Campus Hasselt Lr 17
Terug naar het Infodagen - kalender overzicht