Campus Hasselt

Campus Hasselt

Tel.nr. +32 11 26 81 11 Post- & bezoekadres

Martelarenlaan 42

3500 Hasselt

Openingsuren

Het onthaal in de Oude Gevangenis is open op

 • werkdagen: 8.00 - 17.00 u.
 • weekend en feestdagen: gesloten

Balie studentenadministratie (1e verdieping Oude Gevangenis)

 • Maandag t/m donderdag: 8.30 - 16.30 u.
 • Vrijdag doorlopend van 8.30 - 14.00 u.

De overige gebouwen op campus Hasselt zijn open op

 • werkdagen: 7.30 - 22.00 u.
 • weekends en feestdagen: gesloten

De Witte Kazerne en Refugiehuis (Maastrichterstraat 100) zijn open op

 • werkdagen: 8.00 - 18.00 u. Het gebouw is open tot 19.30 u., maar na 18.00 u. kan je enkel nog naar buiten, niet meer naar binnen.
 • weekends en feestdagen: gesloten

Plattegronden

Plattegrond campus Hasselt

Detailplan lokalen Oude Gevangenis

Detailplan lokalen Oude Gevangenis

Ligging en toegang lokaal SPORT 0.1, 1.1 en 1.2

Met de fiets

STOP UH Mobiliteitsbeleid Trappers (2)

Campus Hasselt beschikt over een overdekte fietsenstalling aan het Koekerellenpad (pad tussen de Oude Gevangenis en het groene Rectoraatsgebouw) en een fietsenstalling op het binnenplein van de Oude Gevangenis (zijde kleine ring).

In de stad Hasselt is op volgende locaties camerabewaking bij de openbare fietsenstallingen voorzien:

 • Station (voorkant van het station)
 • Bibliotheek (zowel de zone tegen de kleine ring als die in de Witte Nonnenstraat) - gelegen vlakbij campus Hasselt
 • Quartier Bleu (ondergrondse fietsenstalling van Parking Blauwe Boulevard) - gelegen op enkele minuten wandelen van campus Hasselt
 • Capucienenplein (aan de Twee Torenwijk)
 • Stadhuis (Groenplein achter het stadhuis)

Meer info over de bewaakte fietsenstallingen en het gebruik van deelfietsen vind je op de website van Stad Hasselt.

Voor het herstellen en huren van een fiets kunnen studenten terecht bij VEDO op de campus Elfde linie in Hasselt (Elfdeliniestraat 23, Gebouw F - Studententoren) of op campus Diepenbeek (gebouw D).

Met het openbaar vervoer

STOP UH Mobiliteitsbeleid bus
 • Per trein
  Vanuit Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Leuven en Luik zijn er om het uur, zeven dagen op zeven, rechtstreekse verbindingen met de Limburgse hoofdplaats. Meer informatie is terug te vinden op de website van de Nationale Maatschappij van de Belgische Spoorwegen: www.nmbs.be

  Vanuit het station Hasselt geraak je snel met de fiets of te voet naar de campus, maar je kan ook een bus of taxi nemen aan de ingang van het station tot aan het Kolonel Dusartplein. Vanaf het K. Dusartplein kunt u naar campus Hasselt wandelen via de bewegwijzering naar de faculteit Rechten – Universiteit Hasselt.

 • Per bus
  Aan het stationsplein van Hasselt komen regelmatig snelbusdiensten aan uit Maaseik, Lommel, Neerpelt en Geel. Ook vanuit praktisch alle Limburgse gemeenten zijn er goede verbindingen naar Hasselt. De bushalte “Kolonel Dusartplein” ligt vlakbij campus Hasselt. Wanneer je uitstapt aan het K. Dusartplein volg je de bewegwijzering naar de faculteit Rechten – Universiteit Hasselt.

  Aan het station in Hasselt vertrekt om de 5 minuten de “Boulevardpendel” die je in ongeveer 8 minuten naar halte "Kolonel Dusartplein" brengt. 
  Vanaf campus Diepenbeek vertrekken de lijnen 45, 20A, 36 en 11 naar het Kolonel Dusartplein.
  Vanaf Genk-Station vertrekken de lijnen 1 en 45 naar het Kolonel Dusartplein.

  Meer informatie vind je bij De LijnInfo op het nummer 070 220 200 (0,30 euro/minuut), de Lijnwinkels of www.delijn.be. Er is een infokantoor op het Stationsplein.

  real-time info halte Dusartplein Hasselt

Studenten krijgen een tussenkomst voor hun trein- en busabonnement en kunnen met de campuspas ongelimiteerd reizen in regio Hasselt en regio Diepenbeek.

Met de wagen

STOP UH Mobiliteitsbeleid Privévervoer (2)

UHasselt kiest resoluut voor een duurzaam mobiliteitsbeleid. We raden je daarom aan om je zoveel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer te verplaatsen. Als je geen andere mogelijkheid hebt, is Hasselt goed bereikbaar via de autosnelwegen E313 (afritten 27-28-29) en E314 (afrit 29). Er zijn heel wat parkings in en rondom het stadscentrum.

Je kan de auto gratis achterlaten op één van de Park & Rides aan de rand van de stad en verder reizen met de bus (van carpoolparking Zuid en Parking H kan je voor 1 euro naar de binnenstad). Vlakbij campus Hasselt zijn er de ondergrondse betaalparkings aan het Dusartplein (Parking Dusart) of Quartier Bleu (Parking Blauwe Boulevard). Vanaf de grote ring volg je de ledborden naar deze parkings. 
De parkeermogelijkheden in Hasselt op een rijtje

Ben je minder mobiel en met de wagen? In Hasselt kan je gratis terecht op de openbare parkeerplaatsen voor personen met een handicap. Indien dit geen optie is, neem contact op met het onthaal (via info@uhasselt.be of +32 11 26 81 11).