Sinds 2008 is de Universiteit Hasselt is, net als de meeste andere Vlaamse universiteiten, lid van United Kingdom Research Office (UKRO). UKRO is een dienstverlenende organisatie, gespecialiseerd in alles wat met Europees onderzoek en onderzoeksbeleid te maken heeft.

Wat houdt dit lidmaatschap nu precies in voor de UHasselt?
- Alle UHasselt personeelsleden hebben toegang tot de UKRO website, waar de meest up-te-date informatie over Europees onderzoek terug te vinden is. Je vindt hier ook de modaliteiten, werkplannen, deadlines, vroege aankondigingen van calls for proposals... van de verschillende Europese financieringsprogramma's.
- Daarnaast is UKRO voor zowel de Directie Onderzoek, Bibliotheek en Internationalisering, als voor de UHasselt onderzoekers een aanspreekpunt bij vragen over financiering, Horizon 2020, Europees onderzoeksbeleid,... . UKRO verleent persoonlijke assistentie en advies bij projectvoorbereidingen en -management.
- UKRO biedt alle UHasselt onderzoekers gratis opleidingen aan in proposal writing en project management. Daarnaast kunnen UKRO-leden gratis gebruik maken van de UKRO-vergaderlokalen in Brussel.
- De nieuwsbrief van UKRO houdt je op de hoogte van de actuele Europese onderzoeksprogramma's en de meest recente beleidsbeslissingen en dit in de onderzoeksdomeinen en op de tijdstippen van jouw keuze.

Hoe registreren voor de UKRO-nieuwsbrief?
Je kan je heel eenvoudig registreren voor de UKRO nieuwsbrief. Via 'create profile' op hun website, kan je je registreren en vervolgens inschrijven op hun 'nieuwsbrief op maat'. Je vult hiertoe het registratieformulier in waarin je je persoonlijke gegevens ingeeft, net als de informatie die je wenst te ontvangen, de frequentie van de informatiemails en de hoeveel informatie in de mails (enkel titels of titels met korte samenvatting of volledige detailbeschrijving).