HuLog Circle - Maite Tapia

Op 4 september '23 verwelkomen wij Maite Tapia van de Michigan State University voor een seminarie. Zij zal spreken over 'The Militarization of Employment Relations: Contemporary Worker Control in Amazon Fulfillment Centers'.

04 september 2023
12:00 - 13:30
Groene Vergaderzaal (OG B1.1) - Campus Hasselt
Grote Aula En Vloer 03 Grote Aula En Vloer 03

Dit event is reeds afgelopen

Maite Tapia

Maite Tapia is universitair docent aan de School of Human Resources and Labor Relations van de Michigan State University. Haar onderzoek richt zich op de medezeggenschap van werknemers op de werkplek, maar ook op de organisatie van werknemers binnen de bredere samenleving, waarbij ze specifiek de sociale identiteit en systematische ongelijkheid van werknemers bestudeert.

Ze promoveerde in 2013 bij de afdeling Comparative and International Labour aan de School of Industrial Relations van Cornell University.

Seminarie

Op maandag 4 september 2023 organiseert de School voor Sociale Wetenschappen een lezing met Maite Tapia. Zij zal er spreken over 'The Militarization of Employment Relations: Contemporary Worker Control in Amazon Fulfillment Centers'.

Door middel van een sociaal-structurele analyse van Amazons fulfilmentcentrum in Bessemer, Alabama, onderzoekt zij de impact van de politiepraktijken van het bedrijf door de lens van de overwegend zwarte beroepsbevolking. Door dit onderzoek te baseren op de kritische rassen- en intersectionele theorie en deze analyse te concentreren op de verhalen van zwarte arbeiders, ontdekken we dat Amazon zijn arbeidsrelaties effectief ‘militariseert’ door het gebruik van intensief toezicht, publiek en particulier toezicht, en management in plantagestijl. Historische erfenissen van raciale arbeidsuitbuiting en politiewerk versterken een uniek geïntensiveerd controleregime op de vaak supergrote zwarte beroepsbevolking in het zuiden van de VS.

Terug naar het Agenda R4D overzicht