De Circus Doelen

Een bewegingskamp onder kinesitherapeutische begeleiding voor kinderen met coördinatie ontwikkelingsstoornis of ook wel developmental coordination disorder (DCD) genoemd.

Met een speels en gevarieerd aanbod in groep en individueel, onder begeleiding van een ervaren team van kinesitherapeuten met als thema circus.

Artboard 1 100 (1) Artboard 1 100 (1)

Wat?

Bij 4 op 5 kinderen met DCD zijn evenwichtsproblemen aanwezig. Tijdens dit therapiekamp gaan we op een leuke manier aan de slag om alle aspecten van het evenwicht te verbeteren.

Dit doen we door allerlei aangepaste spelletjes, activiteiten enz. uit te voeren. Plezier staat tijdens het kamp steeds centraal. Activiteiten gaan individueel, in duo of in groep door.

Voor wie?

Kinderen met Developmental Coordination Disorder (DCD) tussen 6 en 12 jaar. Per kamp is er plaats voor maximaal 18 kinderen. Een kind kan deelnemen als het een officiële diagnose heeft van DCD of indien er een sterk vermoeden van DCD is.

In beide gevallen gaan we voor aanvang door middel van vragenlijsten en testen na of een kind of een kind voldoet aan de officiële criteria (DSM-5). Er zal verder ook gepeild worden naar extra diagnoses (ADHD, ASS enz).

Begeleiding

Het kamp wordt georganiseerd en begeleid door een ervaren team van kinesitherapeuten. Elk kind krijgt een individuele begeleider toegewezen op basis van voorkeuren en profiel van het kind.

Op deze manier kunnen kinderen in tijdens activiteiten in een diverse groep toch op individueel niveau oefenen.

Wanneer?

Het kamp gaat door van maandag tot zaterdag. Zaterdag komen kinderen een halve dag naar het kamp, waarna een vrijblijvend toonmoment voor familie en vrienden georganiseerd wordt. In het schooljaar van 2023-2024 zal één kamp doorgaan:

  • Maandag 5/8/2024 – zaterdag 10/8/2024
    Maandag tot vrijdag gaat het kamp door tussen 9u00-17u00, zaterdag zal dit doorgaan tussen 9u00-14u30.

Waar?

Het kamp zal doorgaan in school Sint-Gerardus in Diepenbeek (Sint-Gerardusdreef 1, 3590 Diepenbeek).

Kostprijs en testmomenten:

Deelname aan “De Circus Doelen” is gratis. Het kamp kadert binnen wetenschappelijk onderzoek, binnen dit kader zullen we voor en na het kamp enkele testen en vragenlijsten afnemen van kind en/of ouder. Vragenlijsten kunnen online of fysiek ingevuld worden, testmomenten zijn fysiek.

Kinderen komen op 5 dagen, tussen februari 2024 en november 2024, naar een testmoment: 6 maanden voor het kamp, 3 maanden voor het kamp, net voor het kamp, net na het kamp en 3 maanden na het kamp. Een testmoment duurt, afhankelijk van om welk testmoment het gaat, 1,5 – 3 uur. Testmomenten worden telkens tijdig, in samenspraak met de ouders en buiten de schooluren of in schoolvakanties ingepland.

Inschrijven of vragen?

Zijn jullie na het lezen van dit nieuws even enthousiast als wij en willen jullie graag inschrijven? Heb je nog vragen of wens je meer informatie? Dat kan op verschillende manieren!

  • Vul het formulier onder aan deze webpagina in, wij nemen zo spoedig mogelijk contact op met jou.
  • Mail zelf naar balanskamp@uhasselt.be of bel naar +32(0)11/26.91.54.

Digitaal infomoment:

Op woensdag 20/12/23 en maandag 8/1/24 wordt een digitaal informatiemoment ingepland voor geïnteresseerden of reeds ingeschrevenen waar we verder ingaan op de inhoud, vorm en begeleiding van de testmomenten en kampen.

Ben je geïnteresseerd in het kamp, wacht dan niet te lang met inschrijven want vol is vol. Aarzel niet om ons te contacteren bij vragen.


Schrijf hier in of stel een vraag

Fijn dat u interesse heeft om uw kind deel te laten nemen aan het DCD kamp van 4 tot 8 april! Laat hier uw gegevens achter en wij zullen u contacteren om uw inschrijving in orde te maken of verdere vragen te beantwoorden. Je kan ons ook steeds rechtstreeks bereiken op het bijgevoegd e-mailadres of telefoonnummer. We trachten u zo snel mogelijk te antwoorden.