De Circus Doelen

Een bewegingskamp onder kinesitherapeutische begeleiding voor kinderen met coördinatie ontwikkelingsstoornis of ook wel developmental coordination disorder (DCD) genoemd.

Met een speels en gevarieerd aanbod in groep en individueel, onder begeleiding van een ervaren team van kinesitherapeuten met als thema circus en virtual reality.

Artboard 1 100 (1) Artboard 1 100 (1)
DCD VR2

Doel van het kamp

Bij 4 op 5 kinderen met DCD zijn evenwichtsproblemen aanwezig. Hierdoor zijn er vaak moeilijkheden. Tijdens het dagelijkse leven zoals bij het wandelen, springen enz, maar ook tijdens sport en spel zoals bijvoorbeeld voetballen of verstoppertje spelen.

Tijdens dit kamp gaan we samen met jouw kind aan de slag in de vorm van een bewegingskamp om het evenwicht te verbeteren en zo minder problemen te ervaren tijdens activiteiten van alledag.

Voordelen bij deelname

  • Deelname aan een intensief, interactief en speels trainingsprogramma.
  • Verbetering van het evenwicht en zo grotere participatie in vrijetijdsbesteding.

Onderzoeksproject

Het kamp kadert binnen een onderzoeksproject aan de Universiteit Hasselt. Zowel voor als na het kamp worden er enkele vragenlijsten en testen afgenomen.

Wie?

  • Kinderen met DCD tussen 5-12 jaar.

Wanneer?

  • Eerste week paasvakantie, 4 april 2022 - 8 april 2022
  • Het kamp gaat door van 9.00u - 16.00u.
  • Opvang is mogelijk van 8.00u - 9.00u en 16.00u - 17.30.u

Waar?

Deelnemen of meer informatie?


Schrijf hier in of stel een vraag

Fijn dat u interesse heeft om uw kind deel te laten nemen aan het DCD kamp van 4 tot 8 april! Laat hier uw gegevens achter en wij zullen u contacteren om uw inschrijving in orde te maken of verdere vragen te beantwoorden. Je kan ons ook steeds rechtstreeks bereiken op het bijgevoegd e-mailadres of telefoonnummer. We trachten u zo snel mogelijk te antwoorden.