Het uitgangspunt van onze visie is dat gezondheid niet enkel de afwezigheid van ziekte betekent, maar een toestand betreft van fysiek, mentaal en sociaal welbevinden (World Health Organisation).
De visie van REVAL is het verrichten van wetenschappelijk onderzoek met betrekking tot detectie, preventie en revalidatie ter optimalisatie van het gezond functioneren van het individu doorheen de levensloop.
UHasselt-professoren Joke Spildooren en David Wilson III krijgen elk 250.000 euro van de Stichting Alzheimer Onderzoek. Joke Spildooren, die ook de Young Researcher Award ontvangt, ontwikkelt trainingsprogramma’s om mensen met dementie in woonzorgcentra meer te laten bewegen. David Wilson onderzoekt de rol van DNA-schade en herstelmechanismen bij de ziekte van Alzheimer.
If you are interested in exploring the world of clinical research, and have an interest in working with neurological patients, using EEG measurements and understanding how music can affect movement and cognition, then this internship is for you!
Waarvoor kan je als zorgverlener bij ons terecht?
Je kan bij ons terecht met je complexe patiënten voor een grondige analyse van diens fysiek functioneren en/of revalidatieadviezen volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. Je kan ook bij ons terecht voor het aanvragen van workshops op maat voor jou en je personeel.
Agoralaan, Gebouw A
Universiteit Hasselt
B-3590 Diepenbeek
Vanuit de faculteit Revalidatiewetenschappen aan de Universiteit Hasselt, biedt REVAL Academy bijscholingsactiviteiten aan rond revalidatie en kinesitherapie binnen verschillende revalidatiedomeinen:
Het evidence based handelen en het updaten van kinesitherapeutische technieken en inzichten staan centraal in elke bijscholingsactiviteit.
Er is ook een navormingsaanbod rond anatomie.