Escaperoom laat UHasselt-studenten ontsnappen uit gevangenis

UHasselt-studenten en personeelsleden kunnen deze maand maart gratis een escaperoom spelen op de campussen in Diepenbeek en Hasselt. Een initiatief van de dienst Studentenvoorzieningen en de personeelsdienst ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Universiteit Hasselt.

Escape Room Uhasselt Escape Room Uhasselt

Na een stevige TD (fuif) en een iets te luidruchtige terugrit met de fiets naar het kot, belanden enkele studenten een nachtje in de politiecel. Hun bewakers worden weggeroepen voor een vechtpartij, en de studenten hebben een half uur onbewaakt de tijd om te proberen ontsnappen. De centrale verhaallijn van de escaperoom aan UHasselt. “Hopelijk een scenario niet uit hun eigen leven gegrepen”, lacht Katrien Vanheusden, coördinator Studentenvoorzieningen. “Om te ontsnappen moeten de deelnemers in 45 minuten tijd verschillende puzzels, raadsels en opdrachten uitvoeren. Een heel leuke en intensieve uitdaging.”

Escaperoom Uhasselt

UHasselt 50 jaar

De escaperoom werd bedacht en uitgewerkt door het Diepenbeekse bedrijf Loconsilio, gespecialiseerd in escaperooms. Zij bouwden voor deze escaperoom een container om tot politiekantoor en gevangeniscel. Studenten en personeelsleden nemen in teams tot 4 personen deel. De escaperoom zal 3 weken op campus Diepenbeek staan, daarna verhuist de constructie naar de campus in Hasselt. “Voor de 50ste verjaardag van UHasselt organiseren we heel wat activiteiten voor onze studenten en personeelsleden. Escaperooms zijn razend populair, we vonden dit dan ook een heel leuk initiatief om aan te bieden”, zegt Hanne Kuczwalski van de dienst Studentenvoorzieningen.

Escape Room Uhasselt 2

Boek hier je tijdslot in en ontsnap uit de escaperoom! Veel plezier!