Hieronder vindt u een overzicht van alle nieuwsberichten over UHasselt

Voor persvragen, kan u hier terecht

UHasselt, campus Hasselt, voorzijde gebouw UHasselt, campus Hasselt, voorzijde gebouw
Imaginary Tentoonstelling Niel Hens Jeroen Wynen Wiskunde
21 nov

“Verdorie wiskunde is knap”: expo Imaginary toont pracht en kracht van wiskunde

Alles rondom ons in de wereld is gebaseerd op wiskunde. Dat toont de expo Imaginary, nog tot eind december te bezoeken op campus Diepenbeek. Zo’n 700 honderd leerlingen middelbaar onderwijs zullen de volgende weken een bezoek brengen aan de expo.

Jo Brouns FWO Jelle Hendrix
24 okt

1,33 miljoen euro voor geavanceerde lichtmicroscoop UHasselt

BIOMED UHasselt kan met de steun van Vlaams minister Jo Brouns en het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek een geavanceerde lichtmicroscoop in gebruik nemen. Het toestel van in totaal 1,33 miljoen euro zal een boost zijn voor het biomedisch onderzoek aan UHasselt en voor de zorgsector in de regio.

Dr. Theo Jans VDAB Economie Vouchers
20 okt

Vouchers VDAB verhogen kans op tewerkstelling maar zorgen ook voor uitdagingen bij partnerorganisaties en VDAB-bemiddelaars

Werkzoekenden die met een bemiddelingsvoucher zelf een partnerorganisatie kiezen voor begeleiding naar werk, zijn significant meer tevreden over de begeleiding en verhogen hun kans op tewerkstelling met 15% procentpunten.

Afbeelding Kwantumcomputer
10 okt

UHasselt bouwt mee aan eerste Europese netwerk van kwantumcomputers

Universiteit Hasselt werkt de volgende jaren binnen het Europese programma European High-Performance Computing Joint Undertaking mee aan de ontwikkeling van het eerste Europese netwerk van kwantumcomputers. Met een totaalbudget van 100 miljoen euro is dit het meest ambitieuze programma rond kwantumcomputers in Europa.

Foetus Onderzoek Roetdeeltjes Tim Nawrot
06 okt

Nog voor hun geboorte hebben baby’s al roet in hun longen en hersenen

In vitale organen van ongeboren baby’s zijn er al sporen van luchtvervuiling terug te vinden. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van Universiteit Hasselt en de Universiteit van Aberdeen, dat gepubliceerd werd in The Lancet Planetary Health.

CELL Groepsfoto 2 Charter Universiteitsfonds
05 okt

Limburgse eerstelijnszones en kennisinstellingen ondertekenen uniek samenwerkingscharter

17 Limburgse organisaties uit de zorg- en welzijnsector en de kennisinstellingen Universiteit Hasselt en Hogescholen PXL en UCLL zullen de volgende jaren binnen CELL intensief samenwerken om de eerstelijnszorg en welzijnsorganisaties te versterken. Limburg is de eerste provincie waar zo een samenwerking opgestart wordt.

PFAS Sofie Thijs Zwijndrecht Hennep
23 sep

Hennepplanten kunnen PFAS en PFOS uit de grond halen

PFAS en PFOS stoffen in vervuilde gronden kunnen gesaneerd worden met behulp van hennepplanten. Dat toont onderzoek van het Centrum voor Milieukunde, UHasselt op vervuilde gronden in Zwijndrecht.

22 09 22 Uitreiking Inclusiviteitsprijs 002
22 sep

Mira Jablonska wint Inclusiviteitsprijs 2022: ‘De diversiteit in 1 persoon’

Mira Jablonska wint de ‘Inclusiviteitsprijs 2022’ van Universiteit Hasselt en Het Belang van Limburg. Mira is masterstudent rechten en komt als studentenvertegenwoordiger op voor de noden van studenten in kwetsbare situaties.

22 09 22 Academische Opneningszitting AUHL 006 (1)
22 sep

“Continu leren moet een natuurlijke reflex worden”

“Nog meer de talenten van onze medewerkers laten ontplooien, onder meer via het UHasselt career center, en tegelijk een trigger zijn in de regio om levenslang leren te stimuleren”, die ambitie sprak rector Bernard Vanheusden uit op de academische openingszitting van Universiteit Hasselt en Hogeschool PXL.

Diepenbeek Voorkant Gebouw D LR 03
20 sep

Sterke start nieuwe academiejaar!

Met de opstart van 5 nieuwe opleidingen, een stijging van 8% meer nieuwe studenten in alle opleidingen én het vooruitzicht van ons gouden jubileum in 2023 start aan Universiteit Hasselt een héél bijzonder academiejaar. Dit jaar verwelkomen we zo een 6750 studenten aan UHasselt. Welkom!

Uhasselt Campus Hasselt
16 sep

Sterke start voor nieuwe opleidingen UHasselt

De 5 nieuwe opleidingen die Universiteit Hasselt dit academiejaar mag opstarten kunnen rekenen op heel wat interesse. “In totaal verwelkomen we zo een 175 studenten in deze nieuwe richtingen. Vooral de master verpleegkunde en vroedkunde en de bacheloropleiding sociale wetenschappen zijn populair”, zegt rector Bernard Vanheusden.

Gebouw D Mooi Weer Mei 2017 21 (2)
08 sep

Positief rapport voor UHasselt

Universiteit Hasselt en de Transnationale Universiteit Limburg (tUL) kregen zopas een positief rapport van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). Om de zes jaar lichten zij alle Vlaamse universiteiten door met een instellingsreview. De commissie had duidelijk lof voor de sterke kwaliteitscultuur en de civic missie die diep is doorgedrongen binnen het onderwijs aan UHasselt en tUL.