Workshop en boeklancering 'Verhalen Veranderen: beweging brengen in teams en organisaties'

Universiteit Hasselt en Kessels & Smit, The Learning Company, organiseren samen een workshop naar aanleiding van de lancering van het boek Verhalen Veranderen: beweging brengen in teams en organisaties.

Verhalen veranderen
Het centrale thema van het boek en de workshop is hoe je gericht kunt werken met verhalen bij veranderprocessen in teams en organisaties. Mensen, teams, organisaties en onze samenleving: we leven allemaal in verhalen. Over waar we vandaan komen. Over hoe het nu gaat. Of over hoe de toekomst eruit ziet. Die verhalen zetten dingen in beweging en versterken elkaar. Maar ze kunnen ook een belemmering vormen. Positief of negatief, onze verhalen bepalen onze koers, vaak zonder dat we het zelf in de gaten hebben. Om van koers te kunnen veranderen, is het daarom van belang dat we ons bewust worden van onze verhalen: dat we ze leren zichtbaar maken en ontrafelen. Zodat we met elkaar keuzes kunnen maken: welke verhalen helpen ons om beweging te brengen?

UHasselt corporate

Het boek

Verhalen Veranderen bestaat uit vier delen. In het eerste deel wordt uitgelegd wat verhalen zijn, welke rol ze spelen in organisaties en hoe ‘verhalend veranderen’ werkt. Het tweede deel belicht de praktijk van het verhalend veranderen. Hoe kun je verhalen beïnvloeden? Wat kan je doen als een verhaal een team blokkeert, of als er te veel verhalen kriskras door elkaar heen lopen? In het derde deel worden de favoriete verhalende werkvormen en technieken beschreven. Het laatste deel is een reflectie op wat het werken met verhalen van veranderaars vraagt.
Nieuwsgierig? Op de website van Kessels & Smit kan je alvast een voorproefje downloaden.

De workshop

De workshop is opgebouwd in drie bewegingen. In het eerste stuk nemen de auteurs je mee in de vraag hoe verhalen spelen in de ontwikkeling van mensen, teams en organisaties. Het tweede deel bestaat uit een aantal mini-workshops waar je er één van kiest. De focus ligt daarbij op het ervaren van een verhalende aanpak. Het slot nodigt uit tot een persoonlijke reflectie op een poëtische manier.

De auteurs

Verhalen Veranderen is een gezamenlijk project van ervaren organisatieontwikkelaars en coaches Saskia Tjepkema, Joeri Kabalt, Martijn van Ooijen, Luc Verheijen, Koen Weber en Lieve Scheepers. Ieder op hun eigen manier zijn ze gefascineerd door de kracht van verhalen en de dynamiek die ze ontketenen.

Datum en tijdstip

Deze workshop vindt plaats op 9 november 2022. Vanaf 14u30 is er een informele verwelkoming en om 15u00 start het inhoudelijke deel. Wie wil kan na 17u00 met de auteurs een glas heffen om de publicatie van het boek te vieren.

Locatie

De locatie is het Poortgebouw van de Abdijsite Herkenrode.

Adres: Herkenrodeabdij 4 in 3511 Hasselt (België).

De site is zeer mooi en heeft een rijke historie, gevuld met verhalen. Als het in je agenda past, is het een uitstekend idee om al wat vroeger af te zakken en het domein te verkennen.

Deelnamekost

De deelnamekost aan deze workshop is € 75 (excl. BTW).
Naast de workshop krijg je daarvoor ook een vers-van-de-pers exemplaar van het boek, koffie/thee bij aankomst en een drankje bij de feestelijke afsluiting.