Logo UHasselt

menu

Tech Transfer Office


Regional innovation

Tech Transfer Office

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

UHASSELT VENTURE MANAGEMENT

Missie UHVM

UHasselt Venture Management begeleidt de onderzoekers van de UHasselt en van de Limburgse hogescholen met advies en financieringsmiddelen bij de creatie van een onderneming in het domein van ICT, life sciences en cleantech en in het bijzonder in de combinatie van deze technologiën. Daarnaast staat UHasselt Venture Management ook open voor externe partners die een onderneming willen starten op basis van technologie ontwikkeld aan de Limburgse onderzoekscentra.

UHasselt Venture Management bereidt investeringsdossiers voor voor KMOFIN 2 ARKIV. Indien nodig zoekt UHasselt Venture Management ook co-investeerders voor spin-off en spin-in dossiers.


 

Spin-off gesteund door UHVM

 

 

Ann-Pascale Bijnens
°1971
dr. farmaceutische wetenschappen
KU Leuven, Universiteit Maastricht, Academisch Ziekenhuis Maastricht
directeur Tech Transfer Office UHasselt

T: +32 (0)11 26 80 17
E: annpascale.bijnens@uhasselt.be

 

Koen Verhelst

M: +32 (0)475 95 95 66
E: koen.verhelst@uhasselt.be

 

UHasselt Venture Management | Campus Hasselt
Martelarenlaan 42 | Rectoraatsgebouw | Lokaal 2.04
3500 Hasselt | België


 

Stijn Bijnens, Algemeen Directeur LRM
Jos Put, Chief Technology Officer DSM
Wim De Waele, Chief Executive Officer iMinds
Paul Van Dun, Directeur Leuven Research and Development
Piet Pauwels, Decaan Faculteit Bedrijfseconomische Wetenschappen UHasselt
Jo Cardoen, Directeur VIB
Nico Vandervelpen, Chief Operating Officer LRM

Luc De Schepper
Jo De Bruyne
Philippe de Vicq
Ann-Pascale Bijnens

 

 

UHasselt Venture Management bereidt investeringsdossiers voor voor KMOFIN 2. Indien nodig zoekt UHasselt Venture Management ook co-investeerders voor spin-off en spin-in dossiers.

KMOFIN 2 is een investeringsfonds van de Limburgse Reconversiemaatschappij (LRM), de Participatie Maatschappij Vlaanderen (PMV) en de Universiteit Hasselt (UHasselt). Het is het eerste investeringsfonds waarin de UHasselt participeert om financiële middelen te reserveren voor spin-offs van de Universiteit Hasselt en de hogescholen in de regio. In totaal zal in de periode 2011-2017 voor 35,5 miljoen euro geïnvesteerd worden in 31 Limburgse groeibedrijven.

De investeringen gaan naar de domeinen life sciences, ICT en cleantech, naar beloftevolle KMO's en naar spin-offs van de universiteit en de hogescholen. De oprichting van KMOFIN 2 past in het ARKimedesinitiatief, waarmee PMV significante minderheidsbelangen neemt in fondsen die investeren in sterk groeiende ondernemingen, die de motor van innovatie, werkgelegenheid en levenskwaliteit vormen.