Uitreiking Euregionale Architectuurprijs 2023

Tijdens de feestelijke uitreiking van de Euregionale Architectuur Prijs in Hasselt worden op zaterdag 18 november de prijswinnaars en eervolle vermeldingen uit geselecteerde afstudeerprojecten onthuld.

18 november 2023
19:00 - 23:59
Faculteit Architectuur en Kunst in UHasselt, Gebouw E, Agoralaan, 3590 Diepenbeek
ark_Eap 33 ark_Eap 33

De Euregionale Architectuur Prijs wordt jaarlijks toegekend aan het beste afstudeerproject van de vijf deelnemende architectuurfaculteiten in de tri-nationale Euregio Maas-Rijn: de RWTH en FH Aachen; de universiteiten Hasselt en Luik en de Academy of Architecture Maastricht. Dit jaar vindt de uitreiking van de prijs en de tentoonstelling plaats in november.

De prijs biedt getalenteerde jonge ontwerpers een platform om hun toegang tot het professionele werkveld te vergemakkelijken. Daarnaast biedt het de Euregionale architectuuropleidingen de mogelijkheid om van elkaar te leren en de kwaliteit van hun onderwijs verder te ontwikkelen.

uitreiking en tentoonstelling

Uit geselecteerde afstudeerprojecten worden op zaterdag 18 november om 20:00 uur (inloop vanaf 19:00 uur) in Hasselt de prijswinnaars en eervolle vermeldingen benoemd door een internationale vakjury. Aansluitend op de prijsuitreiking vindt van 20 november t/m 15 december de bijbehorende tentoonstelling plaats bij UHasselt - Campus Diepenbeek, op werkdagen van 8:00 - 19:00 uur.

Meer lezen?

Deelnemende projecten en juryrapporten, projectanalyses en winnaars zijn te zien op: EAP.

Partners coöperatieverband, naast SCHUNCK:

Datum en locatie:

  • Zaterdag 18 november 2023
  • Vanaf 19.00 uur: opening tentoonstelling en prijsuitreiking

  • De tentoonstelling is te bezichtigen tot en met 15 december, elke werkdag van 08.00 - 19.00 uur.
  • faculteit Architectuur en Kunst, Gebouw E, Agoralaan, 3590 Diepenbeek

More information

Terug naar het Agenda overzicht