Woonstraat presenteert: Streettalks

StreetTalks is een online lezingenreeks waarbij via 1-op-2 gesprekken het wonen bespreekbaar wordt gemaakt. Op zoek naar inzichten ter inspiratie van het dagelijks ontwerpen aan het wonen van morgen.

Zowel werk van studenten, als docenten en externe architecten uit de Euregio en daarbuiten komt hierbij aan bod.

ark_streettalks_Tim Vekemans Jo Janssen ark_streettalks_Tim Vekemans Jo Janssen

StreetTalks is een onderdeel van de Woonstraat, een fysieke ruimte binnen de Faculteit Architectuur & Kunst (UHasselt) waar het Bachelor studio-onderzoek naar de cultuur van het wonen wordt geanalyseerd, gepresenteerd en gearchiveerd. Een mentale werkplaats voor wonen waar de verbeelding van het permanente onderzoek naar wonen binnen de Faculteit een gezicht krijgt, intern en extern.

Streettalk #01: Teske van Royen

De reeks start met Teske van Royen (NL). In deze Streettalk geeft zij een diepgaande blik in haar verbouwing van een woonhuis in de Wyckergrachtstraat te Maastricht.

Streettalk #02: Jules Kellens

De context voor de ontwerpopgave die we bespreken in deze Streettalk is een binnenstedelijke Maastrichtse locatie. Student Jules Kellens geeft ons tekst en uitleg en vertelt honderduit over dat wat hem inspireert.

Streettalk #03: Bart Hoylaerts

Bart Hoylaerts, werkzaam aan onze faculteit en bij A2O Architecten, vertelt met veel passie over de totstandkoming van De Chocoladefabriek in Nerem, een monumentaal gebouw met een duidelijke herbestemming.

Streettalk #04: Kurvantai Zaitov

Het afstudeerproject “een Ritueel Theater” van alumnus Kurvantai Zaitov werd tijdens de Euregional Prize for Architecture bekroond tot het beste architectonische afstudeerproject van 2020.

Streettalk #02: Jo Broekx

Jo Broekx geeft een toelichting bij projecten voor AG Vespa in Antwerpen. Ze hebben binnen deze opdracht twee wooneenheden mogen inrichten.

Streettalk #06: Jo Janssen

Jo Janssen bespreekt met studenten Anne-Lisa Custers en Amber Dendas 10 van zijn favoriete woonhuizen. Onderdeel van deze lijst is ook een huis te tonen dat door hem zelf ontworpen is.

Streettalk #07: Tim Vekemans

Tim Vekemans bespreekt met studenten Anne-Lisa Custers en Amber Dendas 10 van zijn favoriete woonhuizen. Onderdeel van deze lijst is ook een huis te tonen dat door hem zelf ontworpen is.

Streettalk #08: Franz Ziegler

Franz Ziegler bespreekt in deze StreetTalk het ontwerpproces en de totstandkoming van de Nederzetting Marker Wadden in Nederland.

Streettalk #09: Inge Clauwers

Inge Clauwers, architecte en alumni van onze faculteit, bespreekt de verbouwing van haar eigen woonhuis en kantoor.

Streettalk #10: Cente Van Hout
& Jakob Ghijsebrechts

De verkaveling is afgelopen jaren sterk veroordeeld omwille van zijn ruimte verslindende villa-cultuur. Maar is de villa op het vrijstaande plot het enige wat deze plek ons te bieden heeft?

Streettalk #11:
Stephen Taylor

London architect Stephen Taylor talked about the ‘Houses at Moore Park Road’ project. It is an inner-city densification of housing that ties in with the design assignments in the Bachelor course.

Streettalk #12:
Nick Ceulemans

Nick Ceulemans behaalde zijn master in Architectuur aan de Provinciale Hogeschool Limburg in 2002. In 2008 werd hij zaakvoerder bij CT Architects.