Welcome to the Faculty of Rehabilitation Sciences

This guide will help you attend to most of the formalities and procedures that are required before and after your arrival in Belgium.

You will find information on immigration regulations, accommodation, university enrolment and registration, and much more.

Also check the useful links listed at this website.

RWS Internationaal2 RWS Internationaal2

Wanneer kan je op stage?

1ste masterjaar

In je 3de bachelorjaar stel je je kandidaat voor een buitenlandse stage in je 1ste masterjaar. Je kan nog niet kiezen voor een verdiepend domein, maar je krijgt de kans om binnen de Euregio te proeven van de praktijk in een andere cultuur.

2de masterjaar

In het 2de masterjaar kan je kiezen uit een van de vele verdiepende klinische stages. Er is een groot aanbod binnen en buiten Europa. In je 1ste master heb je de tijd om te neuzen welke stageplaats je aanspreekt.

Na je studie

Ook na het afronden van je studies kan je op stage. Het Erasmus+ programma biedt namelijk ook beurzen voor stagemobiliteit vlak na het afstuderen van een graduaats- , een bachelor-, een masteropleiding of na het behalen van een doctoraat.

Pas afgestudeerden uit alle studiegebieden kunnen de beurs aanvragen.

De startdatum mag in de loop van dat jaar plaatsvinden. De stage rond je af binnen het jaar (12 maanden) na afstuderen.

Waar kan je op stage?

Wil jij ook? Noteer alvast deze data in je agenda

16 sep

Bijscholing 'Motorisch leren bij kinderen'

16 september 2023 08:30 - 17:30


Argentinie

Hoe vonden zij het?

Over de jaren heen, vertegenwoordigden heel wat studenten onze faculteit tijdens hun buitenlandse stage. We zien jou, onze student, als een ambassadeur van onze faculteit. Aan enkele van onze ambassadeurs vroegen we om ons te vertellen hoe hun ervaring was.

Wat waren hun leukste belevenissen en hun spannendste avonturen? Wat leerden ze bij van hun stage-ervaring? Hoe lukte het om je stage in een vreemde taal te doen? Hoe viel hun sociaal leven mee? Viel het makkelijk te combineren met je andere vakken? Veranderde deze buitenlandse ervaring écht hun leven?

Hier lees je hun verhalen.

Getuigenis Buitenland 1

Lauren Moors

Kliniken Valens

Tijdens de eerste week van de stage krijg je rondleidingen en heel veel
informatie over hoe het er allemaal aan toe gaat. Dit kan een beetje
overweldigend zijn maar je bent er snel mee weg.

Het hele team is zeer hartelijk en iedereen komt zich ook persoonlijk
voorstellen en je succes wensen.

Ook wordt er in je eerste week een foto getrokken die ze samen bij de andere therapeuten op de muur hangen, zo voel je je echt als een collega.

Fitcare4u Dagmar Elvira Febe Laura Lauren Lenne Maurene Ellen2

Lenne Helsen

Adelante Valkenburg, Nederland

Tijdens Fitcare4U, in Valkenburg te Nederland, sta je dicht bij de jongeren en leer je hoe je ze kan inschatten. Hierdoor kan je gericht werken op hun hulpvragen. Ik leerde vooral dat jongeren vaak veel hebben aan een aanmoediging of schouderklopje.

Dit geeft hen de moed om verder te blijven werken aan hun doelen. Verder was het superleuk om met een groep studenten te vertrekken en terug te komen als vrienden.

Picture7

Sarah Haesevoets

Medikal Park Berlin, Duitsland

Het moment dat ik me echt een Berlijnse voelde, was toen we in een van de laatste weken een fietstocht maakten door de stad van wijk naar wijk, om geregeld een pauze te houden met een take-away drankje.

Momenten van intens geluk en een zorgeloze tijd overvallen je wanneer je in de lentezon aan het genieten bent. Dit kon ik elke dag ervaren wanneer ik van en naar mijn stageplaats door deze prachtige stad fietste.

Victorine Coopman Lauterbrunnen1

Victorine Coopman

2 Buitenlandse stages in Zwitserland

From a patient I received a booklet with the most beautiful pictures of places in Switzerland. When I went through it, I saw that during my stay I already visited the first 10 pages. I have probably seen more places in Switzerland than the average Swiss person.

Every weekend I planned something with friends and discovered this versatile country. I was able to experience the change from winter to summer and enjoy both seasons to the fullest but during the transition this country offers so much more.

Bij wie kan je met je vragen terecht?

Emma Boelen

Foto 169
Functie

Stafmedewerker Internationalisering

Chris Burtin

Revalconnects Uhasselt Karoliencoenen 19
Functie

Facultaire Coördinator

Telefoon
+3211268996

Marga Swerts

Foto 115
Functie

Hoofdlector / stage-organisatie