Hoe bepaal je de kwaliteit van leermiddelen voor de lessen economie?: 27 november 2023

27 november 2023
18:00 - 19:45
Campus Diepenbeek - Gebouw D - 3590 Diepenbeek

Dit event is reeds afgelopen

Deze sessie is een open les Vakdidactiek Economie: een les uit de Educatieve Master Economie die toekomstige leerkrachten aan UHasselt volgen, maar die wordt opengesteld voor externen en/of ervaren leerkrachten die reeds voor de klas staan.

Tijdens deze open les zal je je verdiepen in de kwaliteit van diverse leermiddelen die ingezet kunnen worden in de lessen economie. Eerst en vooral krijg je tijdens een (korte) theoretische toelichting meer zicht op de beoordelingscriteria voor kwalitatieve leermiddelen via diverse denkkaders, didactische principes en het kader voor didactische kwaliteit van leermiddelen.
Nadien ga je zelf aan de slag met de screening van (een hoofdstuk uit) een leerwerkboek op basis van de diverse beoordelingscriteria.
Tot slot komen we via een groepsreflectie tot de belangrijkste conclusies en een overzicht van de bestudeerde leermiddelen en hun kwaliteit.

  • Voor wie: leerkrachten economie derde graad SO
  • Datum: maandag 27 november 2023 | 18.00 - 19.45 uur
  • Deelname: gratis, wel verplicht inschrijven
  • Locatie: Universiteit Hasselt - Campus Diepenbeek - Gebouw D -  3590 Diepenbeek
  • Contactpersoon: Charlotte Adriaensens, charlotte.adriaensens@uhasselt.be
Inschrijven

Ben je ingeschreven maar kan je toch niet deelnemen, meld je dan minstens een week vóór de datum van de workshop af zodat de contactpersoon hiervan op de hoogte is. Van harte dank daarvoor.

Terug naar het Nascholingen overzicht