Lezing: Het leersteundecreet - SESsies inspiratie in de klas

25 oktober 2023
20:00 - 21:45
Universiteit Hasselt – campus Diepenbeek – gebouw D - 3590 Diepenbeek

Lezing: Ondersteuningsnetwerken in het secundair onderwijs - het leersteundecreet

Spreker: Ester Nijns, Karolien Swerts en Linde Smits, Specifiek Leersteuncentrum Limburg (SLC Limburg)

In dit aanbod - opengesteld voor studenten Educatieve master (als een keuze-opleidingsonderdeel) en externen - wensen we actief in te spelen op actuele topics in onderzoek en praktijk, die interessant zijn voor een breed publiek van onderwijsverstrekkers.

In deze sessie komen de sprekers vertellen wat het SLC Limburg is en wat ze doen. Zij hebben de belangrijke maatschappelijke rol om mee te werken aan inclusief onderwijs. A.d.h.v. achtergrondinformatie, praktijkvoorbeelden en getuigenissen willen ze hun werking voorstellen. Daarnaast willen ze een bewustzijn creëren bij (toekomstige) leerkrachten omtrent de noden van onze leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften type 4,6 of 7. Er zullen veel praktische tips aan bod komen waarmee leerkrachten effectief aan de slag kunnen.

Ester Nijns, Karolien Swerts en Linde Smits zijn coördinatoren van het Specifiek Leersteuncentrum Limburg (SLC Limburg). Ze geven vorm aan deze dienst en sturen een team van ongeveer 160 leerondersteuners aan die dagelijks werken aan de inclusie van leerlingen type 4,6,7 in het regulier onderwijs.

  • Voor wie: leerkrachten secundair onderwijs, middenkader, directie
  • Datum: woensdag 25 oktober 2023 | 20u00 – 21u45
  • Deelname: gratis, wel verplicht inschrijven
  • Locatie: Universiteit Hasselt – campus Diepenbeek – gebouw D - 3590 Diepenbeek
  • Contactpersoon: Lieven Faes, lieven.faes@uhasselt.be
Inschrijven

Ben je ingeschreven maar kan je toch niet deelnemen, meld je dan minstens een week vóór de datum van de workshop af zodat de contactpersoon hiervan op de hoogte is. Van harte dank daarvoor.

Terug naar het Nascholingen overzicht