Workshop: Veerkracht in het onderwijs - the story circle - SESsies inspiratie in de klas

06 december 2023
20:00 - 21:45
Universiteit Hasselt – campus Diepenbeek – gebouw D - 3590 Diepenbeek

Dit event is reeds afgelopen

Workshop: Veerkracht in het onderwijs - the story circle

Sprekers: Liesbeth Spanjers & Katrien Mertens (UCLL)

In dit aanbod - opengesteld voor studenten Educatieve master (als een keuze-opleidingsonderdeel) en externen - wensen we actief in te spelen op actuele topics in onderzoek en praktijk, die interessant zijn voor een breed publiek van onderwijsverstrekkers.

Wanneer mensen persoonlijke verhalen delen, ontstaat er verbinding en empathie. In deze workshop introduceren we de methodiek van Story Circles, ontworpen door Darla Deardorff op vraag van UNESCO. Story Circles worden wereldwijd in verschillende contexten, zowel formeel als informeel, ingezet om intercultureel leren en empathie te bevorderen. Je ervaart in deze interactieve sessie als deelnemer de kracht van het delen van een persoonlijk verhaal en je oefent in empathisch luisteren naar het verhaal van anderen. Veerkracht in onderwijs is het thema van deze Story Circle.

Katrien Mertens en Liesbeth Spanjers zijn de bezielers van De Living, een project van Inclusive Society (UCLL), waarin het delen van persoonlijke verhalen centraal staat. Ze brengen empathie en verbinding tot stand tussen mensen die elkaar al dan niet kennen en ze bieden daar trainingen over aan. Ze ondersteunen ook organisaties in hun zoektocht naar een gedeeld waarden- of handelingskader, waarbij ze steeds vertrekken vanuit persoonlijke verhalen. Als lector en onderzoeker focussen ze zich op intercultureel leren, empathie, empowerment, Personal Growth en inclusie.

  • Voor wie: leerkrachten secundair onderwijs, middenkader, directie
  • Datum: woensdag 6 december 2023 | 20u00 – 21u45
  • Deelname: gratis, wel verplicht inschrijven
  • Locatie: Universiteit Hasselt – campus Diepenbeek – gebouw D - 3590 Diepenbeek
  • Contactpersoon: Lieven Faes, lieven.faes@uhasselt.be
Inschrijven

Ben je ingeschreven maar kan je toch niet deelnemen, meld je dan minstens een week vóór de datum van de workshop af zodat de contactpersoon hiervan op de hoogte is. Van harte dank daarvoor.

Terug naar het Nascholingen overzicht