Hieronder vind je het antwoord op de meestgestelde vragen aan UHasselt omtrent het coronavirus. Nieuwe vragen worden onderaan toegevoegd. Vind je het antwoord op jouw vraag hier niet, contacteer dan coronavirus@uhasselt.be.
Onder de FAQ vind je ook de linken naar de belangrijkste websites van de overheid in verband met het coronavirus.
Zeker. Vanaf maandag 7 maart 2022 bevinden we ons in code geel wat betekent dat op de campussen ook geen opgelegde coronamaatregelen meer van toepassing zijn.
Docenten blijven gedurende het tweede semester wel de lessen daar waar mogelijk livestreamen of opnemen zodat studenten die ziek zijn of in isolatie of quarantaine moeten, de mogelijkheid hebben om de les te volgen.
In My Timetable vind je je uurrooster. Met vragen over de lessen en examens kan je steeds terecht bij jouw faculteit of school.
Vanaf maandag 7 maart 2022 is het dragen van een mondmasker niet langer verplicht.
Voel je je oncomfortabel, ben je kwetsbaar, met velen aanwezig in een kleine ruimte of kan je onvoldoende afstand bewaren dan is het dragen van een mondmasker nog altijd zinvol. Je mag het dus dragen, maar het is niet langer een verplichting.
Vanaf maandag 7 maart zijn geen opgelegde coronamaatregelen meer van toepassing.
We blijven wel toezien op voldoende ventilatie en monitoren van de luchtkwaliteit. En uiteraard zijn hygiënemaatregelen als regelmatig handen wassen, afstand houden en in je elleboogholte niezen altijd zinvol.
Concrete informatie vind je op info-coronavirus.be.
Bij milde symptomen kan je de zelfevaluatietool van de overheid gebruiken. Bij ernstigere symptomen, neem je best contact op met je huisarts. Je arts beslist of je getest moet worden en of je al dan niet moet thuisblijven. Volg de hygiënemaatregelen en draag een mondmasker.
Test je positief, meld dit via coviduhasselt@securex.be
Hier vind je meer info over testen.
Je wordt ziek op de campus:
Je wordt thuis ziek
Ja, dat kan nog. Neem zeker ook een boosterprik. Op deze website vind je het vaccinatiecentrum van jouw woonplaats. Bij vragen kan je ook je gemeente, huisarts of apotheker raadplegen.
Met de invoering van code geel vanaf 7 maart 2022 kunnen ook weer alle studentenactiviteiten plaatsvinden zonder opgelegde maatregelen.
Het uitgebreide sportaanbod van StudentenSportLimburg vind je via de app en website.
Ook Studentenvoorzieningen (Stuvo) heeft heel wat nuttige info en toffe tips voor jou. Volg hen via social media.
Binnen Europa
Heb je een uitwisseling, stage of project binnen Europa gepland, dan ben je verplicht om rekening te houden met het reisadvies. UHasselt werkt hiervoor met een landenlijst. Afhankelijk van de kleur van het land van bestemming, dien je toestemming te vragen.
Groen: UHasselt-studenten kunnen reizen naar bestemmingen die groen kleuren op de landenlijst. Je moet hiervoor geen extra aanvraag indienen.
Oranje + rood: UHasselt-studenten vragen reistoestemming aan voor een bestemming met code oranje of rood via traveladvice@uhasselt.be. Pas na definitieve goedkeuring kan je de reis aanvatten.
Buiten Europa
Voor alle uitwisselingen, stages of projecten die plaatsvinden in een land buiten Europa, moet toestemming aangevraagd worden via traveladvice@uhasselt.be. We raden aan om het reisadvies af te wachten vóór je tickets boekt.
Je kan tijdens de (kwartiel)examens een beroep doen op 'corona'-examenfaciliteiten. Lees de details na op deze pagina of raadpleeg StudentPoint.
Krijg je COVID-19 of een andere ziekte tijdens de examens, volg dan de instructies die algemeen gelden bij afwezigheid door ziekte tijdens de examens (OER, p.25, artikel 1.3, punt 9 Overmacht).
-een student meldt zijn afwezigheid via het studentendossier, uiterlijk op de dag van het eerste gemiste examen/ de verplichte onderwijsactiviteit, en
- een student brengt binnen de drie werkdagen na de dag van het eerste gemiste examen/de verplichte onderwijsactiviteit (en in voorkomend geval uiterlijk op de dag van het geplande inhaalexamen) een origineel en geldig bewijsstuk binnen bij de studentenadministratie dat zijn afwezigheid staaft. De student ontvangt hiervan een inleverbewijs.
Een medisch attest wordt als geldig bewijsstuk aanvaard mits het door een arts is uitgeschreven, uiterlijk op de dag van de ziekte of het ongeval.
Voor ieder hoorcollege wordt een online alternatief beschikbaar gesteld, dit kan een livestream, opname, of beide zijn. Voor de overige onderwijsactiviteiten wordt per opleidingsonderdeel bekeken wat de beste invulling is. Concrete info hierover krijg je via je docent.