Studieruimten

Op onze campussen vind je heel wat aangename studieruimten, waar je in stilte kan studeren of kan overleggen met je medestudenten. Op deze pagina vind je een overzicht van de beschikbare studieruimten per campus.

Bibliotheek Bibliotheek

Blokplekken

In Limburg worden heel wat blokplekken opengesteld tijdens de examens. Wij delen graag een overzicht (pdf, 2,2 MB) met jou.

Nood aan studietips? Ook deze zijn terug te vinden op onze website.

Schiet je een vraag te binnen en weet je niet onmiddellijk bij wie je terecht kan? Contacteer Student Point.

Studieruimten op campus Diepenbeek

De campus Diepenbeek is een dagcampus. Dat betekent dat je als student in verschillende lokalen terecht kunt om te studeren. Bovendien kan je ook studeren in de onderwijsruimtes die aangekondigd worden op de schermen.

 • Meer dan 350 werkplekken, 11 werkcellen en 10 groepswerklokalen in de bibliotheek
  De vernieuwde Campusbibliotheek is een aangename en inspirerende leeromgeving: een oase van licht en rust in een modern en strak maar tegelijk ook gezellig kader. De bibliotheek telt meer dan 350 werkplekken mét stopcontact, verdeeld over drie geluidszones: een groepswerkzone, een fluisterzone en een absolute stiltezone. In de fluisterzone bevinden zich o.a. 11 werkcellen. De groepswerkzone telt 6 open en 4 gesloten lokalen voor groepswerk. In deze ruimtes mag rustig gepraat worden. De gesloten groepswerkruimtes kunnen gereserveerd worden via deze link.

 • Vrije studeerruimtes in blok D
  In blok D zijn er twee lokalen waar je rustig kan studeren.
 • Vrije laboruimte Biologie
  Als student Biologie kan je in een eigen didactische werkruimte terecht (G21) wanneer hier geen lessen geprogrammeerd zijn. Je beschikt hier over een eigen kast waarin je alle materialen die nodig zijn voor de practica (microscoop, preparaten…) kan opbergen.
 • Anatomische ruimte
  Studenten Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen kunnen in de anatomielokalen G63 en G65 RX-opnamen, computerondersteunde microscopiebeelden en preparaten bekijken en bestuderen.

Studieruimten op campus Hasselt

De oude cellen van de Oude Gevangenis zijn ingericht als werkplekken voor de studenten. In de studiecellen kan je individueel of per twee studeren. De cafetaria van de Oude Gevangenis kan buiten de lunchtijd ook gebruikt worden als studieruimte.

PC-lokalen

De PC-lokalen op onze campussen kan je als vrije werkruimte gebruiken, zowel individueel als in groep, wanneer ze niet gereserveerd zijn voor een klassikale sessie.

Beschikbare lokalen

 • Bedrijfseconomische Wetenschappen & Verkeerskunde: LL1 - LL2 - LL3 - LL4
 • Rechten: FR0.19
 • Wetenschappen: C6 - C7 - C19 - C25 - EDM
 • Master of Statistics: C102B - C107 - C108B - C113
 • Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen: B17 - G65
 • Industrieel Ingenieurswetenschappen: E101 - E102

Ook in de bibliotheek op campus Diepenbeek kan je tijdens de openingsuren kosteloos de PC's gebruiken.

Openingsuren PC-lokalen

Alle PC-lokalen zijn geopend van 8:00u tot 19:30u. In elk PC-lokaal kan je terecht voor zelfstudie of groepswerken tijdens niet-geprogrammeerde uren.

Aanmelden

Om via een PC toegang te krijgen tot de netwerkfaciliteiten dien je je aan te melden in Windows met volgende gegevens:

 • Gebruikersnaam: uhstudent
 • Wachtwoord: uhstudent