Biostatistici Niel Hens en Christel Faes blikken in boek ‘Wat als?’ terug op de coronapandemie

Met het boek ‘Wat als?’ geven datawetenschappers prof. dr. Niel Hens (UHasselt – Uantwerpen) en prof. dr. Christel Faes (UHasselt) een inkijk in de wetenschap achter de COVID-19 modellen. Het toegankelijke boek biedt inzicht in de groeiende wetenschap over het coronavirus en helpt om lessen te trekken over hoe we in de toekomst beter voorbereid kunnen zijn op een nieuwe pandemie.

Niel Hens Christel Faes 'Wat Als' Boekvoorstelling Niel Hens Christel Faes 'Wat Als' Boekvoorstelling

In maart 2020 werden we wakker in een nieuwe wereld. We gingen in lockdown, onze ziekenhuizen werden overspoeld, corona beheerste het nieuws. Achter de schermen werkten een handvol wetenschappers onder leiding van prof. Niel Hens en prof. Christel Faes zich uit de naad om zo goed mogelijk in kaart te brengen hoe het virus zich ook in ons land verspreidde.

In het boek ‘Wat Als?’ blikken Niel Hens en Christel Faes terug op deze uitzonderlijke en uitdagende periode. Op welke vragen zochten ze eerst een antwoord en waarom? Wanneer hadden zij in de gaten wat er op ons af kwam? Wat kunnen we leren uit welke modellen, waar schoten ze tekort?

Boekvoorstelling 'Wat Als'

“Wat als?” is een boek voor al wie wil begrijpen wat er allemaal schuilging achter 'de dagelijkse coronacijfers'.

Op donderdag 9 november werd het boek officieel voorgesteld in aanwezigheid van onder meer infectiologe Erika Vlieghe (UAntwerpen) en Dirk Ramaekers, voorzitter van het directiecomité van de FOD Volksgezondheid

‘Wat als?’ is uitgebracht door ASP Publishing en is hier te bestellen.

Meer informatie over het boek kan je hier terugvinden.

Boekvoorstelling 'Wat Als' 1