Nieuwtjes duurzaamheid

24 03 25 Uitreiking Future Proef Award 002
26 mrt

Winnaars UHasselt Future Proef Award 2023

In maart 2024 vond de eerste uitreiking van de Future Proef Award UHasselt 2023 plaats. Deze award honoreert drie masterproeven die een duurzaam antwoord zoeken op of aanzetten tot duurzaam denken over een duurzaamheidsuitdaging waarmee onze samenleving wordt geconfronteerd.

Picture 4
01 mrt

Op weg naar (nog) meer duurzaamheid in de opleidingen van de faculteit Architectuur & kunst

Hoe kan elke student met duurzaamheidscompetenties afstuderen? Hoe willen wij leven in het Vlaanderen van 2050? Hoe kunnen we de transitie inzetten naar een duurzame, innovatieve en veerkrachtige samenleving? Faculteit ARK ging hierrond aan de slag met de hulp van Duurzaam Educatiepunt. Ondertussen is het traject halfweg.

Nature at Campus Diepenbeek
07 feb

Werken aan een groene campus

Samen met POM Limburg diende Natuurpunt een project in bij het Vlaamse Agentschap Natuur en
Bos om de kwaliteit van de groene campusomgeving te verbeteren. De komende maanden zullen
enkele zeer zichtbare ingrepen gebeuren op campus Diepenbeek.
Heb je vragen of wil je meer informatie over de geplande groenwerken? Kom mee wandelen met
Natuurpunt op donderdag 22 februari tussen 12-13u. Schrijf je hier in en ontdek meer info.

Mobicon 02 400
29 aug

Randparkeren op Park H - Trixxo Arena

Kan je niet al stappend, trappend of met het openbaar vervoer op de campus in Hasselt geraken, wil je helemaal zeker zijn van een parkeerplaats en tegelijk streven naar duurzamere mobiliteit? Parkeer je dan aan Park H (Trixxo Arena).

Duurzame Week 1
21 apr

Duurzame Week 8-11 mei

Welkom op de Duurzame Week van de Green Office tussen 8-11 mei! Ontdek hier het volledige programma.

Reis Sander Stockholm Duurzaam Reisbeleid
18 apr

Duurzaam reisbeleid: een noodzaak volgens Green Officer Sander

Green Officer Sander zit in zijn tweede BA architectuur en reflecteert over de toekomst van het vliegen tijdens zijn 21-uur durende trip op studiereis naar Stockholm. "Zelfs wanneer overheden vliegen minder aantrekkelijk maken, en alternatieven beter en goedkoper, moeten wij ons deel doen door daadwerkelijk minder vaak te vliegen, of ermee te stoppen. Nu al, niet pas als tickets duurder worden."

UHasselt zet stappen richting een duurzamer reisbeleid. Meer info op het intranet.

Uhasselt Competentiekader
07 nov

Elke student ontwikkelt duurzaamheids-competenties aan de UHasselt

UHasselt wil studenten stimuleren om zich tijdens hun studies en na het afstuderen te engageren voor duurzaamheid. Daarom zetten we in op een onderwijsleeromgeving waarbinnen studenten duurzaamheidscompetenties en een duurzame mindset kunnen ontwikkelen. Deze duurzaamheidscompetenties maken deel uit van het instellingsbrede UHasselt competentiekader. Via dit UHasselt competentiekader stimuleren we dat studenten niet alleen kennis over duurzaamheid verwerven, maar ook vaardig worden in het omgaan met duurzaamheidsuitdagingen. Meer informatie is te vinden in het Onderwijsbeleidsplan 2022-2029.

Duurzaampakketoxfam
04 okt

Fair Trade Week 2022

Op 5 oktober wordt opnieuw het startschot gegeven voor de Fair Trade Week aan UHasselt, met tal van activiteiten rond eerlijke handel.

Green Office 07 Klein
24 aug

Green Office UHasselt verwelkomt eerste studenten

‘Ik zat al in het ecoteam van de scouts en probeer tweedehands te shoppen of in duurzame, lokale kledingwinkels. Verder ging ik ook met de trein op Erasmus naar Praag. Dus ik zie het helemaal zitten om met andere studenten te werken rond duurzaamheid.’ geeft Tine aan. Ze wil - naast het lanceren van de Green Office - vegan en veggie toegankelijker maken voor studenten. Mira vult aan: ‘Je zet je bij de Green Office in voor onze planeet, maar je leert ondertussen ook iets bij. We gaan leuke activiteiten opzetten, maar wegen ook op het beleid van de universiteit. Zelf wil ik graag het gebruik van wegwerp plastic waterflesjes drastisch verminderen op de campus.’