Nieuwtjes inclusie

Foto Ondertekening Engagementsverklaring Ter Bevordering Van Etnisch Culturele Diversiteit Aan De Vlaamse Universiteiten
03 jan

Etnisch-culturele diversiteit en inclusie binnen de Vlaamse universiteiten. Wat werkt?

Rector Bernard Vanheusden ondertekende in december 2023 de engagementsverklaring om verder in te zetten op etnisch-culturele diversiteit en inclusie binnen de universiteit.

Agenda Higher Education With Impact
13 dec

Higher education with impact

Eén van de thema's van het UHasselt onderwijscongres in december '23 naar aanleiding van 50 jaar UHasselt was 'een inclusiever hoger onderwijs'.

23 09 21 Uitreiking Inclusiviteitsprijs En Borreltje 14
10 okt

Hidaya en Queer Up winnen inclusiviteitsprijs 2023

Zowel studentenvereniging Hidaya als Queer Up hebben eerder dit semester de Inclusiviteitsprijs van Universiteit Hasselt en Het Belang van Limburg ontvangen.

Stockfoto Boeken
23 aug

The inclusive leadership playbook: Flemish university edition

Wat is ‘bias’? Wat zijn ‘microaggressies’? Hoe zorg ik voor een inclusieve vergadering? Dit zijn enkele voorbeelden die je kan terugvinden in 'The inclusive leadership playbook - Flemish university edition'. Dit is enkel voor UHasselt-personeel toegankelijk.

Stockfoto Toilet
20 jun

Vuilbakje op de mannentoiletten

In 3 mannentoiletten op campus Diepenbeek en 1 mannentoilet op campus Hasselt werden intussen hygiënische vuilbakjes geplaatst. Spread the word naar mensen voor wie dit het verschil maakt.

21 09 17 Officiele Opening Sciencetower 06
03 mei

Inclusieplan en genderactieplan?

Wist je dat het inclusieplan van de UHasselt ook een genderactieplan omvat? Dit genderactieplan is noodzakelijk voor onderzoekers om in aanmerking te komen voor Horizon Europe projecten.

Silence Point 005
18 apr

Silence Point op Campus Diepenbeek

Silence Point op Campus Diepenbeek werd het voorbije jaar in een nieuw jasje gestoken. In deze ruimtes kunnen studenten loskomen van de drukte van alledag. Je mag er stilvallen, nadenken, inspiratie opdoen, op adem komen, bidden, ...

Stockfoto Toetsenbord
24 aug

Aanspreektitel voor personeel op de Wie-is-Wie

Bij administratief en technisch personeel of doctoraatsbursalen wordt standaard een aanspreektitel ‘de heer’ of ‘mevrouw’ vermeld op de Wie-is-Wie. Elk personeelslid die dat wil, kan dit voor zichzelf verwijderen. Ga naar het applicatieportaal onder de rubriek personeelsaangelegenheden > data personeelskaart en zet het vinkje ‘aanspreektitel web’ uit.

22 05 25 Dies Natalis WEB 01
24 aug

Het Vervangingsfonds

Voor ZAP is het sinds 2014 mogelijk om de middelen van het Vervangingsfonds aan te spreken voor tijdelijke vervangingen omwille van moederschapsverlof, ziekteverlof of loopbaanonderbreking om sociale redenen. In uitzonderlijke gevallen kan dit ook voor gelijkaardige afwezigheden van AAP, BAP en OP. Deze vervangingen kunnen zowel tijdens als na de aanwezigheid plaatsvinden en betreffen de onderwijsopdrachten van het personeel.