Vervoer (fiets, trein, bus, auto)

Als student van UHasselt geniet je van allerlei kortingen en tussenkomsten om je (duurzaam) te verplaatsen naar de campus. Hieronder vind je een overzicht en meer informatie over hoe je deze kan aanvragen.

Met de fiets

STOP UH Mobiliteitsbeleid Trappers (2)

Bij het fietsatelier VEDO kan je terecht voor het herstellen van je (eigen) fiets of het huren van een tweedehandsfiets aan zeer voordelige tarieven.

Je kan voor slechts 25 euro per academiejaar een opgemaakte tweedehandsfiets huren bij VEDO, na betaling van een waarborg van 75 euro. Deze waarborg krijg je terug als je de fiets terug inlevert. In de huurprijs is ook één nazicht per jaar inbegrepen (excl. onderdelen).

Voor 50 euro per academiejaar en 130 euro waarborg kan je bij VEDO ook een nieuwe studentenfiets huren.

Hoe huur je een fiets bij VEDO? 

 1. Reserveer online een fiets op citybike.uhasselt.be.
 2. Haal je fiets af bij VEDO.

Is je fiets kapot? In het fietsatelier kan je aan studententarief zowel je gehuurde als je eigen fiets laten herstellen (meer info over de tarieven vind je in het herstellingsformulier). Bij een herstelling van een VEDO-fiets ontvang je 10% korting op de onderdelen.

Je kan hiervoor terecht op onderstaande locaties:

 • VEDO UHasselt campus Diepenbeek
  Agoralaan / gebouw D
  • ma/woe/do: 8u30 – 16u00
  • di: 8u30-17u00
  • vr: 8u30-12u00
 • VEDO Hogeschool PXL Campus Elfde Linie
  Elfde Liniestraat, Gebouw F
  • di: 9u30-17u00
  • do: 9u30-16u00

Voor vragen kan je ook altijd per mail of telefonisch contact opnemen met VEDO: 
VEDOfiets@uhasselt.be
011 26 80 69 - 0472 04 12 80 (gsm)
Voor meer info neem zeker ook een kijkje op de VEDO-website.

Met de bus

STOP UH Mobiliteitsbeleid bus

Busabonnement

Je krijgt als UHasselt student een tussenkomst van 50% op je busabonnement van 3 of 12 maanden.

Hoe vraag je een tussenkomst aan?

 1. Koop zelf je abonnement aan bij De Lijn.
 2. Download het aanvraagformulier uit je studentendossier > studentenvoorzieningen > formulieren.
 3. Mail het aanvraagformulier samen met een bewijs van De Lijn met vermelding van je naam, de prijs en de periode van het abonnement, naar vervoer@uhasselt.be of dien deze documenten in aan de studentenbalie in Diepenbeek of Hasselt. Opgelet: de deadline voor het aanvragen van de tussenkomst is telkens 30 juni van het betreffende academiejaar.

Gratis weekticket

Eerst even kijken of de bus iets voor jou is voordat je een abonnement aanschaft? Kom dan langs op de studentenbalie op de campus in Diepenbeek of Hasselt voor een ticket waarmee je gratis 7 dagen (vanaf de eerste ontwaarding) de bus kan gebruiken. Dit is een initiatief van Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters.

Campuspas

Gebruik je de bus enkel in Hasselt en Diepenbeek? Dan is de campuspas voor jou de beste optie! Voor slechts 20 euro per jaar kan je ongelimiteerd de bus gebruiken in Hasselt en Diepenbeek. Check op voorhand zeker even of jouw halte nog binnen het bereik van de campuspas (pdf, 63 KB) valt. De campuspas is ieder jaar geldig van 15 t.e.m. 14 september.

Je kan je campuspas vanaf september 2023 ook op zondagavond gebruiken om met de kothopper naar je kot te gaan tussen 18u30 en 0u30.

Hoe vraag je de campuspas aan?

 1. Zorg ervoor dat je een MOBIB-kaart hebt. Je kan een lege MOBIB kaart bij De Lijn aankopen. Als je een MOBIB-kaart van een andere vervoersmaatschappij hebt, dien je deze te laten activeren in een lijnwinkel.
 2. Registreer je via je studentendossier voor de campuspas (studentendossier > registreren voor).
 3. Betaal 20 euro per overschrijving.
 4. Wij geven je gegevens door aan De Lijn als we je betaling ontvangen hebben. Zij activeren de campuspas op jouw MOBIB-kaart.

Opgelet: zorg dat je de campuspas tijdig aanvraagt én betaalt, aangezien het een paar dagen kan duren voor we je betaling ontvangen hebben en het tot 14 dagen kan duren voordat de campuspas op je MOBIB-kaart geactiveerd staat.

Is je campuspas al betaald maar nog niet geactiveerd, maar wil je er al gebruik van maken? Haal dan een vervangpas, die 14 dagen geldig is, af aan de studentenbalie, op vertoon van je betaalbewijs.

Met de trein (en bus)

Train Small

Je krijgt als UHasselt student een tussenkomst van 50% voor een trein- of combi-abonnement in 2e klasse van 3 of 12 maanden voor het traject van de woonplaats tot jouw campus van UHasselt in Hasselt of Diepenbeek.

Dankzij het derdebetalerssysteem ontvang je als student jonger dan 26 onmiddellijk 50 procent korting bij aankoop van je abonnement bij NMBS.

Hoe werkt dit? 

 1. Van zodra je ingeschreven bent, kan je je via je digitaal studentendossier > registreren voor, je gegevens voor een trein- of combi-abonnement registreren.
 2. Nadien (dit kan enkele werkdagen duren) ontvang je een attest van NMBS.
 3. Met de link op dat attest kan je jouw abonnement digitaal aanvragen. Omdat je onmiddellijk je korting ontvangt, dien je achteraf niets meer te doen.

Voor masterstudenten Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie geldt dit ook voor het traject van hun woonplaats tot de KULeuven, aangezien sommige studenten hier veel lessen volgen.

Opgelet! Als student van 26 jaar of ouder heb je nog steeds recht op een tussenkomst van 50%, maar kan dit niet via het derdebetalerssysteem aangevraagd worden. Hiervoor geldt dezelfde werkwijze als voor busabonnementen. Je koopt eerst zelf het abonnement aan en kan erna je tussenkomst aanvragen. Het aanvraagformulier voor deze tussenkomst vind je in je digitaal studentendossier (bij studentenvoorzieningen > formulieren).

Kothopper op zondagavond

STOP UH Mobiliteitsbeleid Privévervoer (2)

Vanaf 10 september 2023 t.e.m. 30 juni brengt de Kothopper (lijn 363) van De Lijn je elke zondagavond (18u30 - 0u30) naar je kot.

Je kan de campuspas of je busabonnement gebruiken als vervoersbewijs.

Heb je nog vragen?

Contacteer ons via vervoer@uhasselt.be.

Met de wagen

STOP UH Mobiliteitsbeleid Privévervoer (2)

Park H (Randparkeren)

Kan je niet al stappend, trappend of met het openbaar vervoer op de campus in Hasselt geraken, wil je helemaal zeker zijn van een parkeerplaats en tegelijk streven naar duurzamere mobiliteit? Op Trixxo kan je gratis parkeren van maandag tot en met vrijdag van 6u tot 22u en van daaruit met een duurzaam alternatief naar de campus komen (zie ook deze flyer (pdf, 1,2 MB))

De eerste weken van het academiejaar 23-24 zijn er ook allerlei leuke acties op Park H. 

Meer over Park H - Randparkeren

Carpoolen

Moet je toch met de auto komen? Dan kan je vanaf dit academiejaar Swidgen! Registreer je via deze link en Swidg zoekt jouw perfecte carpool match. Zo hoef jij niet alleen naar de campus te rijden, kan je de kosten delen én doe je een duurzame duit in het zakje! Win-win-win, dus.

Parkeren aan studententarief

Blauwe Boulevard

Als UHasselt-student kan je voor 50 euro per maand een abonnement nemen in de parkeergarage Blauwe Boulevard in Hasselt. Kies 'Werknemersabonnement - Blauwe Boulevard' op de bestelpagina van Apcoa Parking.

Je bereikt de parking via de Herkenrodesingel.

Q-Park Dusart

De studentenraad heeft een korting van 20% bedongen op een parkeerabonnement in de Q-Park garage Dusart (ondergrondse parkeergarage Dusartplein, Hasselt). Er zijn 150 plaatsen beschikbaar voor studenten van UHasselt en Hogeschool PXL.

Wat moet je doen?
Let op, je krijgt als student enkel korting op deze formules:

De abonnementen kunnen op eender welk moment van start gaan, maar lopen steeds tot het einde van de maand. Er moet minimaal één volle maand in de looptijd van het abonnement zitten. Opzeggen van het abonnement moet één maand vooraf gebeuren.

Meer info

Meer informatie over waar onze campussen gelegen zijn en hoe je er kan geraken vind je op de pagina van campus Hasselt en campus Diepenbeek.

Vragen? 

Contacteer vervoer@uhasselt.be.

Telefoon: 011/26 80 33