Als student van UHasselt geniet je van allerlei kortingen en tussenkomsten om je (duurzaam) te verplaatsen naar de campus. Hieronder vind je een overzicht en meer informatie over hoe je deze kan aanvragen.
Bij het fietsatelier VEDO kan je terecht voor het herstellen van je (eigen) fiets of het huren van een tweedehandsfiets aan zeer voordelige tarieven.
Je kan voor slechts 25 euro per academiejaar een opgemaakte tweedehandsfiets huren bij VEDO, na betaling van een waarborg van 75 euro. Deze waarborg krijg je terug als je de fiets terug inlevert. In de huurprijs is ook één nazicht per jaar inbegrepen (excl. onderdelen).
Voor 50 euro per academiejaar en 130 euro waarborg kan je bij VEDO ook een nieuwe studentenfiets huren.
Je kan voor het huren van een fiets en voor herstellingen terecht op onderstaande locaties.
Voor vragen kan je ook altijd per mail of telefonisch contact opnemen met VEDO:
VEDOfiets@uhasselt.be
011 26 80 69 - 0472 04 12 80 (gsm)
Voor meer info neem zeker ook een kijkje op de VEDO-website.
Je krijgt als UHasselt student een tussenkomst van 50% op je busabonnement van 3 of 12 maanden.
Hoe vraag je een tussenkomst aan?
Eerst even kijken of de bus iets voor jou is voordat je een abonnement aanschaft? Kom dan langs op de studentenbalie op de campus in Diepenbeek of Hasselt voor een ticket waarmee je gratis 7 dagen (vanaf de eerste ontwaarding) de bus kan gebruiken. Dit is een initiatief van Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters.
Gebruik je de bus enkel in Hasselt en Diepenbeek? Dan is de campuspas voor jou de beste optie! Voor slechts 20 euro per jaar kan je ongelimiteerd de bus gebruiken in Hasselt en Diepenbeek. Check op voorhand zeker even of jouw halte nog binnen het bereik van de campuspas (pdf, 63 KB) valt. De campuspas is ieder jaar geldig van 15 t.e.m. 14 september.
Je kan je campuspas vanaf september 2023 ook op zondagavond gebruiken om met de kothopper naar je kot te gaan tussen 18u30 en 0u30.
Hoe vraag je de campuspas aan?
Opgelet: zorg dat je de campuspas tijdig aanvraagt én betaalt, aangezien het een paar dagen kan duren voor we je betaling ontvangen hebben en het tot 14 dagen kan duren voordat de campuspas op je MOBIB-kaart geactiveerd staat.
Is je campuspas al betaald maar nog niet geactiveerd, maar wil je er al gebruik van maken? Haal dan een vervangpas, die 14 dagen geldig is, af aan de studentenbalie, op vertoon van je betaalbewijs.
Je krijgt als UHasselt student een tussenkomst van 50% voor een voltijds trein- of combi-abonnement (met uitzondering van flex en unlimited abonnement) in 2e klasse van 3 of 12 maanden voor het traject van de woonplaats tot jouw campus van UHasselt in Hasselt of Diepenbeek.
Dankzij het derdebetalerssysteem ontvang je als student jonger dan 26 onmiddellijk 50 procent korting bij aankoop van je abonnement bij NMBS.
Hoe werkt dit?
Voor masterstudenten Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie geldt dit ook voor het traject van hun woonplaats tot de KULeuven, aangezien sommige studenten hier veel lessen volgen.
Opgelet! Als student van 26 jaar of ouder heb je nog steeds recht op een tussenkomst van 50%, maar kan dit niet via het derdebetalerssysteem aangevraagd worden. Hiervoor geldt dezelfde werkwijze als voor busabonnementen. Je koopt eerst zelf het voltijds abonnement aan (met uitzondering van flex en unlimited abonnement) en kan erna je tussenkomst aanvragen. Het aanvraagformulier voor deze tussenkomst vind je in je digitaal studentendossier (bij studentenvoorzieningen > formulieren).
Vanaf 27 september 2024 t.e.m. juni brengt de Kothopper (lijn 363) van De Lijn je elke zondagavond (18u30 - 0u30) naar je kot.
Je kan de campuspas of je busabonnement gebruiken als vervoersbewijs.
Heb je nog vragen?
Contacteer ons via vervoer@uhasselt.be.
Moet je toch met de auto komen? Dan kan je vanaf dit academiejaar Swidgen! Registreer je via deze link en Swidg zoekt jouw perfecte carpool match. Zo hoef jij niet alleen naar de campus te rijden, kan je de kosten delen én doe je een duurzame duit in het zakje! Win-win-win, dus. Meer info over hoe je de app gebruikt vind je in de handleiding (pdf, 2,0 MB).
Carpoolparking: Als carpoolende student kan je nu trouwens een parkeerplaats reserveren op de afgesloten parking naast gebouw E op campus Diepenbeek - zo ben je zeker van je parkeerplaats.
Meer over de carpoolparking op campus DiepenbeekKan je niet al stappend, trappend of met het openbaar vervoer op de campus in Hasselt geraken, wil je helemaal zeker zijn van een parkeerplaats en tegelijk streven naar duurzamere mobiliteit? Op Trixxo kan je gratis parkeren van maandag tot en met vrijdag van 6u tot 22u en van daaruit met een duurzaam alternatief naar de campus komen.
Opgelet: wil je de parking verlaten na 22u dan moet je een hele dag parking betalen (via de parkeerapp of een betaalautomaat) om buiten te kunnen rijden! Andere vragen of problemen op de parking? Je vind het antwoord op deze Q&A (pdf, 158 KB) en op volgende webpagina:
Meer over Park H - RandparkerenOp de campus in Diepenbeek zijn verschillende parkeergelegenheden. Op onderstaande plattegrond kan je terugvinden welke parkings toegankelijk zijn voor studenten. Is het druk op de campus? Parkeer je wagen dan aan parking Wetenschapspark (fase 3). Hier is nog voldoende plaats en vanaf deze parking wandel je in 10 minuten naar hoofdgebouw D van UHasselt. Indien je carpoolt, kan je gebruik maken van de carpoolparking naast gebouw E mits reservatie.
StuRa plaatste een handig overzicht op haar website omtrent een aantal parkeerregels (op de campus). De actuele situatie kan uiteraard veranderen. Let dus steeds op de verkeersborden en wegmarkeringen en parkeer je wagen reglementair.
Als UHasselt-student kan je voor 50 euro per maand een abonnement nemen in de parkeergarage Blauwe Boulevard in Hasselt. Kies 'Werknemersabonnement - Blauwe Boulevard' op de bestelpagina van Apcoa Parking.
Je bereikt de parking via de Herkenrodesingel.
Meer informatie over waar onze campussen gelegen zijn en hoe je er kan geraken vind je op de pagina van campus Hasselt en campus Diepenbeek.
Op de mobiliteitsbeleidspagina kan je meer details vinden over het universitaire beleid en de actieplannen met betrekking tot vervoer en mobiliteit.
Vragen?
Contacteer vervoer@uhasselt.be.
Telefoon: 011/26 80 33