Missie en Visie

UHasselt verricht baanbrekend onderzoek en ligt mee aan de basis van oplossingen voor actuele maatschappelijke uitdagingen. UHasselt heeft hiervoor reguliere inkomsten en overheidssteun. Daar zijn we heel blij mee en dankbaar voor.

Maar de extra steun van particulieren en bedrijven is onmisbaar. Het geeft ons extra ruimte om te verkennen en de slagkracht om te ontdekken. Om nieuwsgierig te zijn en kansen te creëren om echt impact te hebben, tot ver buiten onze eigen regio.

Universiteitsfonds UHasselt is het fonds van UHasselt waarin schenkingen worden verzameld. Maar anders dan bij andere universiteitsfondsen wordt elke euro van elke schenking gebruikt om een project te helpen realiseren dat past bij het persoonlijke verhaal van onze schenkers.

Zo liggen onze schenkers mee aan de basis van elke stap voorwaarts in de richting van een betere wereld. Of het verhaal nu aansluit bij één van de lopende projecten of juist inspireert om een nieuw onderzoek op te starten.

En daar eindigt het niet. We bouwen samen verder aan het verhaal en betrekken onze schenkers bij interessante resultaten en impactvolle mijlpalen. Want we willen dat elke schenker overtuigd kan zijn dat zijn of haar beslissing zonder twijfel de juiste is geweest.