Fonds Welzijn voor Studenten

Aan UHasselt staat de student altijd in het middelpunt en laten we niemand in de kou. Daarvoor zijn we dan ook de warmste unief! We willen iedere student een thuisgevoel geven en groeikansen bieden naar succes. Hen zien openbloeien, daar doen we het voor. Dag na dag. Lees hier hoe jij óns kan helpen om hén te helpen.

Header Alumni 2017 Header Alumni 2017

Iedereen aan boord

Aan een warme universiteit mag niemand aan de zijlijn blijven staan. Toch hebben sommige van onze studenten dat extra duwtje in de rug nodig om van hun universitaire reis een succesverhaal te maken. Of het nu gaat om materiële en financiële ondersteuning, het creëren van extra groeikansen of initiatieven om hun mentale, sociale en fysieke welbevinden te bevorderen: wij laten geen kans onbenut om hun groeitraject zo aangenaam mogelijk te maken.

Benieuwd hoe jij kan bijdragen aan het welzijn van onze studenten? Hoe jouw steun hun carrière en levens kan veranderen? Ontdek hier op welke manier wij werken aan het welbevinden van onze studenten. En laat ons weten hoe jij wil meebouwen aan dit verhaal.

Alumni Slotfeest

Alumnislotfeest 50 jaar UHasselt levert mooi bedrag op voor het Fonds Welzijn voor Studenten

50 jaar UHasselt...50 jaar Alumni Classes ... vriendschapsbanden werden aangehaald, nieuwe vriendschappen werden afgesloten met een hapje, een drankje en er werd stevig gedanst.

De inkomsten van het feest - 4000 euro- zijn integraal geschonken aan het Fonds Welzijn voor Studenten.

Theatervoorstelling Mooie Jaren doneert aan Fonds Welzijn voor Studenten

Voor de 50ste verjaardag van UHasselt maakte theaterhuis Het nieuwstedelijk de voorstelling Mooie jaren – een kroniek van onze tijd. “Een voorstelling over de voorbije halve eeuw waarin we een generatie vrienden volgen die het leven, de liefde en de wereld in voortdurende verandering ontdekken”, zeggen regisseurs Stijn Devillé en Christophe Aussems van Het nieuwstedelijk. Het mooie bedrag van 13.265 euro werd aan het Fonds Welzijn voor Studenten UHasselt geschonken.De voorstelling ging op 19 mei 2023 in première in het Cultuurcentrum Hasselt en trok in het najaar van 2023 op tournee door Vlaanderen.

Mooie Jaren

Financiële en materiële ondersteuning

Verlaag de (financiële) drempel!

Geld zou geen hindernis mogen zijn die de weg naar de universiteit verspert. En toch is voor veel talentvolle jongeren de drempel naar het hoger onderwijs helaas nog steeds bijzonder hoog.

Geld

Hoewel verder studeren in Vlaanderen globaal gezien betaalbaar is, spelen financiële uitdagingen nog veel te vaak een rol in de keuze van een opleiding. Door studenten een voorschot op hun studietoelage uit te betalen, of via de studieleningen van de Provincie Limburg probeert UHasselt de weg naar de universiteit voor iedereen vrij te maken.

Financieel hindernissenparcours

Eén op zes UHasselt-studenten is beursstudent. Ondanks deze financiële steun blijft studeren aan de universiteit voor hen vaak een uitdaging, zelfs wanneer ze over die eerste financiële drempel heen zijn. De kosten voor huisvesting, voeding, mobiliteit, studiemateriaal en laptops blijken voor velen een struikelblok.

Benieuwd hoe UHasselt haar studenten op al deze domeinen – financieel en materieel – ondersteunt? Op welke manier het Fonds Marjan Vandersteen het verschil maakt voor geneeskundestudenten in financiële moeilijkheden? En hoe jij ons kan helpen om de financiële drempels weg te nemen? Klik op de link en ontdek het snel.

Hoe kan ik helpen?

Groeikansen in het kwadraat

Bos UFH

Horizon verbreden. Betrokkenheid verdiepen.

Een semester studeren in Frankrijk, stage lopen in een Indiaas ziekenhuis, of deelnemen aan internationale projecten: het zijn stuk voor stuk inspirerende ervaringen die de leer-honger in onze studenten wakker maakt. Keerpunten in hun leven, die het begin van een veelbelovende toekomst markeren.

Stage- en studiebeurzen

Als warmste universiteit van Vlaanderen wil UHasselt iedere student de kans geven om zo´n onvergetelijke ervaring op te doen, ondanks zijn of haar financiële situatie. Met onze talrijke stage- en studiebeurzen, en via het Hubertusfonds ondersteunen we UHasselt-studenten die middelen tekortkomen om aan waardevolle binnen- en buitenlandse ervaringen deel te nemen die hun kennis, talenten en competenties verder ontwikkelen.

Hoe kan jij helpen?

Ondersteun onze stage- en studiebeurzen financieel. Dankzij jouw schenking kunnen studenten hun blik verruimen, hun betrokkenheid verdiepen, en nog belangrijker, de theoretische kennis die ze in collegezalen en klaslokalen opdoen in de praktijk brengen. Samen kunnen we de toekomst van onze studenten mee vormgeven en hen helpen om hun volle potentieel te benutten.

Hoe kan ik helpen?

Welzijn staat centraal

De warmste universiteit

Onze UHasselt-gemeenschap telt meer dan 7.000 studenten. En die studenten komen uit alle hoeken van de wereld - van Diepenbeek tot Dhaka . Ze hebben diverse culturele achtergronden, een verschillende gender- en seksuele identiteit, en hun eigen specifieke troeven en beperkingen. Op onze campussen leren ze nieuwe dingen, ontmoeten ze nieuwe mensen en maken ze nieuwe vrienden. Stukje bij beetje wordt UHasselt een deel van hun leven – óók nadat ze hier afstuderen.

Warmste Unief

Waar iedereen zich thuisvoelt

Tijdens je studiejaren word je ook als mens gevormd.Als warmste universiteit van Vlaanderen vindt UHasselt het enorm belangrijk om iedereen - ook wie nog zoekend is - zichzelf te laten zijn en blijven. Op de campus, op kot en daarbuiten. Om een plek te creëren waar studenten graag studeren en waar alumni graag naar terugkeren. Kortom: om een universiteit te zijn waar iederéén zich thuis voelt. Daarmee helpen we trouwens ook de slaagkansen van onze studenten vooruit, want uit recent onderzoek blijkt dat “erbij horen” een cruciale succesfactor is in ieders universitair parcours.

Veel issues

Hoe maak je van een universiteit de warmste universiteit? Dat is geen sinecure. . Vereenzaming, faalangst en cultuurverschillen zijn slechts enkele issues waarmee studenten geconfronteerd worden. Aan het mentale, sociale en fysieke welzijn van studenten werken we dan ook élke dag opnieuw. Met onze Student Points, Silent Points en brede aanbod aan studiebegeleiding en psychosociale ondersteuning proberen we het verschil te maken.

Hoe kan jij helpen?

UHasselt wil nog sterker dan ooit inzetten op het welzijn van haar studenten. We denken aan een campus-ruilwinkel, praat/ventileerhoekjes, een wandelclub, mooie open ruimtes die studenten aanzetten tot interactie en verbinding, workshops rouwverwerking,…Dankzij schenkingen aan Universiteitsfonds UHasselt kunnen we onze universiteit tot een – nog warmere - plek maken waar iedere student zich écht goed voelt.
Wil jij deze initiatieven steunen? Contacteer ons gerust.

Hoe kan ik helpen?