Studenten Studenten

Help ons om van UHasselt een warme plek voor al onze studenten te maken!

Onze UHasselt-gemeenschap is meer dan 6.700 studenten sterk. En die studenten komen van overal: van Diepenbeek tot Dhaka.
Op onze campussen leren ze nieuwe dingen, ontmoeten ze nieuwe mensen en maken ze nieuwe vrienden. Stukje bij beetje wordt UHasselt een deel van hun leven – óók nadat ze hier afstuderen.
Als warmste universiteit van Vlaanderen vindt UHasselt het enorm belangrijk om iedereen voldoende kansen te bieden tot groei. Om iedereen zichzelf te laten zijn en blijven – op de campus, op kot en daarbuiten. Om een plek te creëren waar studenten graag studeren en waar alumni graag naar terugkeren. Kortom: om een universiteit te zijn – en blijven – waar iederéén zich thuis voelt.
Dat is niet evident. De stap naar de universiteit is vaak groot. Vereenzaming, faalangst, cultuurverschillen… Het zijn slechts enkele issues waarmee studenten geconfronteerd worden. Aan het welzijn van studenten werken we dan ook élke dag opnieuw. Onze studenten-begeleiders en -psychologen houden via persoonlijke gesprekken de vinger aan de pols. Studentenvertegenwoordigers zetten acties op touw om onder meer vereenzaming tegen te gaan. En via tal van initiatieven bieden we studenten de kans om te praten en ventileren over mentaal welzijn of persoonlijk verlies.

Naar een nóg warmere universiteit

UHasselt wilt sterker dan ooit tevoren inzetten op het welzijn van haar studenten. Dingen waarvan we zoal dromen? Workshops rouwverwerking, een ruilwinkel op onze campussen voor en door studenten, praat/ventileerhoekjes, een wandelclub, mooie open ruimtes die studenten aanzetten tot interactie en verbinding…
Dankzij schenkingen aan Universiteitsfonds UHasselt kunnen we onze universiteit tot een plek maken waar studenten zich écht goed voelen (en blijven voelen).

Ligt het welzijn van studenten jou nauw aan het hart en wil je dit mee ondersteunen?

Wil u schenken aan het Fonds Welzijn Voor Studenten?

Lees hier hoe u dat kan doen én wat uw voordelen zijn.