Over het universiteitsfonds

Elke schenking begint bij een verhaal.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

UF laboplanten

Iedereen heeft een eigen verhaal. Wie de hoofdrolspelers ook zijn, wat er ook is gebeurd, als je dit leest heeft jouw verhaal je gebracht tot bij het Universiteitsfonds UHasselt.

Het volgende hoofdstuk kunnen we samen schrijven.
Met een project dat bij jou past, met mooie resultaten en met -wie weet- op een dag- een innovatie die de wereld een tikkeltje beter maakt.

UHasselt verricht baanbrekend onderzoek en ligt mee aan de basis van oplossingen voor actuele maatschappelijke uitdagingen. UHasselt heeft hiervoor reguliere inkomsten en overheidssteun. Daar zijn we heel blij mee en dankbaar voor.

Maar de extra steun van particulieren en bedrijven is onmisbaar. Het geeft ons extra ruimte om te verkennen en de slagkracht om te ontdekken. Om nieuwsgierig te zijn en kansen te creëren om echt impact te hebben, tot ver buiten onze eigen regio.

Universiteitsfonds UHasselt is het fonds van UHasselt waarin schenkingen worden verzameld. Maar anders dan bij andere universiteitsfondsen wordt elke euro van elke schenking gebruikt om een project te helpen realiseren dat past bij het persoonlijke verhaal van onze schenkers.

Zo liggen onze schenkers mee aan de basis van elke stap voorwaarts in de richting van een betere wereld. Of het verhaal nu aansluit bij één van de lopende projecten of juist inspireert om een nieuw onderzoek op te starten.

En daar eindigt het niet. We bouwen samen verder aan het verhaal en betrekken onze schenkers bij interessante resultaten en impactvolle mijlpalen. Want we willen dat elke schenker overtuigd kan zijn dat zijn of haar beslissing zonder twijfel de juiste is geweest.

Ontdek hier onze fondsen.

Wil je meer info of heb je vragen? Contacteer ons gerust, samen starten we ons verhaal.

"Nooit eerder was uw steun zo cruciaal."

BERNARD VANHEUSDEN 16 (5)

Schrijf mee aan ons verhaal. Meer kansen, meer vernieuwing dankzij u.

Binnen UHasselt gebeuren vele mooie dingen. Elke dag opnieuw. Docenten wapenen jongeren met kennis en laten hen ontdekken waarin ze willen uitblinken. Studenten richten een eigen bedrijfje op, sturen zonnecellen de ruimte in en verkennen de wereld (dichtbij en veraf). Wetenschappers berekenen de verspreiding van virussen, gaan de effecten na van luchtvervuiling op onze gezondheid, speuren naar nieuwere en betere behandelingen voor MS en reuma, en bestuderen de gevolgen van klimaatverandering.


Universiteitsfonds UHasselt biedt iedereen de kans om aan dat verhaal mee te schrijven. En dat is nodig. Nooit eerder waren sterk onderwijs en impactvol onderzoek zó relevant als vandaag. Nooit eerder was de nood aan kennis, talent en engagement zó groot. Nooit eerder was uw steun dan ook zó cruciaal.

Met uw financiële bijdrage houden we ons onderwijs kwaliteitsvol en vernieuwend. Bieden we kansen aan élk jong talent. Werken we óók aan het welzijn van onze studenten. Doen we aan baanbrekend onderzoek met weerklank tot ver buiten onze grenzen. Geven we ons gemeenschappelijk, historisch patrimonium een langere toekomst. Bouwen we aan een duurzame universiteit met groene, leefbare campussen in een groene, leefbare regio.

Kortom: dankzij u kunnen we gewoon méér. En hoe groot of klein uw bijdrage ook: onze studenten, onderzoekers en medewerkers zullen u er enorm dankbaar voor zijn.
Alvast welkom in onze UHasselt-community!

Bernard Vanheusden
Rector UHasselt