Senior Classes @UHasselt

Na de succesvolle voorgaande edities van onze Senior Classes (pre-Corona) nemen we de draad weer op en organiseert Universiteitsfonds UHasselt ook dit jaar weer haar "Senior Classes". Noteer 9 juni, 15 september en 17 november alvast met stip in je agenda!

Tijdens de Senior Classes kom je onder meer te weten hoe je een testament best opstelt, op wat je dan moet letten en welke stappen je allemaal moet ondernemen. Onze specialist loodst u ook door de do's en don'ts. En natúúrlijk krijg je de kans om al je vragen te stellen.

Schrijf je in voor een voormiddag interessante sprekers en juridisch advies ... Geprikkeld? Houd dan onze website (en/of je mailbox) in de gaten voor verdere updates over alle sprekers en het volledige programma. Klik hieronder op de data om meer te weten te komen over het programma en om je in te schrijven.

Goed doel
Deelnemen aan de Senior Class kost 10 euro. Die bijdrage gaat naar Universiteitsfonds UHasselt en zo geef je ons onderzoek naar kanker, MS, klimaatverandering, patiëntveiligheid, klimaat, … én onze studenten een flinke duw in de rug.

Kom dus gerust langs, laat je studentikoze nieuwsgierigheid de vrije loop én steun het goede doel!

Senior Class 9 juni 2022

Welkom @UHasselt

Wat na de coronapandemie en hoe kunnen we dit best meten en monitoren? Wat is de stand van zaken en wat zijn de nieuwe plannen van de minister van Justitie? Je komt het allemaal te weten op onze Senior Class.

Prof. dr. Steven Van Gucht - "Wat na de coronapandemie?"

Bij de uitbraak van het coronavirus SARS-CoV-2 in België in 2020 was Steven  Van Gucht samen met zijn Franstalige collega Emmanuel André interfederaal woordvoerder van het Nationaal Crisiscentrum. Zij gaven dagelijks en later wekelijks persconferenties met de actuele stand van zaken van de uitbraak van het coronavirus in België.
Nu 2 jaar later blikken we graag met Steven terug op deze periode en kijken we ook vooruit. Het belooft een boeiende uiteenzetting te worden waarbij interactie tussen spreker en publiek niet zal ontbreken.

Minister Vincent Vanquickenborne - "Realisaties en toekomstplannen op het ministerie van Justitie"

Prof. dr. Niel Hens -"De Infectieradar. Wat kan datascience betekenen in een pandemie?"

Prof. dr. Niel Hens heeft zich als biostatisticus gespecialiseerd in epidemiologische modellering.

Met deze wiskundige epidemiologie ontwikkelde hij al heel vroeg in de coronacrisis een individu-gebaseerd model voor de 11 miljoen Belgen. Hiermee kon het verdere verloop van de verspreiding van covid-19 of andere virussen gesimuleerd worden. Ons contactgedrag werd in de simulaties gecombineerd met de genomen maatregelen rond physical distancing. Dit laat toe om de effecten van bepaalde maatregelen in te schatten. Door verschillende scenario’s tegenover elkaar te zetten, leren de wetenschappers welke de belangrijkste factoren zijn in deze epidemie.

In het kader van het SIMID-project werkten wetenschappers van UAntwerpen en UHasselt, onder wie prof. Hens, de website infectieradar.be uit. Op deze site kunnen Belgen één keer per week doorgeven of ze koorts of andere symptomen zoals hoofd- en keelpijn hebben. Met die info kunnen trends opgepikt worden over de verspreiding van een virus of infectieziekte, waardoor er tijdig maatregelen kunnen genomen worden.

Inschrijven kan hier.

Senior Class 15 september 2022

Lezing dr. Luc Colemont (Stop Darmkanker)

Verdere info volgt, noteer het alvast in je agenda.

Senior Class 17 november 2022

Verdere info volgt maar noteer het alvast in je agenda.